Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius atvirai – apie sulieknėjimą, pensiją ir kaip po Paryžiaus keisis jo rūbų kainos

Drabužių dizaineris Juozas Statkevičius neseniai Paryžiuje pristatęs savo 2025-ųjų pavasario-vasaros kolekciją, sako, kad sugrįžimas į Prancūzijos sostinę po 24 metų pertraukos jam buvo labai sėkmingas. Buvo pastebėtas, apipiltas dėmesiu ir palankiais spaudos atsiliepimais.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Stop kadras

Laimingas, pastebimai numetęs svorio ir nestokojantis entuziazmo. Tokį Juozą Statkevičių šį pirmadienio vakarą išvys LNK gyvenimo būdo laidos „Nuo... Iki...“ žiūrovai.

„Dabar, po Paryžiaus, išvis bus prestižas. Kainos kyla. Jeigu nepirkot iki dabar, tai dabar bus dar brangiau“, – apie savo drabužių kainas kalbėjo J.Statkevičius.

Ilgus metus madą kuriantis dizaineris nesirengia išeiti į pensiją. „Aš pasirinkau madų dizainą, galiu būti dizaineris iki 90 metų. Ypač, jei tu gaudai, kas vyksta pasaulyje“.

Netrukus Juozas Statkevičius savo naujausią kolekciją, kurią pristatė Paryžiuje parodys ir Lietuvoje. Jis nenori išduoti visų paslapčių, tik sako, kad namuose bus kitaip nei Paryžiuje. Visų pirma, čia nereikės niekur skubėti, tad kolekcija dar pasipildys.

„Žinokit, Paryžių nustebinti yra daug lengviau negu Lietuvą, aš tam pasiruošiau. Aš nejuokauju, nesvarbu, kad Lietuva velnias žino kokio didumo, bet kokio pretenzingumo ir kokie mes vis dėlto esam pasipūtėliai iš tikrųjų, – šypsosi Juozas. – Aš sakau su ironija, visi gi mane pažįsta, žino, kad aš taip kalbu, nemoku kitaip ir jūs manęs jau nepakeisit, aš senas diedas, aš viską žinau, ką kaip aš noriu pasakyti“.

Juozas Statkevičius sako nebijantis komentarų, o dar kartą sulaukęs pripažinimo jau gali tikėtis tik leistis žemyn. „Aš užgrūdintas ir mane vargiai pavyks nuridenti nuo kalno”, – sako J.Statkevičius.

Stop kadras/Juozas Statkevičius
Stop kadras/Juozas Statkevičius

Nors į Paryžių Juozą lydėjo mama Vanda, ko gero ji vargiai galėjo pasirūpinti tuo, kuo ji paprastai rūpinasi – kaip kuo skaniau pamaitinti sūnų. Bet dizaineris primena perfekcionistą, kuris naktį nemiegos, nevalgys, negers, bet padarys, ką sumanęs.

„Visi juokiasi, kad, maždaug, į tave jau greitai bus galima adatą įverti“, – Juozas prisipažįsta, kad aplinkiniai pastebi jo pasikeitusią išvaizdą.

„Nuo 90 kg iki 78 kg, – patikslina dizaineris, kiek sulieknėjo. – Bet aš labai džiaugiuosi, nes galiu visus savo senus drabužius nešioti. Ir net nusilenkt su savo švarku, kuriam jau 25 metai“.

Visas interviu su Juozu Statkevičiumi, vaizdai, kuriais gėrėjosi prancūzai, šou užkulisiai ir tai, koks Juozo Statkevičiaus pasirodymas laukia lietuvių – pirmadienio vakarą, laidoje „Nuo... Iki...“ , 20 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant