Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Juozo Statkevičiaus sriuba pasiekė prekybos centrų lentynas: kokio populiarumo ji sulauks?

Praėjusią savaitę prekybos centrai pasipildė mados dizainerio Juozo Statkevičiaus sukurta „Žaliųjų daržovių sriuba“. Tuo tarpu bendrovės komercijos vadovė Vilma Drulienė pastebi, kad pirkėjai, stengdamiesi taupyti laiką, vis dažniau renkasi jau pagamintas sriubas.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į „Žaliosios daržovių sriubos“ sudėtį įeina įvairios daržovės, tokios, kaip gūžiniai kopūstai, žaliosios paprikos, žali pomidorai, įvairios žolelės bei prieskoniai.

„Pastebime, kad jau paruoštos sriubos ir toliau populiarėja: pirkėjai vis labiau vertina savo laiką. Štai konservuotų sriubų pardavimai nuo 2017 m. auga vidutiniškai 20 proc. kasmet. Pernai sausio-spalio mėnesiais pardavėme 788 tūkst. tokių sriubų, o per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių pardavėme 950 tūkst. jų“, – pranešime spaudai cituojama prekybos centro „Maxima“ komercijos vadovė V.Drulienė.

Asmeninio albumo nuotr. /Juozo Statkevičiaus žaliųjų daržovių sriuba
Asmeninio albumo nuotr. /Juozo Statkevičiaus žaliųjų daržovių sriuba

Kalbant apie konservuotas sriubas, lietuvių favoritė – rauginta agurkų sriuba. Jos šiemet jau parduota 114 tūkst. vnt. Nuo jos kiek atsilieka ukrainietiški barščiai, kurių šiemet jau parduota daugiau kaip 85 tūkst. vnt. ir burokėlių sriuba, kurią šiemet pirkėjai įsigijo jau 82 tūkst. kartų.

„Labai svarbu paminėti ir kitą tendenciją: stebime ekologiškų konservuotų sriubų pardavimų augimą. Pirkėjai vis labiau rūpinasi savo sveikata ir tuo, ką deda į burnas. Ekologiškų sriubų per šių metų pirmuosius dešimt mėnesių pardavėme 24 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu“, – teigia V.Drulienė.

Tirpios sriubos populiariausios jau ne pirmus metus. Jų kasmet vidutiniškai parduodama beveik 2 mln. vienetų. Toliau sąraše rikiuojasi verdamos, ekologiškos bei konservuotos sriubos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos