Į „Žaliosios daržovių sriubos“ sudėtį įeina įvairios daržovės, tokios, kaip gūžiniai kopūstai, žaliosios paprikos, žali pomidorai, įvairios žolelės bei prieskoniai.
„Pastebime, kad jau paruoštos sriubos ir toliau populiarėja: pirkėjai vis labiau vertina savo laiką. Štai konservuotų sriubų pardavimai nuo 2017 m. auga vidutiniškai 20 proc. kasmet. Pernai sausio-spalio mėnesiais pardavėme 788 tūkst. tokių sriubų, o per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių pardavėme 950 tūkst. jų“, – pranešime spaudai cituojama prekybos centro „Maxima“ komercijos vadovė V.Drulienė.
Kalbant apie konservuotas sriubas, lietuvių favoritė – rauginta agurkų sriuba. Jos šiemet jau parduota 114 tūkst. vnt. Nuo jos kiek atsilieka ukrainietiški barščiai, kurių šiemet jau parduota daugiau kaip 85 tūkst. vnt. ir burokėlių sriuba, kurią šiemet pirkėjai įsigijo jau 82 tūkst. kartų.
„Labai svarbu paminėti ir kitą tendenciją: stebime ekologiškų konservuotų sriubų pardavimų augimą. Pirkėjai vis labiau rūpinasi savo sveikata ir tuo, ką deda į burnas. Ekologiškų sriubų per šių metų pirmuosius dešimt mėnesių pardavėme 24 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu“, – teigia V.Drulienė.
Tirpios sriubos populiariausios jau ne pirmus metus. Jų kasmet vidutiniškai parduodama beveik 2 mln. vienetų. Toliau sąraše rikiuojasi verdamos, ekologiškos bei konservuotos sriubos.