Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jurgis Didžiulis: „Mus apėmusi nelaimingų žmonių epidemija“

Šią savaitę Kaune startavo tris savaites truksiantis projektas  „Littelfuse Engineering Academy“. Savo mintimis apie pasaulėžiūrą, įkvėpimą ir pagrindines gyvenimo vertybes su gausiai susirinkusiais akademijos dalyviais bei svečiais dalinosi atlikėjas Jurgis Didžiulis. 
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Kristinos Šėžienė.s nuotr.

Specialiai atrinktiems Kauno technologijos universiteto (KTU) studentams skirtos akademijos atidarymo renginys vyko „Forum Cinemas Akropolis“ kino teatre. Jame dalyvavo svarbūs svečiai iš Lietuvos bei užsienio. Sveikinimo kalbą tarė KTU studijų prorektorius Jonas Čeponis bei „Littelfuse“ žmogiškųjų išteklių vadovė Europai Andrea Wichmann.

Būti sėkmingu – nėra pagrindinė siekiamybė

Savo įkvepiančioje kalboje J.Didžiulis teigė, jog svajoti yra svarbu, bet vis tik svajonės dažnai pildosi visai ne taip, kaip mes įsivaizduojame.

„Planuojame vienaip, o gaunasi kitaip. Tačiau tik per tokias patirtis mes geriau pažįstame save ir mažuosius savo norus, iš kurių ir susideda tos svajonės. Tada suprantame tai, kas iš tikrųjų rūpi, įkvepia ir skatina judėti į priekį. Tik tuomet galime sėkmingai kopti karjeros laiptais ir pilnavertiškai gyventi – ne iš pažiūros sėkmingai (pavyzdžiui, turint gražų namą ir naują automobilį), bet save realizuojant ir jaučiantis gerai emociškai. Tiesiog būti laimingais. Tai kur kas svarbiau", – pasakojo J. Didžiulis.

Kristinos Šėžienė.s nuotr./Renginio akimirka
Kristinos Šėžienė.s nuotr./Renginio akimirka

Anot jo, konkurencinį pranašumą prieš kitus turi tie darbuotojai, kurie geba suderinti juos įkvepiančius dalykus su profesiniais gebėjimais: „Emocinis draivas yra labai svarbu. Šiuo metu mus apėmusi „nelaimingų žmonių epidemija“. Daugeliui trūksta balanso tarp materialios ir dvasinės gerovės. Kam reikalingas materialus gerbūvis, jei esi nelaimingas ir tai nesuteikia pilnatvės jausmo? Esi sėkmingas, bet tik kitų žmonių akims. Tai kam visa tai?"

Jei nori keisti – keisk!

Savo kalboje J.Didžiulis taip pat kvietė jaunimą nebijoti keisti įprastų ir nusistovėjusių dalykų, kurie jų neįkvepia. Ypač jei juos primeta kiti – tėvai, draugai, visuomenė. „Kai patį nuoširdžiai veža, tiesiog jauti, ir tai suteikia didžiulį konkurencinį pranašumą. Tai suteikia jėgų dirbti kad ir penkiolika valandų be pertraukos, ir dar su šypsena. Bet svarbu suprasti, kad vien turimas pašaukimas neužtikrina, kad bus lengva. Jis tiesiog papildomai motyvuoja dirbti savo svajonių įgyvendinimo link. Dažnai jaunimas nori visko daug ir iškart, tačiau išsigąsta ilgo ir sunkaus kelio, dėl to pralaimi net nepradėję", – pastebi pranešėjas.

Kuo nori būti kitiems?

„Negalėčiau tvirtinti, jog sėkmingos karjeros siekiamybė yra vadovo pozicija. Ne visiems tai lemta ir ne dėl to, jog jie prastesni ar tai mažiau prasminga. Tiesiog svarbu suprasti ir pažinti save. Patarčiau pirmiausiai atsakyti į klausimą „kuo tu nori būti kitiems?" Kai kuriems žmonėms daugiau džiaugsmo suteiks kruopštus užduočių vykdymas, o kitiems skirta telkti žmones, juos įkvėpti ir imtis vadovo vaidmens. O gal tiesiog nori būti kūrybininkas ir įgyvendinti kuo daugiau kūrybinių idėjų?", – sako J. Didžiulis.

Profesinė praktika – puikus karjeros startas

Pasak Jurgio Didžiulio, profesinė praktika yra vienas iš geriausių būdų pažinti save. Tai gali būti ir darbas patinkančioje organizacijoje ar bendrovėje, kurioje giliau susipažįstama su rinkos specifika, ten vykstančiais procesais: „Išties, reikia tik džiaugtis, jei tave priima ir dalinasi savo patirtimi neatlygintinai. Nesvarbu, gal pradžioje ir tik kavą nešioji. Bet jau gali iš arti viską pamatyti. Tai puiki karjeros pradžia.“

Dirba jau 10 akademijos dalyvių

Projektas „Littelfuse Engineering Academy" yra vykdomas jau trečius metus iš eilės. Jo metu, specialią atranką praėję akademijos dalyviai yra kviečiami praleisti tris savaites „Littelfuse LT“ įmonėje, kurioje jiems suteikiama unikali galimybė iš arti susipažinti su įvairiomis čia veikiančių padalinių funkcijomis, skirtingomis profesijomis, pasaulinės automobilių elektronikos rinkos specifika.

Net 10 Kauno technologijos universiteto studentų, praėjusiais metais dalyvavusių akademijoje, sėkmingai dirba „Littelfuse LT“ Mokslinių tyrimų ir plėtros, Gamybos, LEAN, ir kituose skyriuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas