„Kai už lango toks oras, tikrai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Todėl šį savaitgalį siūlau išbandyti karštus sumuštinius su keptais pomidorais ir kruasanų apkepą. Tai – ne tik lengvai paruošiami, bet ir gardūs patiekalai“, – sako K.Starkienė ir kviečia maloniems eksperimentams.
Gardžiųjų sumuštinių paslaptį jį atskleidė laidoje „Kotrynos burtai“, o kaip pasigaminti desertą, dalijasi jau dabar.
Kruasanų apkepui reikės:
- 6 kruasanų;
- 400 ml pieno;
- 200 g kreminio sūrio;
- 150 g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- šaukštelio vanilės ekstrakto;
- šviežių arba šaldytų uogų.
Gaminimo eiga
- Kruasanus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą, išteptą sviestu. Kiaušinius, kreminį sūrį ir cukrų išplakite. Sudėkite vanilę ir supilkite pieną. Tuomet visą mišinį supilkite ant kruasanų ir palikite pastovėti 15 minučių.
- Sudėkite ant viršaus uogas ir pašaukite apkepą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Patiekite, kol patiekalas karštas.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.