Kaip sakė pati TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja, šis receptas idealiai tinka toms dienoms, kai darbų – galybė, tačiau vis tiek norisi mėgautis ne tik skaniu, bet ir naudingu maistu.
„Gaminsime didžiausią puodą čili troškinio, kurį paįvairinsiu grybais ir daržovėmis. Patikėkite – šio troškinio tikrai užteks kelioms vakarienėms, o kitą ar dar kitą dieną jis taps netgi dar skanesnis!“ – žadėjo žinoma moteris.
Nepamiršti liko ir smaližiai, kuriems K.Starkienė pristatė greitai pagaminamus, minkštus mielinius riestainius. „Jie iškeps vos per dešimt minučių, tad kol ant viryklės kunkuliuos troškinys, dar spėsite ne tik išsikepti riestainių, bet ir pasimėgauti jais su puodeliu kavos“, – pasakojo ji.
Sotus čili troškinys
Troškiniui reikės:
- 1 kg maltos jautienos;
- 500 g pievagrybių;
- 3 nedidelių svogūnų;
- 2-3 skiltelių česnako;
- 3 saliero stiebų;
- 800 g konservuotų pomidorų;
- pusės litro sultinio;
- 400 g virtų pupelių;
- 2 a.š. pomidorų pastos;
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 a.š. malto kumino;
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
- druskos;
- pipirų;
- šaukšto rudojo cukraus;
- kelių šaukštų Vorčesterio padažo.
Gaminimo eiga:
Jautieną apkepinkite tol, kol ji taps biri ir ruda. Tuomet mėsą išimkite ir sudėkite į atskirą dubenį. Tame pačiame puode, kur kepė mėsa, apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, sukapotą česnaką bei smulkiai pjaustytus salierų stiebus. Grybus susmulkinkite virtuviniu kombainu ir sudėkite į puodą su daržovėmis. Viską gerai pakepinkite, kol išgaruos nuo grybų atsiradęs vanduo.
Į tą patį puodą sudėkite mėsą, pjaustytus konservuotus pomidorus ir pupeles. Viską gerai išmaišykite ir supilkite pusę sultinio. Tuomet į puodą sudėkite likusius ingredientus ir sultinį. Jo pilkite tiek, kad troškinys būtų tinkamo tirštumo. Puodą uždenkite, sumažinkite ugnį ir palikite troškinį maždaug 3 valandoms lėtai troškintis.
Pagamintą čili troškinį sudėkite į lėkštę ir pagardinkite grietinės šaukšteliu, adžika ar kitu aštriu padažu, tarkuotu sūriu bei žalumynais. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.