O štai Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“ siūlė nesirinkti tik vieno – paragaukite visko!
„Savaitgalis – puiki proga sukviesti šeimyną prie stalo ir pasimėgauti ilgais pusryčiais! O kokie pusryčiai be šviežios duonos? Šįkart laidoje parodysiu, kaip keptuvėje išsikepti traškią duonelę – tokią, kuri pavyks kiekvienam. O prie gardžios duonelės pasiūlysiu kelis padažus: su keptomis paprikomis bei pavasariu kvepiančiomis žolelėmis“, – pasakoja ji.
Nuošalyje neliks ir tie, kurie mėgsta rytą pradėti saldžiau – jiems Kotryna siūlys citrininių keksiukų receptą. „Jie – purūs, minkšti ir labai gardūs. Pradėkime dieną kartu!“ – kviečia Kotryna.
Kaip pasigaminti duonelę, pamatysite laidoje, o su smaližiais savo keksiukų receptų K.Starkienė dalijasi jau dabar.
Citrininių keksiukų receptas
Keksiukams reikės:
250 g cukraus;
3 citrinų;
4 kiaušinių;
100 g sviesto;
150 g natūralaus jogurto (riebaus);
220 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
Nuplovę citrinas, sutarkuokite jų žievelę. Tuomet į tą patį indą suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Pridėję kiaušinius, ir vėl viską gerai išmaišykite, o vėliau tą patį pakartokite ir tada, kai pridėsite jogurtą. Miltus sumaišę su kepimo milteliais, suberkite juos į cukraus ir kiaušinių plakinį. Gerai išmaišius tešlą, ten pat supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą viską išmaišykite. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą. Keksiukus kepkite apie 20-30 min. 170 C temperatūroje, orkaitėje.
O jei norėtumėte keksiukus papuošti glajumi, tuomet į dubenėlį įberkite pusę puodelio cukraus pudros ir supilkite du šaukštus citrinos sulčių. Maišykite šią masę tol, kol ji taps vientisa ir tiršta. Tuomet keksiukų paviršių pamerkite į glajų ir greitai juos apverskite, kad jis gražiai nutekėtų. Skanaus!
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!