K.Starkienės užkepti traškučiai su sūriu – vakarėlio pažiba: pakartoti norės net išrankiausi

Viena yra rengti vakarėlius suaugusiems, o visai kas kita – vaikams! Tačiau Kotrynai Starkienei neįveikiamų užduočių nėra. Žinoma moteris atskleidė, ką pagaminti, kad liktų patenkinti visi svečiai – ir mažieji, ir jų tėveliai.
Kotrynos Starkienės užkepti traškučiai su sūriu
Kotrynos Starkienės užkepti traškučiai su sūriu / TV3 nuotr.

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja juokavo – vaikams neabejotinai patinka viskas, kas saldu ir trašku, tad išmokę pasigaminti šiuos paprastus, bet labai gardžius patiekalus, tikrai pataikysite tiesiai į dešimtuką, rašoma pranešime spaudai.

„Šįkart parodysiu, kaip pasigaminti kukurūzų traškučius su vištiena ir sūriu, dar žinomus kaip Nachos, bei skaniausius sausainius su keptais zefyrais. Tik nepagalvokite, kad šie patiekalai patiks tik vaikams – jie puikiausiai tiks ir jūsų vakarėlio stalui!“ – tikino K.Starkienė.

Deserto paslaptis Kotryna atskleidė laidoje, o nepakeičiamiems kukurūzų traškučiams su vištiena ir sūriu ji ruoštis kviečia jau dabar!

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės užkepti traškučiai su sūriu
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės užkepti traškučiai su sūriu

Kukurūzų traškučiai su vištiena ir sūriu

Reikės:

  • kukurūzų traškučių (Nachos);
  • vištienos filė;
  • raudonosios paprikos;
  • ropinio svogūno;
  • majonezo;
  • kelių rūšių sūrio (gerai besilydančio);
  • saldžiosios paprikos miltelių;
  • druskos.

Padažui prie traškučių reikės:

  • riebios grietinės;
  • svogūnų laiškų;
  • druskos.
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės užkepti traškučiai su sūriu
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės užkepti traškučiai su sūriu

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais ir gerai apkepinkite aliejuje. Nepamirškite pabarstyti jų druska bei paprikos milteliais.

Tuomet į kepimo formą sudėkite kukurūzų traškučius, o ant jų – keptą vištieną, kubeliais pjaustytą papriką bei smulkiai kapotą svogūną. Kad majonezas būtų šiek tiek skystesnis, gerai jį išmaišykite, o tuomet juo padengti traškučius. Sutarkuokite sūrį ir gausiai juo apiberkite visą patiekalo paviršių. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydys.

Kol traškučiai keps, paruoškite padažą – į grietinę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

Iškeptus traškučius ragaukite gausiai mirkydami juos padaže. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų