TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja juokavo – vaikams neabejotinai patinka viskas, kas saldu ir trašku, tad išmokę pasigaminti šiuos paprastus, bet labai gardžius patiekalus, tikrai pataikysite tiesiai į dešimtuką, rašoma pranešime spaudai.
„Šįkart parodysiu, kaip pasigaminti kukurūzų traškučius su vištiena ir sūriu, dar žinomus kaip Nachos, bei skaniausius sausainius su keptais zefyrais. Tik nepagalvokite, kad šie patiekalai patiks tik vaikams – jie puikiausiai tiks ir jūsų vakarėlio stalui!“ – tikino K.Starkienė.
Deserto paslaptis Kotryna atskleidė laidoje, o nepakeičiamiems kukurūzų traškučiams su vištiena ir sūriu ji ruoštis kviečia jau dabar!
Kukurūzų traškučiai su vištiena ir sūriu
Reikės:
- kukurūzų traškučių (Nachos);
- vištienos filė;
- raudonosios paprikos;
- ropinio svogūno;
- majonezo;
- kelių rūšių sūrio (gerai besilydančio);
- saldžiosios paprikos miltelių;
- druskos.
Padažui prie traškučių reikės:
- riebios grietinės;
- svogūnų laiškų;
- druskos.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais ir gerai apkepinkite aliejuje. Nepamirškite pabarstyti jų druska bei paprikos milteliais.
Tuomet į kepimo formą sudėkite kukurūzų traškučius, o ant jų – keptą vištieną, kubeliais pjaustytą papriką bei smulkiai kapotą svogūną. Kad majonezas būtų šiek tiek skystesnis, gerai jį išmaišykite, o tuomet juo padengti traškučius. Sutarkuokite sūrį ir gausiai juo apiberkite visą patiekalo paviršių. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydys.
Kol traškučiai keps, paruoškite padažą – į grietinę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Iškeptus traškučius ragaukite gausiai mirkydami juos padaže. Skanaus!
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.