Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką dabar daryti su įgytais bilietais į renginius? Atsako platintojai

Reaguodamos į vėl kai kuriose savivaldybėse paskelbtą karantiną bilietų platinimo bendrovės yra priverstos imtis veiksmų. Pasak 15min kalbintų „bilietai.lt“, „Tiketa“ ir „kakava.lt“ atstovų, šiuo metu atšaukiama ar perkeliama nemažai renginių, tačiau pinigus už juos nebūtinai bus galima atgauti iškart.
Koncerto akimirka, „Stop“ juosta
Koncerto akimirka, „Stop“ juosta / 15min ir „Vasaros terasos“ nuotr.

15min kalbintas „Bilietai.lt“ atstovas Alius Karablikovas tikino, kad šiuo metu dėl pinigų grąžinimo galioja jau gegužės mėnesio pradžioje nustatyta tvarka.

T.y sprendimas, jog organizatorius, kuris negali įgyvendinti savo planuojamo muzikinio, teatro ar sporto renginio dėl įvestų apribojimų, turi teisę pasiūlyti kuponą tai pačiai sumai, už kurią buvo pirktas bilietas, ir vartotojai per 12 mėnesių gali pasirinkti bet kurį šio organizatoriaus renginį, apkeisti kupono vertę. Jeigu tai neįvyks per 12 mėnesių, organizatorius pinigus grąžinti privalės.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Monikos Liu koncerto Vilniuje akimirka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Monikos Liu koncerto Vilniuje akimirka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Monikos Liu koncerto Vilniuje akimirka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Monikos Liu koncerto Vilniuje akimirka

Anot A.Karablikovo, dauguma organizatorių iškart daro grąžinimus, kai kurie dėl didelių finansinių sunkumų šiuo įstatymu pasinaudoja, todėl tai, ar bus galima atsiimti pinigus už perkeltą renginį, priklauso daugiau nuo pasirinkto renginio ir jo organizatoriaus.

A.Karablikovas pabrėžė, jog „Bilietai.lt“ nuo pat nepaprastosios situacijos paskelbimo, t.y. kovo 16 dienos, aktyviai bendradarbiauja tiek su Vartotojų teisių tarnyba, tiek su organizatoriais.

„Siekiame, kad visi tiek renginių perkėlimo, tiek pinigų gražinimo procesai, vyktų kaip įmanoma sklandžiau, kad pirkėjai greičiau atgautų pinigus arba paimtų bilietą į kitą renginį, jeigu jie sutinka tai padaryti“, – teigė jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

Nors renginiai perkeliami, žmonės bendradarbiauja

Panašiai atsako ir bilietų platinimo bendrovės „Kakava“ atstovė Eglė Jackūnienė. Anot jos, ar pinigai už neįvykusį renginį bus grąžinti, ar ne, priklauso nuo renginiui tuo metu galiojančių teisės aktų.

„Žinoma, renginių organizatoriai perkeltų arba atšauktų renginių pirkėjams siūlo keletą pasirinkimų: jei renginys atšaukiamas, be abejo, grąžina pinigus už įsigytus bilietus.

Perkeltiems renginiams siūloma su tuo pačiu bilietu dalyvauti renginyje nauja data arba bilietą iškeisti į Organizatoriaus kuponą, kuris galioja 12 mėnesių. Kupono neišnaudojus per 12 mėnesių, galima per 14 dienų nuo kupono galiojimo pabaigos kreiptis ir susigrąžinti pinigus“, – teigė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje

Moteris pažymėjo, jog renginių organizatoriai perkelia ir atšaukia renginius kasdien arba deda maksimalias pastangas, kad prie esančių ribojimų renginiai galėtų saugiai įvykti. Tačiau, kitaip nei galėtų pasirodyti, anot atstovės, šiame kontekste žmonės neskuba reikalauti pinigų už neįvykusius renginius.

„Galime pasidžiaugti, jog gana didelė dalis pirkėjų siekia bendradarbiauti ir suprasdami situaciją sutinka su Organizatorių pasiūlymu ir bilietą iškeičia į kuponą, taip palaikydami renginių organizatorių rinką“, – teigė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paskutinis penktadienis prieš barų veiklos apribojimus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paskutinis penktadienis prieš barų veiklos apribojimus

Supratingi žmonės pinigų susigrąžinti neskuba

Tuo tarpu „Tiketa.lt“ atstovas pabrėžia, kad šiuo metu ne visi renginiai turi būti perkelti ar atšaukti.

„Šiuo metu kalbama tik apie sporto renginius, kurie, kaip planuojama, turės vykti be žiūrovų. Dėl renginio perkėlimo ar atšaukimo sprendžia pats renginio organizatorius pasvėręs ar jis gali daryti renginį laikantis visų saugumo reikalavimų ar geriau jį perkelti arba atšaukti“, – 15min teigė bilietų platinimo bendrovės atstovas Laurynas Vairys.

VIDEO: „Mažasis penktadienis“ su Marku Haroldu: kas nutiks vidurnaktį užsidarius Vilniui?

Anot atstovo, taip pat džiugu, jog didžioji dalis bilietų į renginius pirkėjų šiuo metu tikrai yra supratingi ir neskuba susigrąžinti pinigų už bilietus, bendrauja su platintoju ir organizatoriumi, domisi, kokia gali būti tolimesnė situacija. Jei renginys perkeltas, tokiu atveju pirkėjai dažniausiai pasinaudoja organizatoriaus kuponu kitam renginiui ar pramogai.

O paklaustas, ar teko atšaukti daug renginių, „Tiketa.lt“ atstovas teigė, kad po šį pirmadienį ir antradienį viešoje erdvėje pasklidusios informacijos apie keičiamas renginių organizavimo sąlygas, kurios gali būti dar labiau suvaržytos, yra jaučiamas organizatorių sujudimas.

„Tačiau perkeliamų ar atšaukiamų renginių skaičius kol kas nėra didelis. Daugelis renginių organizatorių dabar neskuba paleisti bilietų prekybos iš anksto ir laukia paskutinio momento. Šiuo metu toli į ateitį suplanuotų renginių skaičius iš tiesų nėra toks didelis, kaip ankstesniais metais.

Anksčiau bilietus į prekybą renginių organizatoriai paleisdavo likus 3–4 mėnesiams, šiuo metu anksčiausiai prekyba bilietais pradedama likus mėnesiui, ar vos kelioms savaitėms iki renginio“, – atsako atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas