Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką vakare? Šios savaitės TOP renginiai ir koncertai – nuo Lietuvos iki užsienio žvaigždžių

Vis dar nežinote, ką veiksite šios savaitės vakarais? Kviečiame peržvelgti savaitės TOP renginius, kuriuose šįkart dominuoja iš užsienio atvykę atlikėjai.
Koncertai
Koncertai / Organizatorių, 15min ir Ryčio Šeškaičio nuotr.

Ką veikti spalio 19 d.?

Ilgai lauktas „Men I trust“ koncertas

Dėl pandemijos ir nevaldomos situacijos pasaulyje kanadiečių „Men I Trust“ koncertas Lietuvoje galimybės įvykti turėjo palaukti, tačiau jau spalio 19 d. „Men I Trust“ pirmą sykį pasirodys Baltijos šalyse, didžiojoje „Kablys + Kultūra“ salėje.

„Men I Trust“ sąskaitoje jau keturi albumai. Jie pernai pasirodė „Lollapaloozos“ ir „Coachellos“ festivaliuose. Paskutinis „Men I Trust“ albumas „Oncle Jazz“ buvo nominuotas „Polaris Music Prize“ apdovanojimui tarp tokių vardų kaip „The Weeknd“ ir Caribou. NPR jį įtraukė į metų geriausių sąrašus. Net 24 dainų muzikinis portretas, Jaukus popmelodijų ir džiazo ritmų derinys, primenantis seną tėvų laikų kasetę.

„Men I Trust“ atsipalaidavę scenoje, bet sunkiai dirbantys už jos. Jie viską daro patys – rašo muziką, prodiusuoja, atlieka garso korekcijas, fotografuoja, filmuoja vaizdo klipus, leidžia muziką savo jėgomis ir dar rūpinasi savo koncertais. Jie neturi vadybininkų komandos, spaudos atstovo ir leidybinės kompanijos. Bilietai į koncertą jau kuris laikas išparduoti – norintiems pirkti iš perpardavinėtojų siūlome neprarasti budrumo.

„Men I Trust“
„Men I Trust“

Ką veikti spalio 20 d.?

Gabrielius Vagelis išskirtinėje aplinkoje

Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvė Lukiškių kalėjime yra jau patikrinta konversijos vieta muzikai. Pačiame cerkvės centre bus tik du instrumentai – fortepijonas ir mikrofonas. Praėjusį sezoną tokį žanrą išbandė ne vienas žinomas Lietuvos atlikėjas. Antrasis šio „Piano & A Microphone“ sezono vardas – aksominio balso savininkas ir šiaip ryškus personažas Gabrielius Vagelis.

Jis muzikos padangėje žinomas jau seniai, bet pastaraisiais metais Gabrielius save ir savo talentą atrado iš naujo. 2022-ieji tikrai yra jo metai. Koncertai Palangoje, Kaune, Vilniuje ir kitose Lietuvos miestuose, charizma, choreografija, stilius ir energija nepalieka abejingų. Šįkart, spalio 20 dieną, Gabrielius scenoje bus jau kitoks – jam tarnaus tik juodas fortepijonas ir jo vokalas. Tiesa, jam talkins pianistas Lukas Gedvilas.

Justino Auškelio nuotr./Gabrielius Vagelis
Justino Auškelio nuotr./Gabrielius Vagelis

Pirmasis solinis Roko Yan koncertas

Spalio 20 dieną atlikėjas Rokas Yan surengs pirmąjį solinį koncertą kartu su grupe. Unikalioje Vilniaus vietoje, klube „Kablys + kultūra“, kūrėjas žada surengti sentimentų kupiną pasirodym1, kuriame nuskambės ne tik naujausios dainos, bet ir visiems puikiai žinomi hitai. Atlikėjas jau spėjo pajausti, kai kūryba melomanų pasiklausoma milijonus kartų. Jis kartu su atlikėja Jessica Shy yra išleidęs kūrinį „Stadionai“, taip pat su dainininke Iveta Svilainyte sukūrė praėjusios vasaros hitą „Vasaros mažai“, o šiuo metu radijo stočių grojaraščių viršūnėse karaliauja solinis kūrinys „Vakar vakare“.

Agnės Urbonaitės nuotr./Rokas Yan
Agnės Urbonaitės nuotr./Rokas Yan

„Raving Underground“ renginių akimirkų paroda

Fotografas Imantas Pakalnis kaip reikiant pasidarbavo, mat stengėsi nepraleisti nė vieno elektroninės muzikos komandos „Raving Underground“ renginio. Jų metu talentu pasižymintis vyras užfiksavo nepriekaištingas akimirkas.

Šios akimirkos nugulė į naktinį Vilniaus klubą „Tunelis“, kuriame surengta speciali jo fotografijų paroda. Patys smalsiausi jas gali pamatyti iki pat lapkričio 5 d. Tiesa, ne tik pamatyti, bet ir užsukti į čia vykstančius renginius.

Svarbu paminėti, kad tai jau antroji tokio pobūdžio rengiama paroda Lietuvoje, dedikuota šių dienų reivui.

Imanto Pakalnio nuotr. /Paroda su „Raving Underground“ komandos renginių metu darytomis nuotraukomis
Imanto Pakalnio nuotr. /Paroda su „Raving Underground“ komandos renginių metu darytomis nuotraukomis

Ką veikti spalio 21 d.?

Veronikos Povilionienės inicijuotas koncertas Ukrainai

Penktadienio vakarą Šv.Kotrynos bažnyčioje įvyks itin jautrus, Ukrainos paramai skirtas koncertas – „Neužmiršti“. Jame į sceną lips Veronika Povilionienė, Marijonas Mikutavičius, Lietuvos kariuomenės orkestras, Dainius Pulauskas, Petras Vyšniauskas, Arkadijus Gotesmanas, Egidijus Ališauskas, Kauno liaudies dainos klubas „Blezdinga“, instrumentinio folkloro grupė „Ratilai“ bei mokyklos „Varnų sala“ moksleivių kolektyvas.

Šis koncertas – Veronikos Povilionienės iniciatyva, skatinanti nepamiršti bei kviečianti prisidėti prie paramos Ukrainai. Koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos mokyklai „Varnų sala“, kurioje mokomi nuo karo pabėgę ukrainiečių vaikai. „Neužmiršti“ paramos koncerto metu Veronika Povilionienė padainuos kartu su ukrainiete Marina Pilipenko. Bus dainuojamos Lietuvos partizanų ir tremtinių dainos iš kompaktinės plokštelės „Neužmiršti“.

Loretos Kondratės nuotr./Veronika Povilionienė
Loretos Kondratės nuotr./Veronika Povilionienė

Elektroninės muzikos atlikėja Amma Ateria surengs savo pirmąjį pasirodymą Lietuvoje

Spalio 21-osios dienos vakaras aktualios muzikos festivalyje „Gaida“ žada būti tikrai neeilinis. Renginių erdvėje „Kablys+Kultūra“ 21 val. britų elektroninės muzikos žvaigždė Max Cooper pasirodys su savo naujausiu audiovizualiniu projektu „Unspoken Words“, pasižyminčiu neįtikėtinais vaizdinių ir muzikos deriniais bei stulbinančiais įspūdžiais.

O nuo 19 val. čia bus galima išgirsti JAV elektroninės muzikos atlikėją Amma Ateria – pirmajam savo vizitui į Lietuvą kūrėja atveža kūrinį „Concussssion“, su kuriuo ji šiemet tapo viena iš „Gaida Open Call“ konkurso nugalėtojų. Šį Amma Ateria pasirodymą festivalis suteikia publikai išgirsti nemokamai – įėjimas laisvas, be bilietų.

Organizatorių nuotr./Amma Ateria
Organizatorių nuotr./Amma Ateria

Grupės „Pikaso“ koncertas „Istorija tęsiasi...“

Penktadienio vakarą istorijos tęsinį Anykščių kultūros centre muzikos kalba pasakos puikiai žinoma grupė „Pikaso“.

Naujausi hitai ir geriausios dainos: nūdien „Pikaso“ skiria dar daugiau dėmesio pasirodymų kokybei, o ne jų kiekybei. „Į mūsų koncertus atėję klausytojai turi gauti maksimalų pojūčių rinkinį. Siekiame dovanoti muziką tiems, kurie vertina profesionalų atlikimą, įgarsinimą, apšvietimą. Juk į kiekvieną dainą įdėta dalelė savęs“, – sako grupės nariai.

Filipo Butkino nuotr./Grupė „Pikaso“
Filipo Butkino nuotr./Grupė „Pikaso“

Inga Jankauskaitė su gyvo garso grupe

Penktadienio vakarą Birštono kultūros centre atlikėja Inga Jankauskaitė su gyvo garso grupe pristatys programą „Atiduok man šį rudenį“. Dainininkę su ta pačia programa bus galima išgirsti ir spalio 22 d. Ignalinos sporto ir kultūros centre.

Luko Griciaus nuotr./Inga Jankauskaitė
Luko Griciaus nuotr./Inga Jankauskaitė

Ką veikti spalio 22 d.?

Atvyksta džiazo pasaulio sensacija Mattas Duskas

Garsusis kanadietis, naujuoju Franku Sinatra vadinamas dainininkas Mattas Duskas netrukus surengs pirmąjį koncertą Lietuvoje. Vienintelis atlikėjo šou „Matt Dusk Sings Frank Sinatra“ įvyks spalio 22-ąją dieną „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje. 44-erių metų dainininkas ir dainų autorius Mattas Duskas jau daugelį metų žavi muzikos klausytojus visame pasaulyje. Prie jo sėkmės prisidėjo daugybė populiariais radijo hitais tapusių dainų, kritikų pripažintų albumų ir ištikimų gerbėjų, kurių gretos kasmet vis didėja.

Dainininkas neseniai baigė koncertų seriją Kanadoje. Matto Dusko laukia 86 dienų kelionė po pasaulį, kurios metu jis su grupe muzikantų įveiks daugiau nei 46 tūkst. kilometrų.

Organizatorių nuotr./Mattas Duskas
Organizatorių nuotr./Mattas Duskas

Ką veikti spalio 24 d.?

Vilniuje – ilgai lauktos norvegų žvaigždės „Kings of Convenience“

Šį rudenį norvegų muzikos žvaigždės ir švelnios muzikos meistrai „Kings Of Convenience“ rengia 3 koncertų turą Baltijos šalyse ir jį užbaigs Vilniuje spalio 24 dieną koncertų salėje „Compensa“. „Peace or Love“, kurį pristatys visose Baltijos šalyse, skamba kaip tikras pavasaris. Autobiografinės ir labai asmeniškos 11 dainų apie gyvenimą ir meilės grožį, tyrumą, tėvų netektį ir netgi skyrybas. Skirtingos dueto narių veiklos leido jiems išbūti kartu tiek daug metų. Kol vienas dirbo psichologu ir architektu, kitas keliavo po pasaulį ir išbandė save kaip didžėjus, prodiuseris, artistas. Jie keliavo per pasaulį, išmoko eksperimentuoti džiazu, Brazilijos ritmais ir netgi hauso muzika.

Abu jie turi ir puikias solines karjeras, kurios visiškai netrukdo bendram projektui. Kvaila būtų juos laikyti tik folko grupe, nors rankose ir akustinės gitaros. Jų muzikos genialumas slypi paprastume. Juos įkvepia visi geriausi – Elliottas Smithas, „Belle & Sebastian“ ir „Simon & Garfunkel“. Duetas erzina daugybę žmonių muzikos industrijoje, nes atsisako tilpti į jų diktuojamas taisykles ir rėmus, bet dėl to jiems neatsibosta kurti jau 20 metų. Kaip patys juokauja, paskutinį albumą teko įrašyti penkis kartus iš naujo - norėjosi, kad kiekvienas garsas ir žodis būtų tikras ir natūralus. Dėl to jų ir pavadinimas toks – jie nori skambėti ir atrodyti taip paprastai ir patogiai, kaip tik įmanoma. Patogumo karaliai, kuriems užtenka tik gitarų rankose. Turbūt nėra mūsų kartos indie muzikos mylėtojo, kuris nebūtų girdėjęs „I'd Rather Dance With You” ar įdėjęs jo į grojaraštį savo mylimam žmogui.

Organizatorių nuotr./„Kings Of Convenience“
Organizatorių nuotr./„Kings Of Convenience“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas