Jų rekomenduojama pusės gramo dozė sveikam žmogui yra dukart didesnė, nei iki šiol rekomenduoja Europos maisto saugos tarnyba (EMST), pastebi nutraingredients.com. Amerikiečių analizės ataskaitą paskelbė žurnalas „Journal of the American College of Cardiology“.
„Tai nėra reklama ar panašiai. Mes turime itin daug ir svarių įrodymų iš labai didelių tyrimų, kurių seniausieji atlikti prieš 20 ar 30 metų. Tie duomenys atskleidžia daugybę omega-3 žuvų taukų teikiamų privalumų daugeliu prevencinės kardiologijos aspektų“, – sako tyrimo vadovas Carl Lavie. Jis yra Naujojo Orleano Ošnerio medicinos centro kardiologinės reabilitacijos ir prevencijos direktorius.
Pranešime spaudai teigiama, kad apžvalgos rezultatai sutampa tiek su kitų mokslininkų bei omega-3 gamintojų, tiek ir su neoficialiomis JAV ir Didžiosios Britanijos žinybų rekomendacijomis, kad omega-3 būtų vartojama iki pusės gramo per dieną.
Dr. C.Lavie ir jo kolegos naudojosi informacija, kuri buvo sukaupta per keturis didelius atsitiktinių imčių kontroliuojamus tyrimus, kuriuose dalyvavo apie 40 tūkst. žmonių.
Kai dėl neseniai paskelbtos negalutinės EMST nuomonės, grupė žymių lipidų srityje dirbančių mokslininkų paragino tarnybą dar kartą apsvarstyti jos numatomą rekomenduoti omega-3 paros normą.