Kalėdiniai K.Starkienės sausainiai taps šventinio stalo puošmena: paruošite be galo greitai

Prasidėjus gruodžiui, Kotryna Starkienė siūlo nedelsti – atidaryti Kalėdų dirbtuves! O kad patiekalai ant šventinio stalo šįkart kaip reikiant nustebintų svečius, žinoma moteris dalijasi geriausiomis idėjomis.
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė

Apie šventinius patiekalus pasakoti ir juos gaminti K.Starkienė žada visą mėnesį, rašoma TV3 laidos „Kotrynos burtai“ pranešime spaudai.

„Žiūrėdami laidą be vargo pasiruošite gražiausioms metų šventėms. Pirmoji gruodžio laida skirta kalėdiniams užkandžiams – kepsiu Kalėdų senelio mėgstamus sausainius su aviečių uogiene ir paruošiu tris šaltus užkandžius šventiniam stalui“, – intriguoja K.Starkienė.

Užkandžių receptus išvysite šeštadienio laidoje, o sausainių receptu K.Starkienė dalijasi jau dabar.

Sviestiniams sausainiams reikės:

430 g miltų;

350 g sviesto;

200 g cukraus;

vieno kiaušinio;

aviečių uogienės;

žiupsnio druskos.

Sviestiniai sausainiai
Sviestiniai sausainiai

Gaminimo eiga

Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Subėrę miltus ir druską, tešlą gerai išmaišykite dar kartą.

Tuomet paimkite arbatinį šaukštelį tešlos ir delnais suformuokite rutuliuką. Tešlos rutuliuką dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Nedideliu šaukšteliu ar nykščiu įspauskite duobutę viduryje kiekvieno rutuliuko ir pripildykite ją aviečių uogiene. Kepkite sausainius apie 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Skanaus!

Sviestiniai sausainiai
Sviestiniai sausainiai

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų