Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariams veteranams pagalbos ranką ties judėjimas „Normalūs bičai eina OUT“

Jau antrą sykį specialiems kino seansams besirenkantys sostinės vaikinai ketvirtadienį, gegužės 3-ąją bursis dar vienam kilniam tikslui.
Joaquinas Phoenixas filme „Tavęs niekada čia nebuvo“
Joaquinas Phoenixas / Kadras iš filmo

Kino teatre „Pasaka“ naujausią režisierės Lynne Ramsay filmą „Tavęs niekada čia nebuvo“ žiūrėsiantys vyrai pusė sumos nuo parduotų bilietų paaukos „Gabrieliaus karių“ paramos fondui, besirūpinančiam pagalba buvusiems Lietuvos kariams, pareigūnams ir jų artimiesiems.

„Normalūs bičai eina OUT“ – daugiau nei kino seansas. „Mes, bičai, bernai, vyrai, šiuolaikinėj rutinoj labai dažnai primirštame fundamentalius dalykus. Reikia sustoti arba bent jau pristabtydi ir prisiminti, dėl kokių priežaščių esame tokie, kokie esame“, – sako judėjimo lyderis Edvardas Čyvas.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Edvardas Čyvas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Edvardas Čyvas
Filmo „Tavęs niekada čia nebuvo“ kadras/Joaquinas Phoenixas
Filmo „Tavęs niekada čia nebuvo“ kadras/Joaquinas Phoenixas

„Savo renginiuose mes kabiname gilias vyriškas socialines temas, gvildename gilias problemas, diskutuojame apie jas. Mes susitikę kalbame ir tai jau yra labai daug. Kviečiu nesivaržyti ir pasikalbėti kine jau rytoj“, – priduria jis.

Pirmo seanso metu surinktus pinigus vaikinai paaukojo „Vilnius Social Club“ organizacijai, kuri organizuoja futbolo treniruotes vaikams iš nelaimingos aplinkos.

Šįkart aukos sulauksiantis fondas „Gabrieliaus kariai“ rūpinasi buvusiais Specialiųjų Operacijų Pajėgų kariais, kurie jau baigė tarnybą ir stokoja meterialinės, socialinės, psichologinės, teisinės ir kitokios pagalbos. Ypatingas dėmesys skiriamas ir karių artimiesiems, ypač našliams ir našlaičiams.

Filmo „Tavęs niekada čia nebuvo“ kadras/Joaquinas Phoenixas
Filmo „Tavęs niekada čia nebuvo“ kadras/Joaquinas Phoenixas

Apie buvusį karį, turintį psichologinių sutrikimų pasakoja ir Kanų kino festivalį pribloškęs L.Ramsay filmas. Trileris įtraukia į nuožmią keršto kelionę po pogrindinį Niujorką. „Tavęs niekada čia nebuvo“ Kanuose nukovė apdovanojimą už geriausią scenarijų, o aktorius Joaquimas Phoenixas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi. Garso takelį filmui sukūrė talentingasis Johnny Greenwood iš grupės „Radiohead“. Bilietus į seansą galima įsigyti internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas