Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karina Krysko – apie auksinę taisyklę, kurios laikosi mityboje: „Stengiuosi riboti vieną dalyką“

Grupės „69 danguje“ vokalistė Karina Krysko – moteris, kurios šypsenai, nuoširdumui ir kerinčiam balsui neįmanoma atsispirti jau daugybę metų. Tačiau, ar žinojote, kad Karina ne tik koncertuoja didžiausiose šalies arenose, vaidina teatro scenose, bet ir užsiima sodininkyste?
Karina Krysko
Karina Krysko / Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr.

Apie visa tai ir dar daugiau ji papasakojo TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“. Kaip įprasta laidoje, Karina Ilonai Juciūtei atskleidė savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių laidos šefė sukurė patiekalą ir paruošė jį kartu su laidos viešnia.

Tad, kokia yra Karinos trijulė? Tai – šukutės, pomidorai ir marinuoti artišokai! Iš šių ingredientų Ilona pasiūlė dainininkei pasigaminti pastą su šukutėmis, kurią pagardino artišokų padažu ir keptais pomidorais.

Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“

Na, o begamindamos, abi moterys leido į jaukų ir šiltą pokalbį, kurio metu ne tik paaiškėjo visos Karinos virtuvės paslaptys, bet ir mėgstamiausių ingredientų istorijos.

„Mano trys ingredientai yra labai apgalvoti – šukutės, pomidorai ir artišokai. Būtent pastaruosius atradau labai seniai – per savo sesers vyrą, kuris yra libanietis. Kadangi jis labai mėgdavo egzotiškesnius ingredientus ir patiekalus, pas juos pirmą kartą paragavau ir artišokų. Man jie taip patiko, kad dabar vyras iš manęs juokiasi, jog galiu nusipirkti stiklainį artišokų ir suvalgyti juos per vieną kartą. Na, o kalbant apie šukutes, jų tikrai nevalgau taip dažnai kaip norėtųsi. Pirmą kartą su jomis susipažinau tuomet, kai plaukėme kruizu. Iš pradžių galvojau, kas čia per žuvis? O paragavus, šukutės tiesiog ištirpo mano burnoje. Tada supratau, kad tai bus vienas iš mėgstamiausių mano patiekalų“, – pasakojo Karina.

Lygiai taip pat, kaip šiuos egzotiškesnius ingredientus, K.Krysko mėgsta ir lietuvių pamiltus pomidorus. Kaip laidoje pasakojo viešnia, ji ne tik noriai pasirodo scenoje, bet ir sukiojasi šiltnamyje, kuriame auga ši gardi daržovė.

Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“

„Pomidoras man yra daržovių karalius. Nuo pat vaikystės gyvenau name, kur turėjome gabalėlį žemės, todėl visada viską užsiaugindavome patys. Dabar taip pat turiu mažą šiltnamį, kuriame mėgstu sukiotis ir auginti pomidorus. Kiekvienais metais vis planuojame, kokių naujų pomidorų rūšių reikėtų užsisodinti, nes nėra nieko geresnio už didelį, šiltą ir kvepiantį pomidorą“, – kalbėjo garsi moteris.

Pasakodama apie savo mylimiausius produktus, K.Krysko laidoje prisimins ir savo vaikystę. O žiūrovams ji atskleidė ir gardžiausius bei labiausiai nostalgiją keliančius mamos patiekalus.

Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“

„Mano mama buvo puiki šeimininkė. Ji visada buvo labai svetinga, todėl mūsų namuose niekada nebūdavo tik vieno patiekalo – būdavo pirmas, antras, trečias ir net kompotas. Labai gerai prisimenu jos keptus pyragėlius su įvairiausiais įdarais. Tačiau be saldumynų, valgydavome ir daug daržovių: salotų ir mišrainių. Todėl mūsų mityba buvo pakankamai sveika“, – prisiminimais dalinosi ji.

Tačiau net ir dabar pažvelgus į Kariną ir jos nepriekaištingas kūno linijas, būtų galima pagalvoti, kad moteris laikosi griežtų dietų ir tikrai nevalgo visko, kas papuola po ranka. Vis dėlto, anot dainininkės, ji valgo viską, tik stengiasi riboti vieną skanų, bet nuodėmingą dalyką.

Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio ir Saulius Čirbos nuotr./Karina Krysko laidoje „Virtuvės istorijos“

„Mes visada visur skubame ir kartais nė nespėjame pavalgyti, kas tikrai nėra gerai. Meluočiau sakydama, kad kiekvieną rytą atsikeliu anksti ir visi kartu sėdame prie pusryčių stalo, nes taip tikrai nėra... Atsikėlusi aš mėgstu viską daryti lengvai, neskubant, todėl dažniausiai pusryčiais mūsų namuose pasirūpina Jeronimas. Žinoma, aš taip pat mėgstu gaminti, o dar labiau mėgstu saldumynus. Prisipažinsiu – tikrai valgau viską, tačiau visada stengiuosi riboti cukraus kiekį. Iki pat šiol negaliu atsisakyti saldžios arbatos, tačiau vietoje cukraus stengiuosi naudoti medų. Kadangi visi šeimoje esame smaližiai, medus mūsų namuose yra valgomas kilogramais“, – juokėsi K.Krysko.

O kol Ilona ir Karina šnekučiavosi bei gamino pastą, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruošė sotų ir gardų smash, arba kitaip – traiškytą mėsainį, kuriam atsispirti bus tiesiog neįmanoma!

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val., per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais