Karklės festivalio meniu: nuo kibinų, cepelinų iki gurmaniškų austrių

Nuo lietuviškų cepelinų iki gurmaniškų austrių – tokia spalvinga maisto paletė Karklės muzikos festivalyje, aidinčiame šį savaitgalį, į kurį sugužėjo tūkstančiai dalyvių. Ir nors daugelis į festivalį keliavo nešini užkandžiais, išalkę pramogautojai traukia maisto vagonėlių link, kur tenka patuštinti kišenes.
Prekybininkai Karklės festivalyje
Prekybininkai Karklės festivalyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Maisto patiekalų įvairovė Karklės festivalyje pakankamai spalvinga – čia galima aptikti įvairiausių šalių patiekalų. Vienoje maisto palapinių siūlomi 5 eurus kainuojantys japoniški makaronai su mėsa, kitoje – kinietiškas meniu, nuo sriubos iki vištienos patiekalų, trečioje kvepia indiškais patiekalais – vištiena kokosų padaže, daržovėmis su avinžirniais, ryžiais su riešutais. Už porciją prašoma 5 eurų, o už aštrios pomidorų sriubos indelį – 2 eurų.

„Atvykome iš Vilniaus, specialiai į festivalį“, – sako maistą pirkėjams siūlantis jaunuolis.

Alkani neliks ir lietuviškų patiekalų mėgėjai – festivalyje galima aptikti ir 5 eurus už porciją kainuojančių cepelinų ar balandėlių, kepsnių, šaltibarščių ar kopūstienės už 2,5 euro.

Greito maisto mėgėjams festivalyje tikras rojus – nuo 2,5 euro kainuojančių bulvyčių fri ar kibinų, 4 eurus kainuojančių dešrainių iki 4-6 eurus, priklausomai nuo dydžio, kainuojančių kebabų bei įvairiomis kainomis siūlomų burgerių.

Vienoje palapinių kvepia blyneliais – tiek sočiais, tiek saldžiais, o kainos varijuoja tarp 2,5 ir 3,8 eurų.

Sveikuoliai gali užsukti į sveikuolišką palapinę, kur siūlomos natūralios sultys. 350 ml kaina, priklausomai nuo pasirinkimo, siekia 2-3,5 euro.

Atsivežė austrių

Gurmaniškiausioje palapinėje šeimininkauja Robertas Reklaitis, festivalio dalyviams siūlantis šviežių austrių. Viena jų atsieis 3 eurus.

Austrių žinovas, praėjusių metų austrių atidarinėjimo Lietuvoje čempionas, šios gėrybės siūlo paragauti neįprastai – ant ką tik atvertos austrės užliedamas balzamiko bei raudonųjų svogūnų ir vyno padažo, lašelį aštraus padažo, citrinos ir jūros dumblių. Taip austres, pasak prekeivio, skanauja japonai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybininkai festivalyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybininkai festivalyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybininkai festivalyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybininkai festivalyje

„Jeigu paskaitytumėte giliau, dvi austrės magnio, cinko, geležies suteikia visai dienai, nereikia jokių daržovių. Tai ypatingas produktas. Kitas būna ateina 10-20 suvalgo iškart, nes jam ta kaina „negroja“. 3 eurai yra normali kaina“, – sake R.Reklaitis.

„Aš visuose renginiuose būnu. Labai pasiteisina. Žmonėms labai įdomu, labai daug kurie supranta ir mėgsta“, – sake R.Reklaitis, prekiaujantis ir delikatesiniais ikrais. Festivalyje austrių žinovas sako būsiantis tol, kol ištuštės šaldytuvas, kuriame vis papildoma produkcija. Festivaliui austrių žinovas sako paruošęs 700 šių gėrybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų