Mokslininkai argumentuoja, kad statinų dozė sumažina širdies priepuolio tikimybę maždaug tiek pat, kiek ta tikimybė padidėja suvalgius vieną mėsainį. Idealiu atveju šie du veiksniai – vaistai ir su maistu suvalgomas cholesterolis – turėtų sėkmingai vienas kitą kompensuoti.
Neseniai Amerikos kardiologijos žurnale („American Journal of Cardiology“) publikuotame straipsnyje tyrinėtojai teigia, kad greitojo maisto restoranai iki šiol dėl „elementaraus neapsižiūrėjimo“ beveik nemokamai dalija žmogui kenksmingas medžiagas, tuo tarpu tokiems vaistams kaip statinai paprastai reikia recepto. Statinų kaina pastaraisiais metais gerokai sumažėjo, todėl tiekėjams jų dozė kainuotų maždaug tiek pat, kiek su mėsainiu nemokamai išduodama mažytė pomidorų padažo pakuotė.
Tokį siūlymą mokslininkai pateikė baigę analizuoti kito tyrimo rezultatus – tyrimo, kuris buvo skirtas infarkto rizikos sąsajai su kasdien suvartojamu riebalų kiekiu nustatyti. Kiek vėliau tyrėjai pasitelkė statinams tirti skirtų studijų rezultatus, nusakančius, kiek širdies smūgio rizika sumažėja vartojant vienokias ar kitokias šių medikamentų dozes. Jų išvada: viena statino dozė galėtų apytiksliai panaikinti kenksmingą su vienu mėsainio komplektu suvalgyto cholesterolio poveikį.
Žinoma, tyrimo autoriai pabrėžia, kad statinai neturėtų būti vartojami kaip pretekstas visą laiką mėgautis greituoju maistu ir kad pasaulyje nėra tokios magiškosios tabletės, kuri leistų pamiršti nesveiko maisto keliamas problemas. Tačiau įtraukus statinus į greitojo maisto restoranų valgiaraštį bendra žmonių sveikatos situacija galbūt pagerėtų.