Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Katažina – apie švenčių tradicijas, tėčio ilgesį ir puošybą: leido pasireikšti vyrui

Atlikėja Katažina Zvonkuvienė atvėrė savo namų duris 15min portalui ir papasakojo, kokiomis nuotaikomis pasitinka gražiausias metų šventes bei kokios dekoracijos džiugina širdį šiemet. „Ta bendrystė, buvimas kartu, buvimas šeima ir gilus gilus tikėjimas man ir yra šventos Kalėdos“, – požiūrį į šventes apibūdino ji.

Katažina Zvonkuvienė kalbėdama su 15min neslėpė, kad šventės labiausiai siejasi su dvasiniais dalykais, kurie jai yra esmė.

„Adventas man yra susikaupimo laikotarpis, kai bandau bent akimirkai sustoti, nors ir tai padaryti sunku, nes atlikėjams šis mėnesis yra itin darbingas. Kai grįžus namo vis dėlto pavyksta, žiūrint į šviečiančias lemputes dėkoju Dievui, kad atėjo į šį pasaulį ir tiek daug gėrio mums atneša kiekvieną dieną.

Kasmet labiausiai laukiu Kalėdų stebuklo ir ramybės, nes tai yra tikriausia šeimos šventė“, – pasakojo Katažina, pridėdama, kad šeima yra pamaldi, tad juos vienija malda ir nuėjimas į bažnyčią, į mišias.

Dauguma žmonių, anot dainininkės, per daug akcentuoja maistą ir dovanas. Juk šventos Kalėdos, kaip ji teigia, yra gerokai mažiau apie tai.

„Labai norėčiau, kad išliktų tos pagrindinės vertybės, ne tik prisivalgyti, bet ir pajausti vienas kitą, neapsimetinėti ir nebandyti to jausmo paslėpti. Kad visada būtų drąsu atsiprašyti ir padėkoti. Kai prisėdame prie stalo, pradedame savo vakarą malda, pasidalijimu paplotėliu, padėka na, ir žinoma, neapsieiname be dovanų, kurių vaikai labiausiai laukia“, – mintimis dalijosi Katažina.

Ji neslėpė, kad džiaugiasi per šventes sulaukdama Deivydo mamos, savo mamos ir sesės: „Gal skamba ir nuobodžiai, bet šiuo laikotarpiu mėgstame leisti laiką namuose, nes įprastai dažnai būname už jų ribų, visad kažkur bėgame, skubame, pavargstame. Ta bendrystė, buvimas kartu, buvimas šeima ir gilus gilus tikėjimas man ir yra šventos Kalėdos.“

K.Zvonkuvienė susigraudino pasakodama, kaip ilgisi tų laikų, kai dar buvo gyvas jos tėtis, kai susėsdavo visi prie bendro stalo tėviškėje.

„Kai mes ką nors prarandame, tada labiausiai to ilgimės bei gailimės, kad kažko nepadarėme. Gera, kad širdy tie prisiminimai išliko ir išliks. Tas tradicijas, atneštas iš mano ir Deivydo šeimų, stengiamės pernešti į šiuos namus ir kurti savas. Labai gera, kai norisi vaikams perduoti ką nors gražaus ir gero, kad jie užaugtų teisingais žmonėmis ir su geromis vertybėmis“, – neslėpė pašnekovė.

Paklausta, ko šių švenčių proga norėtų palinkėti savo klausytojams, atlikėja ilgai negalvojusi pažėrė visą puokštę gražių žodžių.

„Daugiau gerumo, atlaidumo, geriau meilės ne tik artimiesiems, bet ir savo kaimynams, bendradarbiams, stiprios sveikatos ir saugoti save ir pačius artimiausius, šeimos narius, ištiesti pagalbos ranką, jeigu kažkam to reikia, ypač tokiu stebuklingu laikotarpiu ir likti sveikiems ir laimingiems“, – šypsojosi K.Zvonkuvienė.

VIDEO: Katažina pasveikino 15min skaitytojus: Saugokime savo artimiausius ir ištieskime pagalbos ranką kitiems

Pašnekovė papasakojo ir namų puošybą. Kaip atskleidė, čia nemažai įtakos turi vyro Deivydo sprendimas ir pasiūlymai.

„Jis apskritai, kas liečia papuošimus, yra minimalizmo šalininkas. Kai prieš metus įsikėlėme į šiuos namus, jis sako, kam čia vargt ir apsistatyti namuose eglutėmis. Juk turime gražių eglių kieme. Kadangi buvo pirmi metai, kai mes čia persikėlėme, man labai norėjosi jaukumo, kad vaikai papuoštų eglutę. Tai vis tiek kažkaip moteriškai atstovėjau savo teises.

O šiemet jau leidau pasireikšti vyrui. Kodėl gi ne, galbūt šie metai bus tie, kai vaikai jau bėgs į kiemą ieškoti dovanų po eglute nuo Kalėdų Senelio. Gal tikrai nebūtinai ji turi stovėti namuose“, – juokėsi moteris.

Nors papuošimai, anot Katažinos, ir nėra ypatingi, bet jie sukuria jaukumo ir tikros ateinančios šventės pojutį. Ypač dėmesį pritraukė prie lango esantis vaikų kampelis, kurį sukurti mintis kilo dukrai Kornelijai.

„Ta vieta atsirado spontaniškai, atnešėme staliuką, sudėjome gyvūnėlius. Kornelija sakė – mes čia pietausime. Jie dekoruoja, serviruoja stalą ir mes su Deivydu ten valgome. Aš dar telpu, bet tėčiui jau sunkiau ten įtilpti“, – šypsojosi K.Zvonkuvienė.

Visą interviu su Katažina žiūrėkite čia:

VIDEO: K.Zvonkuvienė – apie švenčių tradicijas, pamaldžią šeimą ir namų puošmenas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius