Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keistuolių teatras ir Veronika Povilionienė – tarp Lietuvos šviesuolių (nuotraukos)

Tamsų šeštadienio vakarą Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje tradiciškai buvo šviesu ir šilta – čia dešimčiai šviesiausių Lietuvos žmonių įteiktos „Metų šviesuolio“ statulėlės. Tarp žiūrovų nuspręstų laureatų šiais metais šviečia Veronika Povilionienė, Keistuolių teatras, profesorius Eduardas Gudavičius ir dar septyni savo veiklos srityse ar gyvenime nusipelnę žmonės.
Lietuvos šviesuolių apdovanojimai
Lietuvos šviesuolių apdovanojimai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tradicine tapusios televizijos akcijos „Daugiau saulės, daugiau šviesos“ finalinis koncertas šiais metais dvelkė rudeniška nuotaika – skambėjo Lietuvos dainininkų atliekamos dainos šia tema, kurias teatriniais etiudais iliustravo „Kaukių akademijos“ aktoriai.

Olegas Ditkovskis ir Neda romantiškai susitiko ant rudeniško parko suoliuko, „Mokinukės“ siūlė žiūrovams keliauti į mišką, Romas Dambrauskas atliko savo garsiausią šlagerį „Rudeninis paukštis“, Evelina Anusauskaitė pakvietė į rudeninį pasimatymą, Asta Pylipaitė ragino džiaugtis kiekviena akimirka, Rūta Ščiogolevaitė vaikščiojo tarp rudeninių voratinklių, Augustė dramatiškai apdainavo medžius be lapų. Koncerto paskutines dainas atliko vakaro šeimininkė Edita Mildažytė, sukvietusi visus šviesius ir šviesiausius metų žmones ant scenos, bei V. Povilionienė, sulaukusi daugiausia žiūrovų balsų ir tituluota pačia šviesiausia „dainų karaliene“.

Šiais metais Lietuvos televizijos laidos „Bėdų turgus“ apdovanojimas „Už nugalėtus likimo iššūkius“ atiteko narsioms ir viena kitai padedančioms našlaitėms Erikai ir Vilmai Mustavičiūtėms, kurios atsiimdamos statulėlę negalėjo sulaikyti ašarų.

Laidos „Požiūris“ nominacijoje „Už saugomą atmintį“ geriausiu žiūrovai išrinko narą tyrinėtoją ir Lietuvos ežerų valytoją Gintautą Krakauską, kuris dėkodamas sakė, kad tai – visų Lietuvos narų įvertinimas.

Nauja laida „Mūsų dienos – kaip šventė“ paskelbė „Šviesiausio prikelto prisiminimo“ nominaciją, kurioje nugalėjo kadaise po šlovės spinduliais besišildžiusi dainininkė Zina Jurgutytė.

Laida apie sportą „Trys milijonai“ įvertino tris nominantus „Šviesiausio sporto įvykio“ nominacijoje. Žiūrovų verdiktu, statulėlė atiteko nusipelniusiam „Snaigės“ žygių organizatoriui, keliautojui, daugybę žmonių užkrėtusiam kalnų liga – Algimantui Jucevičiui.

„Nacionalinė paieškų tarnyba“, pirmą kartą dalyvavusi šviesuolių nominavimo akcijoje, išskyrė tris skirtingų kartų emigrantus, kurie daugiausia prisidėjo prie laidos paieškų, nominacijoje „Atsigręžusiems veidu į Lietuvą“. Deja, televizijos studijoje nepasirodė nominantas iš Argentinos – jam atstovavo tik atsiųstas laiškas, taip pat pakeliui į Lietuvą, anot laidos prodiuserės, dingo ir kitas nominantas. Tačiau daugiausia žiūrovų balsų sulaukusi Laura Garbatavičiūtė Down apdovanojimą atsiėmė be tarpininkų – tiesiai iš laidos kūrėjos rankų.

Laidos „Gyvenimo ratu“ charizmatiškoji, žodžių kišenėje neieškanti vedėja Zita Kelmickaitė nominacijoje „Už šviesą provincijoje“ apdovanojo žolininką Virginijų Skirkevičių, kuris, atsiimdamas statulėlę, sakė, kad visos ligos kyla dėl pykčio ir baimės, nuo kurių ir žolelės nepadės.

„Gustavo enciklopedijos“ šeimininkas šviesiausiam iš trijų šviesiausių Lietuvos mokytojų, žiūrovų sprendimu, apdovanojimą įteikė muzikos mylėtojui ir jos mokytojui ekspertui Vitalijui Žemaičiui.

Laida „Kultūra“ šiemet paskelbė menininkų, dirbančių ir kuriančių vaikams, nominaciją „Už saugomą vaiko sąmonę. Šviesai“. Aplenkęs konkurentus Vyrautą V. Landsbergį ir Vilniaus teatro „Lėlė“ sielą Vitalijų Mazūrą, apdovanojimą atsiėmė Keistuolių teatro vadovas Aidas Giniotis.

„Sunku jiems su manimi varžytis, kai už mano pečių – visas Keistuolių teatras“, – dėkodamas už apdovanojimą ir negailėdamas gerų žodžių kitiems nominantams šviesiais žmonėmis ir buvimu tarp jų džiaugėsi Keistuolis.

Laidos „Amžių šešėliuos“ kūrėjas Alfredas Bumblauskas į studiją atvedė tik du iš trijų „Už ištikimybę akademinei šviesai“ nominantus. Daugiausia žiūrovų balsų sulaukęs profesorius Eduardas Gudavičius scenoje nepasirodė. Anot E. Mildažytės, ji prašė profesorių atvykti atsiklaupusi, tačiau jis – taip pat atsiklaupė ir maldavo leisti neatvykti, nes po to jį „labai muša“.

Lietuvišką folklorą skatinanti laida „Gero ūpo“ šiais metais nominacijoje „Už tikrumą!“ statulėlę įteikė dainininkei V. Povilionienei, kuri sakė, kad ne jai, bet mūsų proseneliams, seneliams ir tėvams reikia dėkoti, jie – tikrieji šviesuoliai.

Apdovanojimų ceremoniją žiūrėkite sekmadienį, lapkričio 30 dieną, 21 val. per LTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas