Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kino pavasario“ vadovas Algirdas Ramaška po susidūrimo su BMW atsidūrė ligoninėje

Tikėjęsis smagiai praleisti dieną, kurią pradėti nusprendė nuo pasivažinėjimo dviračiu, festivalio „Kino pavasaris“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška pateko į avariją. Vyras susidūrė su BMW automobiliu, kurio vairuotojas prieš nutinkant nelaimei žiūrėjo ne į kelią, o į telefoną.
Algirdas Ramaška pateko į avariją
Algirdas Ramaška pateko į avariją / Asmeninio albumo nuotr.

„Dviratininkas prieš BMW 0:1. Šiandien turėjo būti super diena. Pasiėmiau laisvadienį. Galvoju, pasidarysiu treniruotę, po to į Druskininkus su šeima savaitgaliui, tėtį su gimtadieniu pasveikinsim... Išvažiavau, nuvažiavau vieną kilometrą ir bam. Viskas įvyko labai greit, jausmas kaip žiūrint per „YouTube“ cycling crash video“, – savo įrašą feisbuke pradėjo A.Ramaška.

Pamokančią ir daug blogiau galėjusią pasibaigti istoriją patyręs Algirdas išsamiai papasakojo, kaip įvyko avarija. Jo teigimu, dėl jos kaltas BMW vairavęs vaikinas, kelyje naudojęsis telefonu.

„Važiuoju ramiai, priešais mane už 30–50 metrų atstumu važiuoja kitas automobilis, sankryžoje mūsų pagrindinis, priešais stovi BMW ir planuoja sukti į kaire. Priešais mane važiavusį automobilį praleidžia. Tada startuoja atlikti manevrą. Vairuotojo akys į telefoną, matau, kad net nežiūri į mane. Bandau stabdyti, išvengti smūgio, bet viskas vyksta akimirksniu. Smūgis į šoną, lūžta karbonas, skrydis ant kapoto, dūžta stiklas, vartaus ant žemės ir negaliu patikėt... Bananai ištaškyti ant kapoto. Kaip ir telefonas, įstrigęs BMW priekiniame stikle“, – feisbuke rašė A.Ramaška.

Asmeninio albumo nuotr./Kadras iš įvykio vietos
Asmeninio albumo nuotr./Kadras iš įvykio vietos

Jis pridūrė, kad įvykis neapsiėjo be liūdnų pasekmių: „Dviratis lūžo gal keturiose vietose. Informacija iš „Velonovos“ po pirmos apžiūros – RIP ORBEA ir REYNOLDS. Vaikinui ši klaida kainuos labai brangiai, nes žala bus, ko gero, keliskart didesnė nei kainuoja jo BMW.“

Laimei, Algirdas atsipirko ne tokiais rimtais sužeidimais. „Ačiū Dievui, be lūžių ir žiaurių traumų. Kaip gydytojas sakė, man nepasisekė, bet tuo pačiu labai labai pasisekė.“

Netrukus po eismo įvykio atvažiavo policija, greitoji, Algirdo žmona Vita Ramaškienė, prisistatė ir žurnalistai. Vyras pabrėžė, kad yra ypač dėkingas Irinai Arikienei už pilietiškumą – ji pirmoji sustojo ir pagelbėjo.

O kitų praeivių elgesys, anot Algirdo, nenustebino: „Visi sutartinai jautė pareigą aprėkti ir paauklėti jaunąjį BMW vairuotoją. Su BMW įvaizdžiu Lietuvoj yra, kaip yra.“

Kadrai iš avarijos vietos – galerijoje:

Algirdas dėkoja ir greitosios medicinos pagalbos medikams, profesionaliai atlikusiems savo darbą.

„O Lazdynų ligoninės reanimacijos skyriuje sutikti per kaukę besišypsančią Ivetą Vegelytę buvo išvis life time experience. Tikiuosi, paskutinį kartą čia ir geriau mes kitose vietose susitikime. Smagu, kai traumatologas Šarūnas irgi dviratininkas ir galim pašnekėti apie blokadą“, – pridūrė A.Ramaška.

Savo įrašą feisbuke jis baigė pamokančia išvada: „Kelyje vairuodami padėkime telefonus į šalį. Saugokim ir gerbkime vieni kitus. Be šalmo ant dviračio jokiu būdu. Ir prašau, gerbkite dviratininkus kelyje – jie tokie pat eismo dalyviai, kaip ir motorinės transporto priemones. Lenkite juos saugiu bent pusantro metro atstumu ir tik tada, kai tą daryti saugu. Ačiū.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas