Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė: svečiai stebina kūrybiškomis puošmenomis

„Gražu, kad net mėlyna akyse“, – juokiasi į Mėlynąją vakarienę su draugių kompanija atėjusi klaipėdietė. Miestui švenčiant gimtadienį jau penktąjį kartą surengta vakarienė sutraukė apie 700 žmonių. Išsipuošę, nešini vaišėmis ir dekoro detalėmis, kad stalas būtų kuo puošnesnis, svečiai kartojo, jog šios šventės širdis – atmosfera ir elegancija.
Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė
Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Besiruošdami vakarienei vakaro dalyviai ant stalų dėliojo vaišes ir puošė, kas kaip išmanydami – gėlių puokštėmis, kriauklėmis, laiveliais, mėlynais patiekalais ir desertais.

Desertų namų „Lalene“ šeimininkė Jelena Aleksandravičienė pasakojo pirmą kartą dalyvaujanti šventėje kartu su gausia verslu užsiimančių moterų kompanija.

Moterys stalą puošė kriauklėmis, lėkštėmis ir puodeliais su jūriniais motyvais. J.Aleksandravičienė atsinešė ir mėlynų prancūziškų desertų. Sako, tokių pagaminusi specialiai šventei ir norėjusi parodyti – desertai gali būti ir mėlyni.

Su draugų kompanija vakarienei susibūrusi palangiškė, pradinių klasių mokytoja Lijana stalą papuošė ypatingu herojumi – aštuonkoju Mėmeliu, kuri pati pagamino iš veltinio. Tokiam gaminiui prireikė apie savaitės. Vakaro kolegas moteris papuošė ir jūrinėmis segėmis.

Pernai moteris iš veltinio pagamino žuvį. Ši tapo šiųmetės šventės vienu iš reklaminių akcentų.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė

Neringa su kompanija moterų šventės akcentu pasirinko mėlynus plaukus. Moterys pasakojo dalyvaujančios šventėje jau ne pirmą kartą, o labiausiai žavi – atmosfera.

„Viena šventė baigiasi, ruošiamės kitai“, – šypsosi moterys.

Įspūdingos lėlės

Greta gausios koncertinės programos, į kurią susirinko apie 700 svečių, „Mėlynoji vakarienė“ šiemet pasiūlė ir naujus vizualinius eksperimentus. Rugpjūčio 1 d. Teatro aikštėje svečius pasitiko klaipėdietės menininkės, Klaipėdos lėlių teatro kūrėjos ir režisierės Gintarės Radvilavičiūtės kurtos įspūdingos lėlės.

Gintarė Radvilavičiūtė kuria tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, išradingai ir jautriai scenoje perteikia bet kurią pasirinktą istoriją.

„Lėlininko darbas tikslus kaip šokėjo: tikslus judesys sukuria atgijimo stebuklą“, – sako G. Radvilavičiūtė.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje – penktoji Mėlynoji vakarienė

Muzikinės staigmenos

Mėlynosios vakarienės svečius sekmadienį lydės muzika. Scenoje pasirodys akordeonistas Martynas Levickis ir „Mikroorkéstra“ kvartetas su kino filmų muzika. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras ir charizmatiškoji džiazo vokalistė Kristina Jatautaitė šventės svečius perkėlė į Marilyn Monroe laikmetį.

Uostamiestyje puikiai žinoma vokalistė Paulina Skrabytė su grupe „Mėlynosios vakarienės“ metu maudysis rock’n’roll muzikoje. Šventėje svečiuosis aktorius ir atlikėjas Gytis Šimelionis, klaipėdiečiai salsos šokėjai. Bei legendinė pop muzikos grupė „Lemon joy“ į Klaipėdos gimtadienį atveš savo didžiausius hitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas