Linas Adomaitis (34)
Neįsivaizduoja šaldytuvo be lašinių
• Pomidorų. Be jų neįmanoma išsisukti verdant firminę pomidorų sriubą.
• Lašinių. Tai būtinas produktas, kadangi gelbsti ekstremaliomis aplinkybėmis. Smulkiai supjaustyti ir paspirginti keptuvėje jie tampa puikiu košės ar virtų bulvių pagardu.
• Pievagrybių. Juos moku itin skaniai paruošti, pagardindamas pelėsiniu sūriu, imbieru ir šlakeliu acto.
G. Kropio nuotr./Rasa Martens |
Rasa Martens (35)
Rytą pradeda kava su pienu
• Rūkytos dešros. Saldumynų gali net nebūti, jeigu užuodžiu rūkytos dešros aromatą. Man ji – skaniausias desertas.
• Pieno. Kiekvieną rytą esu įpratusi pasimėgauti puodeliu gardžios kavos su pienu.
• Šampano butelis. Jo nejudinu, kol neužgriūva netikėti svečiai.
G. Skaraitienės nuotr./Laima Tamulytė |
Laima Tamulytė (30)
Užsiauginu ekologiškų daržovių
• Alyvuogių. Žinau, kad jos kaloringos, tačiau atsispirti negaliu. Alyvuogių indelių dažniausiai būna prikrauta pusė mano šaldytuvo.
• Daržovių. Kadangi turiu daržą, kuriame pati auginu daržoves, jų mano šaldytuve netrūksta. Jas valgau žalias, verdu, troškinu, konservuoju.
• Jautienos sprandinės ir vytintos dešros. Jau penkerius metus turguje pas tą patį pardavėją perku pačios skaniausios mėsytės.
J. Staselio nuotr./Larisa Kalpokaitė |
Larisa Kalpokaitė (52)
Namiškius lepina gardžia mėsyte
• Mėsos. Ir namiškius, ir svečius dažniausiai vaišinu mėsos patiekalais: kepsniais, kotletais, troškiniais, befstrogenu, įdaryta ar kepta višta.
• Žuvies. Kadangi saldumynų nemėgstu, kepu pyragus iš sluoksniuotos tešlos, įdarytus žuvimi.
• Saldžiarūgščio padažo. Juo gardinu marinuotus vištų sparnelius, ruošiamus pagal tailandietišką receptą.
V. Ovadnevo nuotr./Ingrida Martinkėnaitė |
Ingrida Martinkėnaitė (32)
Svečius vaišina vynu ir sūriu
• Jūrų gėrybių. Tai yra produktas, kuriam negaliu atsispirti.
• Sūrio ir vyno. Būna, kad vakarais užsuka netikėtų svečių, tad visada turiu, kuo juos pavaišinti.
• Vaisių. Todėl, kad kiekvieną rytą pradedu stikline šviežiai spaustų vaisių sulčių.