„Supratome, kad yra dalykų, kurie mus vienija. Pasaulinės aktualijos neaplenkia ir Lietuvos: jei laisvalaikio apranga – tai jau prabangesnė, jei desertai – tai be glitimo, pridėtinio cukraus ir iš natūralių ingredientų, jei arbata – tai kombuča“, – renginio „Mados įkvėpti“, surengto Kauno cukrainėje „Bijola“, idėją pristatė vienas iš „elTADOS mados” bendraautorių Tadas Kuzminskas.
Susipažinti su šaltojo sezono aprangos tendencijomis bei paskanauti sveikatai palankesnių skanėstų susirinko nemažas talentingųjų kūrėjų bičiulių ratas.
Tarp besidominčiųjų tuo, kuo dabar „kvėpuoja pasaulis“, buvo galima išvysti kino režisierių Emilį Vėlyvį, prodiuserį Gediminą Juodeiką su širdies dama Živile Jonikaite, TV3 kūrybos direktorių Arvydą Rimą ir jo žmoną, televizijos laidos vedėją, floristę Kristiną Rimienę, grožio centro savininkę Vaidą Norkūnaitę, Kauno bokso federacijos tarybos narį Egidijų Buziliauską, renginių vedėją Giedrių Gustą, aktorius Ritą ir Marių Sekmokus, tituluotą plaukų stilistę – koloristę Ingą Bagdonaitę, dainininkę Aušrinę Gerikienę, grupės „Belkanto“ trijulę, mergaičių akademijos įkūrėją, šokių trenerę Kristiną Burneikienę, plaukų stilistą Vytenį Partiką, šokėją Saulių Skambiną su šią savaitę gimtadienį švęsiančia drauge Živile Barzdaityte, iliuzionistą Modestą Petriką, verslininkę, pirmojo darbininkų apgyvendinimo portalo įkūrėją Eglę Rauličkytę – Drūnę, dainininką Igorį Jarmolenką, bestselerių autorių Alex Monaco.
Žiūrėkite galeriją:
„Ilgą laiką laisvalaikio aprangai taikyti patogumo, paprastumo, universalumo kriterijai. Geru ženklu buvo laikomas ir autoriaus atpažįstamumas, išskirtiniai akcentai. Tačiau šį sezoną pajutome, kad pirmenybė teikiama toms kolekcijoms, kurios turi prabangos detalių. Kitaip tariant, laisvalaikio mada žengia į naują, reiklesnę, brangesnę, labiau išieškotą erą“, – patikino T.Kuzminskas ir jo partnerė Diana Morkūnaitė – Želvienė.
Būtent todėl savo kūrinių modeliais tapę dizaineriai prie neįpareigojančių kostiumėlių, patogių suknelių ir marškinėlių siūlo derinti labiau pretenzingus viršutinius rūbus.
„Galima viskas, kas nedraudžiama“, – 2023-ųjų žiemos sezono tendencijų šūkį su šypsena pristato kūrėjai.
Sumanymas sukurti bendrą projektą su kombučos ir desertų kūrėjais, anot T.Kuzminsko, gimė dar vasarą – tuomet, kai laisvalaikio aprangos studija šventė savo penktąjį gimtadienį. Tąsyk, garbius svečius norėjęs pavaišinti kuo nors išskirtiniu, dizainerių duetas sulaukė vienų geriausių mieste desertų kūrėjų pagalbos – vakaro šeimininkai ir jų sveikintojai pirmieji Lietuvoje degustavo balto šokolado tortą su pomidorų tyre, avietėmis, baziliku, mocarelos sūriu bei spanguolėmis.
Šįkart renginio dalyvius komanda vėl nustebino – juodo šokolado saldumynai su džiovintais baravykais, špinatų pyragas, levandų, baziliko ar mohito tartaletės be glitimo sulaukė daugybės pagyrimų.
Dėmesio netrūko ir Giedriui Lipinskui – kauniečiui, gaminančiam keturių skirtingų skonių kombučos arbatas. „Įsižeminimas“, „Gyvybės energija“, „Meilės jėga“, „Vidinė išimtis“ – taip savo kūrinius vadina prieš metus iš emigracijos grįžęs ir į fermentuotos arbatos gėrimo paslaptis pasinėręs vaikinas. Jo Anglijoje, kur praleido daugiau nei dešimt metų, nesulaikė net įdomus darbas kartu su žymiu britų virtuvės šefu Gordonu Ramsay.
„Arbatos grybas man tikrai susuko galvą, – šypsosi G.Lipinskas, – Jaučiuosi naudingas, kuriantis tai, kas sveikatai yra vertinga. Tai – naujas ir prasmingas gyvenimo etapas, į kurį pasinėrėme kartu su visa šeima.“