Tikėjimas „Maisto banko“ vykdoma veikla ir noras pagelbėti tiems, kuriems šiuo metu labiausiai trūksta paramos, suvienijo rekordinį skaičių žmonių. Penktadienio vakarą Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje vykusiame renginyje pasirodė ir ryškiausios šalies žvaigždės.
„Maisto banko“ ir LNK TV surengtame labdaros telemaratone „PasiDalink“ geraširdžiai nepasiturinčiųjų maitinimui paaukojo daugiau nei 161 tūkst. eurų. „Tai didelė paspirtis mūsų labdaringai veiklai. Geradarių dėka likimo skriaudžiamoms šeimoms galėsime patiekti beveik trimis milijonais porcijų valgio daugiau“, – rezultatais džiaugėsi „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.
Keturias valandas trukusiam labdaros vakarui dirigavo puikiai televizijos žiūrovams pažįstami laidų vedėjai Asta Stašaitytė ir Rolandas Vilkončius bei jautrias nuskriaustųjų patirtis liudijusi Deimantė Žebrauskaitė.
Jausminga daina „Kol myliu“ vakarą pradėjo Lietuvą „Eurovizijoje“ atstovavusi Ieva Zasimauskaitė. Žinomiausių dainų popuri dovanojo atsinaujinusi grupė „Delfinai“ bei Katažina Zvonkuvienė, kuriai talkino šokių studijos „Me Gusta“ trupė.
Įspūdingus pasirodymus scenoje surengė jaunosios kartos atlikėja Monique, „Lemon Joy“, rokeriai „Biplan“, solinę karjerą pradėjęs Alanas Chošnau, estrados veteranas Egidijus Sipavičius.
Vieną mėgstamiausių maestro Vytauto Kernagio baladžių „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“ atliko Evelina Sašenko su vaikų pop dainavimo studija „Hey“. Naujam gyvenimui atgaivintą visiems puikiai pažįstamą šlagerį „Laikas“ pristatė Lukas Pačkauskas ir Merūnas.
Kristina ir Edmundas Seiliai atliko kūrinį „Kol žvaigždės danguje“, publika šiltai sutiko atlikėjų porą Deivį ir Renatą bei estrados primadona vadinamą Birutę Dambrauskaitę. Scenoje pasirodė ir Stano, neseniai prisipažinęs apie kovą su vėžiu.
TAIP PAT SKAITYKITE: Apie vėžį prabilęs Stano dėkoja jį palaikantiems: „Jūsų dėka geriau pasijautė tūkstančiai“
Specialiai šiam vakarui įrengtoje studijoje buvo kalbinamos „Maisto banko“ paramos gavėjų šeimos, rodomi jautrūs siužetai apie kasdienį jų gyvenimą, pildomos kalėdinės vaikų svajonės. O prie koncerto himno tiesioginiais kanalais jungėsi visa Lietuva. Per septynerius metus labdaros telemaratono „Pasidalink“ žiūrovai jau paaukojo gerokai per milijoną eurų.
Žinomi pramogų pasaulio atstovai prie akcijos prisidėjo ir kitu būdu – dalijosi firminiais šeimos receptais, vaikystės prisiminimais ir gamino savo mėgstamiausius saldumynus, kurie nukeliavo tiesiai „Maisto banko“ paramos gavėjams.
„Radistų“ dueto narys, populiarus didžėjus Jonas Nainys kartu su žmona Simona nepasiturintiems kepė šeimoje itin mėgstamus kokosinius sausainius.
Tiesa, Jonas nėra dažnas svečias virtuvėje ir paprastai maisto gaminimas gula ant žmonos pečių. ,,Aš čia dėl grožio. Kaip visada“, – juokavo Jonas, tačiau klusniai plakė kiaušinių baltymus ir vykdė kitus Simonos nurodymus.
„Prašyti pagalbos nėra koks nors žeminantis dalykas. Nesvarbu, ką valgysi: varlių šlauneles ar sriubą, iš nieko išvirtą, kur kas svarbiau, kas tavo širdy. Jei tu šiandien jauti nepriteklių, rytoj gali viskas būti kitaip. Ir gal tu pats jau galėsi padėti kitam“, – paramos gavėjus drąsina Simona Nainė ir siunčia jiems savo firminių kokosinių sausainių, kurie jai pačiai asocijuojasi su laiminga vaikyste.
Šokėjo, TV laidų vedėjo Tado Rimgailos įsimintiniausias vaikystės skonis – šaldyti ananasai. Tadas prisimena, kad tai buvo dar „didžiojo deficito” laikai ir gauti ananasų buvo be galo sudėtinga.
„Juos tėvai tirpdydavo ant radiatoriaus, kad vaikams šventės būtų kuo įspūdingesnės“, – pasakoja Tadas, kuris kartu žmona Liucina, „Liu Patty“ kepyklėlės įkūrėja, su žiūrovais dalinsis imbierinių sausainių receptu.
Liucina pamena, kad skaniausias jos vaikystės desertas buvo bandelė už tris kapeikas, pertepta plonu sviesto sluoksniu ir apibarstyta cukrumi. Tą skonį ji pamena ir šiandien.
Visai kitokiais vaikystės prisiminimais dalijosi žinomas operos solistas Eduardas Kaniava, kuris kartu su žmona Barbora mielai prisijungė prie „Pasialink“ renginio.
Šeima save vadina pokarinukais, kai pagrindiniai maisto produktai buvo džiūvėsiai, bulvės ir morkos, o obuolienė – pats didžiausias gardumynas.
„Mes galėtume daugiau pagarbos skirti maistui ir jo pasidalinimui. Nebūtinai tu turi pamatyti žmogų ištiesta ranka, labai svarbu, kad tu pamatytum jo akis, suprastum, kad jam reikalinga pagalba. Prašyti nėra lengva, mes patys galim žengti pirmąjį žingsnį“, – kartu su žmona gamindamas firminę šeimos obuolienę dalintis ragino E.Kaniava.