Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konfliktai, neblaivūs vairuotojai ir ginčai teismuose: išrinkite metų skandalą

Įsiplieskia kaip degtukas – taip skambiai galima apibūdinti ne tik greitai supykstančius žmones, bet ir iš niekur nieko kylančius konfliktus. Pastaruosius, deja, užgesinti kur kas sudėtingiau. Prireikia ne tik šiokių tokių pastangų, strategijų, bet ir laiko. Laikas, sako, geriausiai gydo žaizdas, tačiau palieka randų. O randus, tikėtina, dar ilgokai gydysis ir šie, 2021-aisiais į skandalus įsivėlę žinomi žmonės.
2021 metų skandalai
2021 metų skandalai / 15min ir organizatorių nuotr.

2020-ųjų gruodžio įvykiai visus 2021-uosius persekiojo Petrą Gražulį ir Andrių Tapiną. Kas galėjo pagalvoti, kad vienas neapdairus leptelėtas žodis kainuos 10 tūkst. eurų. Negalvojo taip ir politikas, kol nebuvo paduotas į teismą.

Tiesa, paprakaituoti iš pradžių teko ir pačiam A.Tapinui, kai pirmosios instancijos teisme bylą dėl 2020-ųjų gruodžio mėnesį įvykusio skandalo, kuomet Seimo narys P.Gražulis už jo per Kultūros komiteto posėdį pasirodžiusį pusnuogį vyriškį įvardijo kaip Andrių Tapiną, laimėjo P.Gražulis.

Toks sprendimas žurnalistui tada buvo netikėtas. Savo feisbuke A.Tapinas parašė, kad jį žada skųsti. Kaip tarė, taip ir padarė. Apskundęs teismo sprendimą A.Tapinas metų gale jau galėjo džiaugtis pergale.

Laikėsi A.Tapinas duoto žodžio ir dėl P.Gražuliui priteistos susimokėti sumos. Po pralaimėtos bylos politikui pervedus 6815 eurų, 3 tūkstančiai atiteko Rasos Račienės organizacijai „Mamos už LGBTQ+ vaikus“.

TAIP PAT SKAITYKITE: P.Gražulis sumokėjo A.Tapinui priteistus pinigus, o šis parėmė LGBT palaikančią organizaciją

Žygimanto Gedvilos nuotr./Andrius Tapinas ir Petras Gražulis
Žygimanto Gedvilos nuotr./Andrius Tapinas ir Petras Gražulis

Atrodo, ne tik praeitų metų problemos, bet ir skaičius 10 šiemet persekiojo pramogų pasaulio žmones. Atlikėja Natalija Bunkė 2021-aisiais buvo paduota į teismą dėl 2020-aisiais kovo mėnesį kilusio konflikto su šalia jos namų besisukinėjusiais žmonėmis. Iš jos taip pat buvo bandoma prisiteisti 10 tūkst. eurų.

Ieškovai Margarita Remeikienė ir Vygandas Kavaliauskas į teismą kreipėsi dėl „pažeistų teisių pripažinimo, įpareigojimo paneigti informaciją ir neturtinės žalos atlyginimo.“

Ieškovų atstovė, teisininkė, Lietuvos advokatūros bendruomenės narė Rasa Vaičekauskytė 15min papasakojo situaciją, dėl kurios N.Bunkė buvo paduota į teismą.

„Atsakovai per socialinį tinklą „Instagram“ iškoneveikė mano klientus, išvadindami vagimis ir visokiais kitokiais negražiais žodžiais. Kaip suprantu, jiems pasirodė, kad kažkas nori pavogti kažką iš jų kiemo ir pradėjo mano klientus tiesiog vytis ir blokuoti jiems kelią prie šviesoforo, vos netempti jų iš automobilio.

Jie taip pat pradėjo filmuoti ir fotografuoti. Natalija Bunkė šią informaciją kartojo per ne vieną laidą, kurioje filmavosi, rodė klientės nuotraukas, iš kurių buvo galima atpažinti abu mano klientus. Šia informacija dalijosi ir Edgaras Eidėjus“, – 15min teigė Rasa Vaičekauskytė.

Galiausiai gruodžio pabaigoje vykusiame teisme paaiškėjo, kad atlikėja turi susimokėti už ieškovams padarytą žalą 4 000 eurų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisme paviešinta akistata su N.Bunke ir jos vyru: „Šaukė, daužė mašiną, išplėšė telefoną“

N.Bunkei ir jos vyrui mestus kaltinimus įvertino teismas: buvo padaryta žala

LNK nuotr./Edgaras Eidėjus, Natalija Bunkė
LNK nuotr./Edgaras Eidėjus, Natalija Bunkė

„10 dienų Nidoje“ – tiek laiko šią vasarą poilsiavo Agnė Jagelavičiūtė, o jos atostogas įsiminė bene visa Lietuva. Apie jas buvo pradėta kalbėti dar birželio pradžioje. Tuomet paplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota su kaimynais konfliktuojanti stilistė. Vaizdo įraše matomas ir, kaip pati prisipažino, jos paliktas necenzūrinis užrašas ant kaimyno durų.

Konfliktas, pasirodo, ne vienadienis – tęsėsi penkerius metus, o per tą laiką esą būta ir grasinimų, ir vandeniu užpilto balkono, ir acetonu sugadintų durų. Kaimynas dėl A.Jagelavičiūtės elgesio kreipėsi ir į policiją.

Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Ironiška, 10 eurų – tiek kaimynui atsiejo konfliktas su Agne, šią baudą jis turėjo sumokėti už šiukšlinimą, o pati stilistė iš skandalo dar pasidarė ir reklamą. Išleido savo vardinių džemperių liniją, kuri kaipmat buvo iššluota jos gerbėjų.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Jagelavičiūtės konfliktas su kaimynais: užrašas ant durų, keiksmažodžiai, policija

Stopkadro nuotr./Agnė Jagelavičiūtė
Stopkadro nuotr./Agnė Jagelavičiūtė

Muilo opera ir su ja susiję neramumai vis dar neleidžia užsimiršti atlikėjoms Miai Vilijai Pilibaitytei, Godai Alijevai ir jos mylimajam Nerijui Antanavičiui. Šis meilės trikampis 2021-aisiais virto keturkampiu, į meilės dramą įsivėlus dar vienai N.Antanavičiaus mylimajai – Gretai.

Moteris pasakojo, kad Nerijus esą susidomėjo ir jos verslu, netoli jūros statomais namais. „Jis prisiekinėjo, kad tikrai nėra alfonsas, bet tai – schema, kaip suvilioti turtingas jaunas moteris!“ – sakė medikė Greta.

Ji taip pasakojo netrukus supratusi, kad N.Antanavičius turi kitą – palaiko artimą ryšį su pramogų pasaulyje puikiai žinoma moterimi. Situacija dar labiau įkaito tada, kai N.Antanavičius minėtai žinomai moteriai – Godai Alijevai esą padovanojo Gretos BMW x6.

Čia toli gražu drama nesibaigė. N.Antanavičius, kad laida, kurioje Greta pasakoja visus istorijos užkulisius, nepasirodytų viešumoje, Miai sumokėjo 1500 eurų, bet ši susitarimo nesilaikė – laidą vis tiek paviešino.

„Dabar jis man grąžino 1500 eurų skolą, bet tai yra lašas jūroje, palyginti su tuo, kiek jis man yra skolingas. Tai yra juokingi pinigai, palyginus su tuo, kiek jis yra išvogęs. Manau, kad dabar jis dar kartą prieš visą Lietuvą pasidarys sau gėdą“, – sakė Mia.

Atrodo, apie šį susiraizgiusį skandalą, į kurį įtrauktas ne vienas žmogus dar išgirsime ir ateityje. Belieka tik spėlioti, kaip viskas rutuliosis toliau.

TAIP PAT SKAITYKITE: N.Antanavičius Miai davė 1500 eurų: vienas tai vadina kyšiu, kitas – grąžinta skola

15min nuotr./Goda Alijeva, Mia Pilibaitytė, Nerijus Antanavičius
15min nuotr./Goda Alijeva, Mia Pilibaitytė, Nerijus Antanavičius

Širdies žaizdas bando gydytis ir atlikėja Rūta Ščiogolevaitė. Žinoma moteris į teismą padavė sutuoktinį Rolandą Damijonaitį. Taikiai išsiskirti šiai šeimai, atrodo, nepavyksta.

R.Ščiogolevaitė į teismą kreipėsi dėl materialinio išlaikymo nepilnamečiams vaikams priteisimo. Dainininkė prašo esamą sutuoktinį ir jo motiną (į teismą ji padavė ir R.Damijonaičio mamą) prisidėti prie vaikų išlaikymo.

„Dabar kyla klausimas, kodėl Rolandas yra tiek skolingas už vaikų išlaikymą? Taigi, Rolandas palieka, mano manymu, labai gerai apmokamą darbą (susijusį su jo mama) ir pereina dirbti į įmonę, susijusią su jo mama (kaip susijusi, nedetalizuosiu, nes VĮ Registro centro duomenys yra vieši, kam įdomu, galima informaciją gauti ten), kur jam mokamas atlyginimas, iš kurio neįmanoma vaikams išieškoti viso išlaikymo. Pagal susidariusį įsiskolinimą vaikų išlaikymui, galima daryti išvadą, kad tai tęsiasi ilgai“, – susiklosčiusią situaciją aiškino dainininkė.

Moteris taip pat atskleidė, kad R.Damijonaitis iš namų išsinešė buitinę techniką, baldus, net vaikų rogutes, o į pasimatymą su atžalomis atsivedė moterį, kuri nereagavo į prašymą išeiti iš pačios Rūtos namų.

Dėl materialinio išlaikymo savo vaikams į teismą besikreipusi R.Ščiogolevaitė ne kartą viešai pasakojo, jog penkių atžalų auginimas reikalauja ne tik daug laiko, bet ir pinigų. Dainininkė yra užsiminusi, kad vaikų pomėgiais, būreliais, apranga rūpinasi viena.

2020-aisiais 15min portalui ji kalbėjo, kad išgyvena vieną sunkiausių laikotarpių gyvenime. „Jokiam vyrui nederėtų taip elgtis. Kai žmogus nenori būti žmogumi, taip ir yra. Jau seniai nėra ramybės, labai seniai. Per seniai“, – apie savo sutuoktinį 15min sakė Rūta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė į teismą dėl vaikų išlaikymo padavė sutuoktinį ir jo motiną

R.Ščiogolevaitė: apie į teismą paduotą anytą, kitą Rolando moterį, iš namų išneštus daiktus

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Damijonaitis, Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Damijonaitis, Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė

Neramūs metai neaplenkė ir lenktynininko Benedikto Vanago. Šiais metais nuaidėjo skandalas apie tai, kad žinomas vyras galimai smurtavo prieš savo 34-erių metų draugę, tiksliau – esą spyrė jai į galvą.

Tuo metu įtariamajam B.Vanagui buvo paskirta kardomoji priemonė, t. y. rašytinis pasižadėjimas neišvykti, lenktynininkas privalėjo nebendrauti, nekontaktuoti ir nesiartinti šalia galimai nukentėjusio asmens.

Vis dėlto konfliktas, atrodo, buvo greitai užglaistytas, o ikiteisminis tyrimas nutrauktas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tyrimas dėl galimo B.Vanago smurto pajudėjo: uždrausta artintis prie draugės

Andriaus Lauciaus, Vytauto Pilkausko, Vostok Europe nuotr./B.Vanagas pristatė dešimtąjį lenktynininko startą Dakare žymintį laikrodį „Vostok Europe Dakar Legend Edition“
Andriaus Lauciaus, Vytauto Pilkausko, Vostok Europe nuotr./B.Vanagas pristatė dešimtąjį lenktynininko startą Dakare žymintį laikrodį „Vostok Europe Dakar Legend Edition“

Praėjusį pavasarį karo kirvius iškasė influencerė Gintarė Gurevičiūtė ir vlogeris Paulius Mikolaitis, geriau žinomas Paul de Miko vardu. Teismas Gintarės Gurevičiūtės iniciatyva prasidėjo po to, kai viešojoje erdvėje anonsuodama savo kuriamą laidą ji užsiminė, kad joje bus kalbama apie žmonių sekimą, taip pat skiepų sudėtyje neva esančias „abortų liekanas“, o Paul de Miko vardu, dėl to iš „influencerės“ pasišaipė.

Ieškovė teisme reikalavo atsakovu tapusiam P.Mikolaičiui uždrausti be leidimo naudoti jos, kaip privataus asmens, atvaizdą, be to, atlyginti jau padarytą žalą.

Tačiau civilinę bylą išnagrinėjęs Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas Alfredas Juknevičius nusprendė, kad ieškinys nepagrįstas, o pati G.Gurevičiūtė buvo įpareigota padengti P.Mikolaičiui, samdžiusiam advokatą, teisme patirtas bylinėjimosi išlaidas (1815 Eur).

Trukt už vadžių, vėl iš pradžių, atrodo, kiek nurimęs konfliktas vėl užsiliepsnojo po pusmečio, apeliaciniam teismui patenkinus G.Gurevičiūtės skundą kovoje su Paul de Miko.

Nuspręsta panaikinti 2021 m. balandžio 21 d. priimtą sprendimą ir bylą perduoti nagrinėti iš naujo. Taigi, kova vėl persikelia į pirmosios instancijos teismą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisme ne juokais susikibo soc. tinklų įžymybės: „influencerė“ G.Gurevičiūtė ir „YouTube“ pokštininkas Paul de Miko

15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Paulius Mikolaitis (Paul de Miko)
15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Paulius Mikolaitis (Paul de Miko)

Televizijos laidų vedėja ir „influencerė“ Gintarė Gurevičiūtė savo instagramo paskyroje atsivėrė ir apie tai, kad koronaviruso simptomus pajuto dar spalio mėnesį, viešėdama Kipre, tačiau dėl to tolimesnių kelionės planų neatšaukė.

Į tokį moters pasakojimą sureagavę žinomi žmonės neslėpė pykčio ir netgi siūlė socialinių tinklų žvaigždę „atšaukti“.

Pati Gintarė aiškino nesisaugojusi, nes tuo metu atsiradusių požymių nelaikė COVID-19 ženklu – nors ketvirtą kelionės dieną dingo kvapas ir skonis, manė, kad prasčiau jaučiasi dėl nuovargio ar pagirių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gintarė Gurevičiūtė pripažino keliavusi sirgdama COVID-19: ginasi nežinojusi

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

Šie metai įsimins ir ne vienam, prie vairo neblaiviam sėdusiam žinomam žmogui. Iš gėdos vasaros pabaigoje raudonavo atlikėjas Romas Bubnelis, kai buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis SAAB automobilį.

Pranešimą apie galimai neblaivų vairuotoją gavę pareigūnai, R.Bubnelį patikrinę alkotesteriu, nustatė 2,23 prom. girtumą (sunkiu girtumu laikomas girtumas nuo 2,5 prom.).

Dainininkas teisme pripažino savo kaltę, o teismas uždraudė R.Bubneliui teisę vairuoti 1 metų 8 mėnesių laikotarpiui, taip pat nurodė išieškoti automobilio, kuriuo atlikėjas padarė nusikaltimą, vertę atitinkančią pinigų sumą – 710 eurų

TAIP PAT SKAITYKITE: R.Bubnelis neblaivus įkliuvo prie vairo: vairuoti negalės beveik dvejus metus

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Romas Bubnelis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Romas Bubnelis

O vėliau tokių pačių skandalų pasipylė kaip iš gausybės rago. Į pareigūnų akiratį netrukus pakliuvo ir televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė.

Moteris, vairavusi automobilį „Honda Jazz“, buvo sulaikyta neblaivi lemtingą sekmadienį, rugsėjo 19-ąją, Vilniuje, Nemenčinės plente. Kaip skelbta, jai nustatytas vidutinis (2,36 prom.) girtumas.

Naktį po sulaikymo garsi moteris praleido areštinėje, iš kurios pasišalino sėkmingai išvengusi žiniasklaidos dėmesio, pro galines duris.

Netrukus viešame laiške E.Mildažytė išreiškė savo mintis apie šią situaciją ir atsiprašė. O gruodžio pabaigoje Vilniaus teismas atvertė neblaivios vairavusios žurnalistės bylą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žiniasklaida: prie vairo sustabdyta laidų vedėja E.Mildažytė įpūtė 2,36 promilės

15min nuotr./Edita Mildažytė, policija
15min nuotr./Edita Mildažytė, policija

Romo Bubnelio bei Editos Mildažytės pėdomis pasekė ir humoristas Mantas Stonkus. Informacija, jog policijos pareigūnai spalio 29 d. vakarą sulaikė Mantą Stonkų ir jam buvo nustatytas girtumas, 15min pasiekė tą patį savaitgalį. Dėl to portalas kreipėsi į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovę Astą Šuminienę.

Nors ji tąkart negalėjo tiksliai įvardyti, ar tai iš tiesų Mantas Stonkus, tačiau aplinkybės atitiko – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja paminėjo, kad vyras su automobiliu „Suzuki“ buvo sustabdytas Zarasų rajone, Dusetų miestelyje. Jam nustatytas 1,67 prom. girtumas.

Komiko Manto Stonkaus istorija baigėsi 1 metų ir 6 mėnesių draudimu vairuoti. Kaip nurodoma, beveik visi prokuratūros siūlymai patenkinti, tačiau vienas buvo ir sušvelnintas – atimta teisė vairuoti bus ne 2 metus.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Stonkus įkliuvo neblaivus prie vairo: savo kaltę pripažįsta ir atsiprašo

Jaguar nuotr./Mantas Stonkus ir Jaguar F-Type
Jaguar nuotr./Mantas Stonkus ir Jaguar F-Type

2021-ieji tiek pradėti, tiek užbaigiami muzikiniais skandalais. Metų pradžioje Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžė 10-ieji, jubiliejiniai, M.A.M.A apdovanojimai. Tačiau jie sulaukė ir daug neigiamų reakcijų, stebėtasi, kodėl toks renginys karantino metu apskritai gali vykti, kodėl atlikėjai ne visada laikosi saugumo taisyklių. Dėl apdovanojimų ne vienas žmogus kreipėsi ir į policiją, kuri savo ruožtu pranešė apie tolimesnius veiksmus.

Tiesa, kaip skelbė organizatoriai, visi svečiai prieš renginį privalėjo pasidaryti koronaviruso testą ir tik gavę neigiamą jo atsakymą buvo įleidžiami į areną. Be to, tuo metu, kai nestovėjo ant scenos ir nepozavo ant raudonojo kilimo, jie privalėjo dėvėti kaukes.

Galiausiai kai kuriems apdovanojimų dalyviams skirtos baudos, tačiau dalis tokį sprendimą apskundė ir štai, pavyzdžiui, Goda Alijeva ar Remigijus Daškevičius teisme buvo išteisinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl kritikos sulaukusių M.A.M.A apdovanojimų policija pradėjo aplinkybių tikslinimą

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija

Kaip prasidėjo, taip metai ir pasibaigė. Pasipiktinimo banga kilo dėl gruodžio 25 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio grupės SEL koncerto. Iš renginio plintantys vaizdai leido manyti, kad jo metu buvo nesilaikoma epidemiologinių reikalavimų – nedėvimos kaukės ir ignoruojami atstumai tarp žiūrovų. Tai papiktino ir žinomus žmones, aiškintis situaciją ėmėsi ir policija, ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

15min dėl SEL koncerto susisiekė su policijos atstovais. Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalą patikino, kad koncerto dieną skundų dėl galiojančių reikalavimų nesilaikymo negavo, tačiau sekmadienį, dieną po renginio, per epolicija.lt platformą sulaukta dviejų pranešimų, o pirmadienį – dar trijų.

Anot jos, dabar renkama informacija ir tikslinamos aplinkybės, o vėliau bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Atsakomybė numatyta LR administracinių nusižengimų kodekso 526 str. 3 dalyje, kur išdėstyta, kad fiziniams asmenims už minėtus pažeidimus gresia baudos nuo 500 iki 1500 eurų, o juridiniams – nuo 1500 iki 6000 eurų.

TAIP PAT SKAITYKITE: SEL koncertas įplieskė pyktį: tūkstančiai šėlo be kaukių, pradėtas tyrimas

Asmeninio albumo nuotr./SEL koncerto akimirka
Asmeninio albumo nuotr./SEL koncerto akimirka

Kviečiame skaitytojus nuspręsti, kuris 2021-ųjų Lietuvos pramogų pasaulio skandalas buvo pats įsimintiniausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas