Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurse „Mis Sovietų Sąjunga“ Lietuvai atstovavusi Jelena nieko blogo nemato: „Tai tik pavadinimas“

Praėjusį savaitgalį Londone jau šeštą kartą vyko skandalingai pagarsėjęs grožio konkursas „Mis Sovietų Sąjunga“ („Miss USSR UK“), kuriame pasirodė ir atstovė iš Lietuvos. Čia ji buvo įvertinta – pakliuvo į TOP6 ir iškovojo vieną iš titulų.
Jelena Adomauskaitė
Jelena Adomauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Dėl Lietuvos atstovių įtraukimo į šį konkursą labai prieštarauja Lietuvos ambasada Jungtinėje Karalystėje, kurios teigimu, konkurso organizatorių kvietimas lietuvėms dalyvauti renginyje, pavadintame Sovietų Sąjungos vardu, rodo didžiulę nepagarbą atkurtai Lietuvos nepriklausomybei. Tuo tarpu renginio organizatoriai tvirtina, kad „Mis Sovietų Sąjunga“ – tik grožio konkursas, kuriuo nenorima sukelti politinių diskusijų.

Tačiau kone kiekvienais metais atstovės iš Lietuvos šiame konkurse vis tiek dalyvauja. Šiemet tai buvo 26-erių Jelena Adomauskaitė, dirbanti parodose, o nuo rugsėjo planuojanti pradėti meno paveikslų verslą.

Lietuvoje užaugusi mergina, prieš 6 metus išvažiavo ir šiuo metu gyvena Dubajuje. Tačiau pažįstama konkurso organizatorė šiemet dalyvauti grožio renginyje kvietė merginas iš viso pasaulio, tarp jų – ir Jeleną.

Asmeninio albumo nuotr./Jelena Adomauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Jelena Adomauskaitė

„Konkurse buvo keletas etapų. Pirmiausia, nacionalinis kostiumas, paskui – bikini. Tada žiuri išrinko Top 6, tarp kurių buvau ir aš. Mums uždavinėjo klausimus, o galiausiai išėjome su vakarinėmis suknelėmis ir mums įteikė nominacijas“, – 15min pasakojo ji.

Konkurso nugalėtoja tapo Zara King iš Uzbekistano. Jelena Adomauskaitė iškovojo „Mis foto“ titulą.

„Iš konkurso liko daug prisiminimų. Dar laukiu nuotraukų, o tai – visada pliusas modelio karjeroje. Nos nepavadinčiau savęs profesionaliu modeliu, tai daugiau mano hobis“, – tikino Jelena.

Asmeninio albumo nuotr./Jelena Adomauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Jelena Adomauskaitė

Paklausta, ar jos manymu, tokių konkursų nereiktų palaikyti ir juose nedalyvauti, Jelena sako – tai tik pavadinimas.

„Organizatorė mums, dalyvėms, paaiškino, kad prieš 6 metus ji iš pradžių surengė konkursą „Miss Rusija“ Londone. Bet paskui sugalvojo, kad norėtų šį konkursą išplėsti, kad galėtų dalyvauti daugiau šalių. Taip kilo idėją. Nors sutinku, kad pavadinimą galėtų ir pakeisti, bet turbūt nenori, nes Londone jis tapo populiarus.

Aš galvoju, kad čia tik pavadinimas, kad galėtų dalyvauti Rytų Europos šalys. O dėl SSRS, aš nežinau, negyvenau joje, gimiau tik tais metais, kai ji žlugo. Bet kažkodėl man pensijinio amžiaus žmonės, tarp jų ir mano močiutė, sako, kad gyventi Sovietų Sąjungoje jiems buvo geriau“, – 15min kalbėjo Jelena Adomauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas