Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurso „Injekcija“ finalininkė: Karolina Fomičiova ir jos kolekcija „Flap“

Portalas Žmonės.lt tęsia pažintį su konkurso „Injekcija“ finalininkais. Gruodžio 10-ąją Nacionalinėje dailės galerijoje, konkurso finale pasirodys 16-a atrinktų jaunųjų dizainerių, pateikusių darbus ir jais atsakiusių į klausimą, ar mada lygu religija.
Karolina Fomičiova
Karolina Fomičiova / Asmeninio albumo nuotr.

Karolina Fomičiova, kitaip dar žinoma slapyvardžiu Fomi, šįmet baigė studijas Londono Middlesex universitete. Per trejus metus ji atliko praktiką pas dizainerius Yang Li, Mary Katrantzou ir Michelle-Lowe Holder.

Pastaraisiais metais atsiskleidė dar viena Karolinos aistra – kurti ir gaminti papuošalus bei aksesuarus. Jaunosios dizainerės nuomone, svarbiausia yra kokybė ir didelis dėmesys detalėms bei naujoms tekstūroms kurti.

Kolekcija „Flap“

Karolinos nuomone, mada yra panaši jėga kaip ir religija. Ji suteikia žmogui įkvėpimo ir vilties gyvenimui, priverčia keltis ryte iš lovos, judėti į priekį ir stengtis būti geresniam. Karolinos kolekcijoje gausu detalių, karoliukų, siuvinėjimų, perdirbtų ir naujai sukurtų audinių – visa tai pareikalavo labai daug susikaupimo ir rimties su savimi pačia.

Kiekvienas papuošimas, siuvinėjimas reikalauja ypatingo dėmesio, todėl kaskart kurdama Karolina panyra į meditaciją. Juk dėl to ir keliesi ryte, sako ji, – dėl grožio. Jaunosios dizainerės kolekcijos vinis – į kutus sudraskyta organza, taip bandant sukurti vientisą šilko kutų tekstūrą.

Sudraskytas indiškas austas šilkas kuria plunksnų efektą, o šilko draperijos puošia sportinius trikotažo džemperius. Savo kolekcija Karolina siekė sukurti laisvę pabrėžiančius drabužius: pagal ją šiuolaikinė laisvės samprata asocijuojasi su sportiniu gyvenimo būdu.

Asmeninio albumo nuotr./Karolinos Fomičiovos eskizai
Asmeninio albumo nuotr./Karolinos Fomičiovos eskizai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas