K.Starkienė ne tik parodė, kaip pasigaminti guliašą, bet ir papasakojo, kokią mėsą jam rinktis. O taip pat ji atskleidė, kuo vengriškas guliašas skiriasi nuo austriško, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.
„Be abejo, bus ir desertas. Po tokių sočių pietų norisi geros kavos ar arbatos puodelio ir mažo, lengvo deserto. Todėl šįkart kepsiu burnoje tirpstančius pyragėlius su abrikosų uogiene“, – intrigavo ji.
Guliašo receptas – laidoje „Kotrynos burtai“, o kaip iškepti abrikosines skareles, Kotryna dalijasi nedelsdama.
Abrikosinės skarelės
Reikės:
- 250 g sviesto;
- 230 g kreminio sūrio;
- 260 g miltų;
- šaukšto cukraus;
- indelio abrikosų džemo;
- kiaušinio (aptepimui).
Gaminimo eiga
Sviestą gerai išplakite su kreminiu sūriu, suberkite cukrų ir miltus ir užmaišykite tešlą. Tešla bus labai minkšta. Padėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek paminkykite. Susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite po nedidelį šaukštelį džemo ir užlenkite kraštus. Kiekvieną pyragėlį patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.