„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kotryna Starkienė dalinasi išskirtiniu desertu: antrą dieną jis – dar skanesnis

Kotryna Starkienė įsitikinusi – nėra nieko maloniau nei šeimos pietūs. Tačiau, ką gaminti, kad patiekalai patiktų ir seneliams, ir anūkams, o ir visos dienos nereikėtų praleisti virtuvėje? Į šiuos klausimus moterys bandė atsakyti kuinarinėje laidoje „Kotrynos burtai“.
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / Organizatorių nuotr.

„Šio šeštadienio laida skirta šeimos pietums. Įsibėgėjus rudeniui ir grįžus į rutiną, norisi vėl sukviesti šeimyną ir prie stalo sėsi kartu. Juk jaukūs šeimyniniai pietūs – viena gražiausių savaitgalio tradicijų!“ – sako. K.Starkienė.

Organizatorių nuotr./Kotryna Starkienė
Organizatorių nuotr./Kotryna Starkienė

O šioje laidoje ji parodė net du puikius receptus – vištieną kaparėlių padaže su kaimiška bulvių koše bei citrininį keksą, kuris ne tik nuostabiai atrodė, bet ir jo skonis nepaliko abejingų. Ir citrininį burnoje tirpstantį desertą.

Kotrynos deserto receptas:

Citrininis keksas

Tešlai reikės:

270 g cukraus;

250 g miltų;

180 g sviesto;

150 g grietinės;

4 kiaušinių;

2 citrinų sutarkuotos žievelės;

šaukštelio kepimo miltelių;

pusės šaukštelio sodos;

žiupsnio druskos.

Sirupui reikės:

100 ml vandens;

100 g cukraus;

1 citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

Išplakite kambario temperatūros sviestą, o subėrę cukrų ir smulkiai sutarkuotas citrinos žieveles, viską dar kartą gerai išplakite iki purumo. Į sviestą po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, soda bei druska. Į sviestą suberkite pusę miltų ir masę dar kartą išplakite. Supilkite grietinę, o vėl gerai viską išplakę suberkite likusius miltus. Tuomet masę plakite tol, kol tešla taps vientisa.

Kekso kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę (200 C) ir kepkite 10 minučių. Pyragą ištraukite ir aštriu peiliu įpjaukite išilgai – tai neleis pyragui kepant toliau trūkti kitoje vietoje, tad jis iškeps su gražiu ir lygiu įpjovimu. Tuomet kaitrą sumažinkite iki 170 laipsnių ir pyragą kepkite dar apie 40 minučių.

Kol pyragas keps, paruoškite sirupą. Visus sirupo ingredientus supilkite į puodą ir užvirkite. Kaitinkite tol, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės.

Iškepusį pyragą palikite pastovėti kelias minutes, tuomet išimkite iš skardos ir apliekite dar karštu sirupu. Sirupą pilkite iš lėto, kad visas spėtų įsigerti į pyragą. Tuomet palaukite, kol pyragas atvės ir galite skanauti!

Laidos stop kadras
Laidos stop kadras

Beje, pyragas skaniausias vos ištrauktas iš šaldytuvo, tad drąsiai galite kepti jį iš vakaro ir patiekti tik kitą dieną.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs