Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kšištofas Lavrinovičius 17-metį sūnų išlydėjo į mokslus JAV: „Iš mano širdies atėmė gabaliuką“

Kšištofo ir Tatjanos Lavrinovičių šeimoje – permainos. Vyriausias jųdviejų sūnus Danielis jau pakėlė sparnus ir paliko tėvų namus. Vaikinas išvyko už Atlanto, kur užbaigs 11 ir 12 klases ir sieks krepšininko karjeros. Žmonės.lt Kšištofas atskleidė, kokiais žodžiais palydėjo sūnų ir kas dabar užims „komandatoriaus“ pareigas.
Kšištofas ir Tatjana Lavrinovičiai su šeima
Kšištofas ir Tatjana Lavrinovičiai su šeima / Asmeninio archyvo nuotr.

K.Lavrinovičiaus 17-metis sūnus Danielis mokslus tęs Jungtinėse Amerikos valstijose, kuriose užsitikrino vietą vidurinėje mokykloje „Dream City Christian School“. Tai privati krikščioniškas pažiūras propaguojanti mokykla, įsikūrusi Glendeilo mieste, Arizonos valstijoje. Žmonės.lt Kšištofas sakė, kad mokytis JAV buvo viena iš keletą metų puoselėtų sūnaus svajonių.

„Jis man jau kokius tris ar keturis metus kalbėjo apie tai, kad nori skirsti į Ameriką. Ten patekti nėra taip lengva, reikia išsilaikyti egzaminus, kuriuose tave vertina pagal balus ir anglų kalbos žinias. Tačiau dėl to jam nebuvo jokių problemų, nes Vilniuje mokėsi tarptautinėje mokykloje, kurioje pamokos vyko angliškai“, – teigė buvęs krepšininkas.

Asmeninio archyvo nuotr./Kšištofas ir Tatjana Lavrinovičiai su sūnumi Danieliu
Asmeninio archyvo nuotr./Kšištofas ir Tatjana Lavrinovičiai su sūnumi Danieliu

Jis prasitarė, kad už Atlanto vaikinas ne tik baigs 11 ir 12-tą klases, bet ir aktyviai sportuos. Todėl mokyklos pasirinkimą lėmė ir tai, kad čia Danielis galės žaisti krepšinį.

„Į Ameriką skrido ne tik dėl mokslų, bet ir dėl krepšinio. Rinkomės iš kelių variantų, bet mokyklą galiausiai išsirinko pats Danielis, o mes jam tiesiog pritarėme. Visiems šis variantas pasirodė geriausias, o jau mes susibendravome su mokyklos direktoriumi ir treneriu. Ne tik mes, bet ir jie norėjo, kad vaikas atvyktų pas juos, nes matė potencialą, kad jis galės gerai atstovauti jų komandą“, – Žmonės.lt kalbėjo Kšištofas.

Žinomas vyras pasakojo, kad vyriausias sūnus į krepšinį žiūri itin rimtai. Tačiau, pasak Kšištofo, kelias profesionalaus krepšinio link nėra lengvas – daug kas priklauso ne tik nuo talento.

„Jis rimtai žiūri į krepšinį, bet kokį lygį pasieks, bus matyti. Juk mes maži visi Lietuvoje norime žaisti krepšinį, čia didelė krepšininkų bendruomenė. Ir manau, kad visiems viskas įmanoma. Tikrai yra pavyzdžių, kuomet mažiau talentingi krepšininkai galiausiai pasiekia geresnių rezultatų, nes įdeda daug darbo. Todėl viskas priklausys nuo Danielio, kiek jis įdės darbo ir kiek pats norės. Reikia nepamiršti ir sėkmės faktoriaus bei sveikatos galimybių, juk visko būna. Nėra taip paprasta, kaip atrodo“, – užtikrintai sakė K.Lavrinovičius

Asmeninio archyvo nuotr./Kšištofas Lavrinovičius su šeima
Asmeninio archyvo nuotr./Kšištofas Lavrinovičius su šeima

Pasiteiravus, kokios emocijos aplankė oro uoste palydėjus pirmąjį namus palikusį sūnų, Kšištofas neslėpė, kad emocijos buvo dvejopos. Aplankė ir džiaugsmas, ir širdgėla.

„Iš vienos pusės labai džiaugiuosi, kad jis išvažiavo, nes jis labai norėjo ir svajojo. Suprantu, kad vis tiek toks laikas būtų atėjęs, jei ne šiais metais, tai kitais. Man svarbu, kad jis pagyvens savarankiškai, įgaus patirties, kad ir kokia ji būtų – blogesnė, ar geresnė. O iš kitos pusės, išėjus iš oro uosto, buvo labai sunku ant dūšios. Supratau, kad ilgai jo nepamatysiu. Gerai, kad dabar yra tiek technologijų ir galima susiskambinti“, – teigė pašnekovas.

Kšištofas neslėpė, kad sunkiausia šioje situacijoje buvo žmonai Tatjanai. Ji su sūnumi skrido į Ameriką ir įvertino bendras sąlygas.

„Jiems atskridus iš karto pabendravome, jam labai viskas patiko. Sakė, kad aplinkui geri žinomės, geras ir pats miestas. Išgirdus pasidarė lengviau, bet pirmas dienas man buvo sunku. Atrodė, kad kažkas iš manęs atėmė širdies gabaliuką“, – jautriai kalbėjo buvęs krepšininkas.

Socialinių tinklų nuotr./Danielis Lavrinovičius
Socialinių tinklų nuotr./Danielis Lavrinovičius

Į pasikeitimus namuose jautriai reagavo ir kitos Kšištofo ir Tatjanos Lavrinovičių atžalos.

„Kristianas dar per mažas suprasti, o Emily pirmas dienas vos prisiminus ar susiskambinusi su Danieliu imdavo verkti. Dominykas kelias dienas vaikščiojo po namus ir sakė, kad negali patikėti. Dabar jau jis namuose liko kaip vyriausias sūnus, dabar jis viską komanduos“, – juokėsi K.Lavrinovičius.

Oro uoste spausdamas sūnui ranką Kšištofas įspėjo, kad šis etapas jam nebus lengvas. Tačiau, pasak žinomo vyro, svarbiausia buvo perduoti žinutę, kad šeima jį visada palaikys ir lauks namuose.

„Pasakiau, kad svarbiausia siekti savo tikslų ir susibendrauti su kolektyvu. Įspėjau, kad bus sunku, bet reikia nepasiduoti ir išlikti kantriam. Bus sunkių momentų, bus ir geresnių, bet svarbiausia, kad mes visada būsime šalia ir palaikysime visuose sprendimuose. Sakiau, jog mūsų namai visada tau atviri ir galėsi bet kada grįžti“, – Žmonės.lt sakė Kšištofas Lavrinovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas