Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Čeprackas žinomus žmones pakvietė į vėlyvuosius pusryčius: išbandė pasaulio šalių įkvėptus patiekalus

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas draugus ir garsius svečius pakvietė į šventinius pusryčius. Per juos buvo degustuojami patiekalai iš šeimos savaitgalio meniu. Pusryčių pažiba tapo įvairiais būdais pagaminti Benedikto kiaušiniai, kurių receptus įkvėpė skirtingos pasaulio šalys.
Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai / Dariaus Kučio nuotr.

L.Čepracko vadovaujamame restorane „MEAT Steak House“ buvo patiekti trys skirtingi Benedikto kiaušinių variantai iš atnaujinto pusryčių meniu, rašoma pranešime spaudai.

Kviestiniai svečiai skanavo brazilišką mokeką su krevetėmis, kurių pagardas gaminamas iš trintų pomidorų, paprikų, žaliosios citrinos, kokosų grietinėlės, lydyto sviesto. Daug pagyrų sulaukė amerikietiškas Benedikto kiaušinių variantas, kuriame – traškus sviestinis sluoksniuotas biskvitas su čederio sūriu, mėsos padažas „Gravy“, laiškinis česnakas.

Dar vieną Benedikto kiaušinių variantą įkvėpė saulėtoji Sicilija. Kiaušiniai patiekiami su daržovių kaponata ir rikota bei juodųjų trumų pasta. Desertui laukė milžiniškas keturiems asmenims skirtas karamelinis prancūziškas skrebutis, patiekiamas su kokosiniu ganašo kremu, pasiflorų ir aviečių tyrėmis.

Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai

L.Čeprackas pasakojo esantis tikras kiaušinių mylėtojas, o savo restoraną vadina „kiaušinių disneilendu“. Garsus šefas daug eksperimentuoja su įvairiomis kombinacijomis, nuolat gamina niekur nematytus patiekalus, o kasmet vėlyvųjų pusryčių meniu atnaujina arba pakeičia daugiau nei 10 skirtingų kiaušinių versijų.

„Kiaušinis yra supermaistas, gamta mums davė vieną geriausių ingredientų, su kuriuo labai malonu dirbti. Mėgstu valgyti pusryčius ne namie, taip yra žymiai smagiau. Ne kiekvienas galėtų pasigaminti tokius pusryčius, kokius duodame mes. Nedažnas gamina be lukšto virtus kiaušinius, darosi olandišką padažą ir visokius kitus dalykus, kurie reikalauja daug darbo ir žinių, o visa tai yra suvalgoma per 20 minučių“, – kalbėjo virtuvės šefas.

Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai

Sekmadieniais L.Čeprackas su šeima atvyksta valgyti vėlyvųjų pusryčių į restoraną. Verslininkas neslepia, kad namie paprasčiausiai tingisi gaminti, taip pat tai puiki proga susitikti su draugais. Savaitgaliais iki pietų restoranas yra draugiškas šeimai, o vėliau virsta kokybiškos mėsos restoranu, kurio meniu yra ir patiekalų vegetarams.

„Vienas iš niuansų, kodėl nuolat keičiu patiekalus, dar yra ir tai, kad atsibosta valgyti tą patį. Esu priverstas kurti ką nors naujo tam, kad galėčiau pats mėgautis. Man labai skanus ispaniškas Benediktas su „patatas bravas“, tačiau jis meniu jau buvo ketverius metus. Turime ir angliškus pusryčius, turkiškus kiaušinius, tradicinį Benediktą“, – pasakojo verslininkas.

Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai

Į vėlyvuosius sekmadienio pusryčius L.Čeprackas atvyko su žmona Laura bei atžalomis. Renginio taip pat nepraleido nuomonės formuotoja Inga Žuolytė su vyru ir sūnumis, TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė su sūnumi Jonu Antanu, renginių organizatorius ir vedėjas Jogaila Morkūnas, menininkas Martynas Ivinskas, mados prekių ženklo kūrėjai Rūta ir Eduardas Fedotovai su vaikais, buvęs krepšininkas Robertas Javtokas su žmona Vilma ir vaikais, žurnalo „ELLE Lithuania“ prodiuserė Elena Puidokaitė-Bruzgulienė, verslininkas Liudvikas Andriulis su žmona, tekstų autore Medeina Andriuliene ir dukromis, sporto trenerė Rasa Vilkienė su dukra, nuomonės formuotoja Rasa Stasionienė su vyru Kęstučiu ir vaikais, pianistė Ieva Dūdaitė-Radžiūnė su šeima. Vaikus linksmino gatvės cirko artistas, renginių vedėjas Viačeslavas Mickevičius, privertęs kvatoti ne tik mažuosius, bet ir jų tėvus.

Fotogalerija:

Vėlyvuosiuose pusryčiuose apsilankęs J.Morkūnas – dažnas restorano svečias. Verslininkas yra geras L.Čepracko bičiulis bei tikras kiaušinių mylėtojas.

„Jei manęs kas paklaustų, be kokio produkto negalėčiau gyventi, tai būtų kiaušinis. Blynų, vaflių, kruasanų gali nebūti, bet minkštai virtas kiaušinis yra kažkas tobulo. Labai atsakingai renkuosi kiaušinių tiekėją, namuose valgau tikrus, kaimiškus kiaušinius“, – pasakojo renginio svečias.

Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai

J.Morkūnas atskleidė nesantis itin geras kulinaras, todėl mieliau valgo mieste. Jis ypač vertina tai, kad L.Čepracko vadovaujamame restorane savaitgaliais gali gauti tokių kiaušinių, kokių nerasi jokioje receptų knygoje. „Mano sugebėjimai išsikepti kiaušinį yra vieninteliai sugebėjimai. Stengiuosi gaminti, tačiau nekas išeina. Lietuvoje visi eina iš proto dėl Benedikto kiaušinių, tačiau juos pateikti galima 3 tūkst. variantų. Man ši vieta yra kiaušinių meka, o savaitgalio „brunch'as“ skirtas bendrauti. Žmonės, valgykime mieste, nes taip skaniau nei namuose ir skaniau nei pas mamą, nes mano mama niekada nemokėjo daryti tokių kiaušinių“, – kalbėjo pašnekovas.

V.Javtokienė pasakojo savaitgaliais su šeima dažnai pusryčius valganti mieste. Tai puiki proga pabūti kartu ir visą dėmesį skirti bendravimui. Kiaušinis yra itin dažnas produktas Javtokų namuose, valgomas tiek virtas, tiek keptas. Moteris teigė Benediktų kiaušinių namuose negaminanti, kai užsimano, nuvyksta vėlyvųjų pusryčių.

„Būtinai sugrįšime į šį restoraną, šiandien mano favoritas – Benediktas su daržovėmis. Anksčiau sodyboje auginome 13 vištų. Buvo labai smagu turėti savų kiaušinių, tačiau dabar tam neliko laiko. Namuose mūsų pusryčių būna kaip ir kitose šeimose: tai blynai, tai varškėčiai. Derinamės, kad nereikėtų kiekvienam atskirai ruošti. Įmantriai negaminame, nes ne viską maži vaikai valgo“, – pasakojo keturių vaikų mama.

Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai

M.Andriulienė atskleidė esanti reta restoranų viešnia. Jei ir pavyksta esant progai ištrūkti į miestą, tą daro su vyru dviese. „Su mažais vaikais vengiame eiti kur nors. Juokiamės, kad čia vyksta konkursas, kieno vaikai blogiausiai elgiasi, ir mūsų laimi, išpylėme jau tris stiklines. Labai smagu, kad atsirado proga išeiti su vaikais ir niekas kreivai nežiūri, kad jie čia laisto viską“, – juokėsi verslininkė ir nuomonės formuotoja.

Knygos apie kūdikių maitinimą autorė pasakojo Benedikto kiaušinius namuose gaminanti retai, tačiau paprastus kiaušinius labai dažnai. Kiaušinių šeimai parūpina namuose dirbanti auklė, savo namuose auginanti vištų: „Vaikams labiausiai patinka „saulytės“ – paprasti kepti kiaušiniai, o aš su vyru dažniausiai renkuosi minkštai virtus kiaušinius. Man labai juokinga, kad kai mes kalbame apie visokius madingus supermaistus, atrandame „acai“ uogas ar „chia“ sėklas, o iš tikrųjų supermaistas yra labai paprastas. Kiaušinis yra vienas iš supermaistų, nes jame yra be galo daug maistinių medžiagų.“

Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai
Dariaus Kučio nuotr./Liutauro Čepracko vėlyvieji pusryčiai

R.Mikelkevičiūtė į renginį atvyko su dovanomis – naminiu medumi. Prie miškų gyvenančios TV laidų vedėjos namuose yra devyni aviliai, auga Indijos bėgikės antys, vištos, todėl pirkti kiaušinių parduotuvėje nebereikia.

„Nesame tie žmonės, kuriems maistas yra kultas. Jei mano amžinąjį atilsį senelis ateitų į namus ir atidarytų šaldytuvą, pasakytų, kad šioje šeimoje yra badaujama. Kiaušinių, duonos yra – puiku. Mėgstu Benedikto virimo būdą, tačiau nevalgau kiaušinių su visokiais tokiais pagardais. Kaip ir mano tėvai, esu asketiškos mitybos šalininkė, užtai labai smagu ateiti į restoraną ir pasilepinti“, – pasakojo garsi žurnalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant