Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labdaringame kyokushin karate turnyre – pergalės ir išpildyta mažojo Areto svajonė: „Ypatingas jausmas“

Kauno sporto halėje spalio 13 dieną vyko labdaringas kyokusin karate turnyras „Let's join the fight together“. Asociacijos „Let‘s join“ ir Rimanto Kaukėno paramos fondo organizuojamame turnyre kaip ir kasmet – dalyvavo įvairaus amžiaus sportininkai, kurie jausdami šio renginio prasmę, kasmet atvyksta čia dalyvauti. Dalyviai džiaugiasi, jog tai buvo kone pirmosios šio sezono rungtynės, kuriose jie galėjo pademonstruoti savo jėgas.
Labdaringas kyokushin karate turnyras
Labdaringas kyokushin karate turnyras / Igno Cemnolonskio nuotr.

Ladaringas turnyras pradėtas iškilmingai – ant tatamio išsirikiavę karatistai, palaikant visiems stebintiems tribūnose, padedant VDU Žemės ūkio akademijos choro „Daina“ ir dirigentės Ramunės Navickienės, atliko tautišką giesmę.

Himnui nuskambėjus, susirinkusieji dar neskubėjo pradėti kovų – šalia renginio globėjų ir organizatorių pakviestas Rimano Kaukėno paramos fondo herojus, Aretas. Stebint visiems susirinkusiems išpildyta vaikiškai graži mažylio svajonė – lauke turėti žaidimų namelį, kuris džiugintų saulėtomis ir lietingomis dienomis bei būtų pati smagiausia vaikystės žaidimų erdvė.

Igno Cemnolonskio nuotr./Labdaringas kyokushin karate turnyras
Igno Cemnolonskio nuotr./Labdaringas kyokushin karate turnyras

Vėžiu sirgusio mažylio svajonė išpildyta, stebint ir palaikant visiems turnyro dalyviams

Berniuką Aretą ir jo tėvelius iššūkiai lydi nuo pas sūnaus gimimo – jis gimė turėdamas Dauno sindromą. Tad visą šį laiką šeimą lydi trapūs atradimai ir pergalės, kurios šiai ketveriukei yra itin reikšmingos. Areto dienos lėkė pripildytos artimųjų – vyresniojo brolio, mamos ir tėčio meilės, iki kol šviesų šeimos gyvenimą sudrebino netikėta diagnozė – vėžys.

Berniukui šių metų kovą rasta ūminė megakarioblastinė leukemija. Pradėtas gydymas chemoterapija, kuris pareikalavo ne tik didžiulių fizinių, tačiau ir emocinių jėgų. Stiprūs ir vieningi, lyg vienas kumštis, šeima įveikė šį sunkų laikotarpį ir liepos mėnesį išgirdo taip lauktus gydytojų žodžius – Jūsų sūnui skelbiame remisiją.

Igno Cemnolonskio nuotr./Labdaringas kyokushin karate turnyras
Igno Cemnolonskio nuotr./Labdaringas kyokushin karate turnyras

Vaikų svajonės, visų kovotojų dėka virstančios realybe

Ligos įžengimas į į gyvenimą priminė visai Areto šeimai, kad būtina gyventi šia diena, drąsiai svajoti apie pačius aukščiausius dalykus ir džiaugtis kiekviena diena, kurią praleidžia drauge. Taigi, sulaukę kvietimo atvykti su visa šeima į kyokushin karate turnyrą „Let‘s join the fight together“, Areto tėveliai kaip mat sutiko! Drauge su visa karatistų bendruomene norėjome iškilmingai ir pakiliai įteikti berniukui jo svajonę bei patikinti, kad jau netrukus šeimos namų kieme išdygs gražus žaidimų namelis!

Prie šios svajonės įgyvendinimo prisidėjo visi žmonės, praėjusiais metais dalyvavę labdaringame kyokushin karate turnyre „Let‘s join the fight together“ ir aukoję Rimanto Kaukėno paramos fondo mažiesiems pacientams.

Igno Cemnolonskio nuotr./Labdaringas kyokushin karate turnyras
Igno Cemnolonskio nuotr./Labdaringas kyokushin karate turnyras

Prasmingas turnyro tikslas, vedantis pergalių link

Prieš pat prasidedant kovoms išpildyta fondo herojaus Areto svajonė dar labiau įkvėpė visus atiduoti savo jėgas ir energiją, siekiant aukščiausių rezultatų. „Ypatingas jausmas matyti išsirikiavusius įvairaus amžiaus kovotojus, kurie nuo pat pirmųjų žingsnių per šį sportą įvertina kilnų šio renginio tikslą ir su didžiuliu noru kasmet atvyksta, dalyvauja ir pasiektas pergales dovanoja mūsų mažiesiems pacientams. Tiesa, jų kova kiek kitokia, tačiau su mūsų pagalba jiems – kasdien lengviau“ – kalbėjo Rimanto Kaukėno paramos grupės direktorius Laimonas Šiaulys, išreikšdamas padėką visiems dalyvaujantiems.

Pasak „Let‘s join“ asociacijos įkūrėjų, turnyro organizatorių Tomo Zieniaus ir Lino Jonikos, šįmet labdaringame renginyje dalyvavo įvairaus amžiaus kovotojai iš 40 skirtingų Lietuvos kyokushin karate klubų.

Po ilgų kovų, išreikšdami padėką visiems susirinkusiems ir prisidėjusiems prie prasmingo tikslo, T.Zienius ir L.Jonika nudžiugino atskleisdami ir kito sezono labdaringo turnyro datą – ji numatyt kovo 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant