Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laimą Tamulytę-Stončę papiktino Vilniuje pratęsti judėjimo ribojimai: „Gal gana tyčiotis?“

Savaitės pradžioje priimtas nutarimas pratęsti judėjimo ribojimus kai kuriose savivaldybėse atkreipė atlikėjos, humoristės Laimos Tamulytės-Stončės dėmesį. Pusės metų dukrą auginanti moteris piktinasi, kad žmonėms yra leidžiama keliauti į užsienį, lankytis didelėse parduotuvėse, bet jai išvykti į kitą miestą ir tėvams parodyti anūkę – draudžiama. Tokius Vyriausybės sprendimus Laima laiko nelogiškais.
Laima Tamulytė-Stončė, patikros postas
Laima Tamulytė-Stončė, patikros postas / Justino Auškelio/Fotodiena, 15min nuotr.

Pirmadienį Vyriausybė pateikė sąrašą savivaldybių, kuriose vis dar bus ribojamas judėjimas. Asmenims draudžiama atvykti ir išvykti iš jų, išskyrus žiedines savivaldybes.

Kiek anksčiau Vyriausybė pritarė judėjimo ribojimų atšaukimui nuo kovo 16 dienos, tačiau paskui buvo nuspręsta, kad kai kuriose savivaldybėse, kur situacija blogiausia, ribojimus palikti. Tai – Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybės.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Kontrolės postas kelyje Kaunas - Vilnius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Kontrolės postas kelyje Kaunas - Vilnius

Toks sprendimas nemenkai įsiutino Vilniuje gyvenančią atlikėją, komikę Laimą Tamulytę-Stončę.

„Viskam yra ribos kantrybės. Maldyvai – Prašom! Egiptas – Prašom! Joniškis – b** tau į akį! Pusę metų negaliu aplankyti tėvų ir parodyti kokia didelė jau mūsų mažylė, jų taip laukta anūkė. Gal gana tyčiotis?

Dėjau giliai ant visų verslininkų džiaugsmo dėl parduotuvių atidarymo, ir be šmutkių eina gyvent. Kas man grąžins laiką, kurį prarandame be artimųjų?“, – savo nuomonę viešai išsakė Laima.

15min moteris teigė, kad labiausiai ją papiktino, kaip sako, logikos šiose Vyriausybės sprendimuose nebuvimas.

„Atidarytos didžiosios parduotuvės, o uždrausta judėti tarp savivaldybių – paskelbta, kad Vilnius ir Vilniaus rajonas yra juodoji zona. Tai vis dėlto sergamumas yra ar nėra? Jei yra, kodėl tuomet atidaryti prekybos centrai, o išvažiuoti ir atvažiuoti niekur negalima? Kodėl galima skristi pilname lėktuve į Maldyvus, o nuvažiuoti į kitą miestą negalima?“, – svarstė pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė ir Gediminas Stončius
Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė ir Gediminas Stončius

Pati Laima jau nuo rugsėjo mėnesio nematė Joniškyje gyvenančių savo tėvų. Ji iškėlė klausimą, nejaugi būdama namuose ir laikydamasi karantino, o vėliau važiuodama į kitą miestą savo automobiliu ir iš jo neišlipdama, yra pavojinga visuomenei?

„Niekas nesako, kad suvaržymai yra neteisingi, bet jau kartais darosi pikta, nes esminių pokyčių nėra, pakeitimai vyksta be vienos krypties, nematomas pagerėjimas, laisvėjimas. Man net juokinga, kad cemento parduotuvėje yra padedamas kečupo butelis ir ta parduotuvė tampa maisto prekių. O bobutė, kuri nepragyvena, negali parduoti savo megztų kojinių žiemą, tą jai reikia daryti internetu, nes ji pavojinga. Juokas pro ašaras, jei galima taip sakyti“, – piktinosi Laima.

Labiausiai šioje situacijoje Laimai gaila žmonių, kurie laikosi karantino. Ji pastebi, kad yra ir daug taisyklių nesilaikančių lietuvių, kurie imasi gudrybių – naudojasi tam tikromis programėlėmis bei apvažiuoja patikros postus.

„Jei kiekvienas šitaip darysime, kokio velnio yra apsaugos priemonės ir taisyklės? Mes tiesiog elementariai turime suvokti, kad tai daroma tarp mūsų pačių, o apeidinėjimas kvepia nebranda ir nesuvokimu. Kada tu būni geras pilietis, pradeda atrodyti, kad lieki kvailio vietoje“, – 15min sakė L.Tamulytė-Stončė.

Asmeninio archyvo nuotr./L.Tamulytė-Stončė
Asmeninio archyvo nuotr./L.Tamulytė-Stončė

Ji įsitikinusi, kad pandemija jau stipriai visus išvargino. Moteris teigia pastebinti daug nepasiteisinusių valdžios sprendimų, priimtų skubotai bei neapgalvotai.

„Vakar žinojome, kad „AstraZeneca“ yra saugi, dabar ją jau atšaukė. Atrodo, kad pas mus sprendimai daromi neadekvačiai, žmonių, neturinčių išsilavinimo ir sėdinčių ne savo postuose. Tai liūdina ir yra graudu, nes tie, kurie laikosi įstatymų, yra geri piliečiai, labiausiai nuo to ir kenčia.

Pirma buvo sakyta saugoti tėvus – nevažiavome. Paskui sakė, kad draudžiama išvažiuoti, – nevažiavome. Vėliau sakė, kad atleis ribojimus, o kitą dieną atidaro prekybos centrus, kur vėl visi stovi miniose“, – stebėjosi L.Tamulytė-Stončė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įkvepiantis pokalbis su mama tapusia L.Tamulyte-Stonče: apie nėštumą be požymių ir reakcijas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas