„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Laimos Stončės šventės su šeima: dukrytės meilė Kalėdų Seneliui ir silkės tartaro receptas

Laima Tamulytė-Stončė, scenoje žinoma kaip Mama Rock'n'Roll, kartu su vyru Gediminu ir dukrele Emilija ypatingai laukė šių metų švenčių. Advento laikotarpį praturtinę kasdien atliktomis įvairiomis užduotimis, šeima net ir tarp darbų gausos spėjo pajusti magiško laukimo džiaugsmą.
Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija
Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija / Asmeninio albumo nuotr.

Nors laikotarpis iki Kalėdų atlikėjai Laimai Stončei dėl darbų ir renginių gausos buvo gana įtemptas, jį praturtino laikas su trejų dukrele Emilija ir vyru Gediminu.

„Kai turi vaiką, Kalėdos prasideda ankščiau. Dar lapkritį pasipuošėme namus, o prasidėjus gruodžiui jau kasdien pradėjome galvoti, ką įdėti į kojinę. Atradome išmanų Advento kalendorių, kur kasdien nuskenavus QR kodą pasirodė Kalėdų Senelio užduotis. Anksčiau tai buvo svetima, o gimus dukrytei, namai ir akimirkos drauge, tapo prioritetu prieš visus darbus“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Laima Stončė.

Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija
Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija

„Kuo daugiau darai, tuo daugiau pasidarai. Regis, 24 valandos tapo ilgesnės ir atradome laiko ne tik darbams, bet ir įvairioms veikloms. Pavyzdžiui, Advento kalendoriuje buvo užduočių apeiti apylinkę, pasižiūrėti, kaip pasipuošę kaimynai, apžiūrėti miesto kalėdinę eglę, išsitraukti seną albumą ir prisiminti, kuo patys su vyru buvome persirengę darželio laikais per Kalėdų žiburėlį. Aš ir vilkas buvau, ir katinas, vyras darželyje pasipuošė meška, nykštuku. Emilijai buvo labai smagu kartu vartyti tas nuotraukas! Kai esi suaugęs, tokių dalykų nepastebi, o dabar viską darome kartu su dukra ir tai labai praturtina“, – pridūrė atlikėja.

Ji atskleidė, kad dukra Emilija jau supranta, kas tas Kalėdų Senelis ir išreiškia jam meilę. „Dažnai Emilijai kartojame, kaip ją mylime, tad ji pati išmoko ir dabar sako, kad myli Kalėdų Senelį. Kur gi nemylėsi, juk jis toks geras. Atneša visko, ko reikia, net ir šulčių!“, – šypsojosi pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija
Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija

L.Stončė prasitarė ypatingai laukianti Kalėdų, kadangi per jas ji niekada nedirba ir visą savo laiką skiria akimirkoms su šeima. Per šias šventes ji žadėjo aplankyti savo tėvus, kur susitiks ir su iš užsienio sugrįžusia seserimi.

„Suprantame, kad kiekvienos Kalėdos gali būti paskutinės su vyresniais šeimos nariais, todėl niekada per šventes nedirbame. Gyvenimo valiuta nėra pinigai, tad man tas laikas labai svarbus. Per šias šventes iš užsienio grįš ir sesutė su sūnumi, o ji auksinių rankų meistrė, tikra kulinarė, – prasitarė Laima. – Tačiau ir mes prisidėsime prie maisto gaminimo ir ruošime „suneštinį stalą“, prie kurio susės visa šeima“.

Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija
Asmeninio albumo nuotr./Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu ir dukra Emilija

Dainininkė atskleidė, kuo šiemet nustebins artimuosius: „Gaminsiu tai, ką moku geriausiai – lydeką. Paprastą, su marinatu, morkytėmis, svogūnais, be jokių įmantrybių. Taip pat ruošiu ir vieną mandresnį patiekalą – silkės tartarą su avokadais. Ankščiau šis vaisius nebuvo garbingas svečias mūsų virtuvėje, bet pasirodo, jis labai skanus ir maistingas. Jau moku šį receptą, jis paprastas, o gaunasi labai skaniai!“, – pridūrė Laima Stončė.

Atlikėja pasidalijo silkės tartaro su avokadu receptu su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

Silkės tartaro su avokadu receptas

Jums reikės:

  • 200 g silkės
  • Avokado
  • Raudonojo svogūno
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Apelsininių pipirų
  • Citrinos sulčių
  • Saulėje džiovintų pomidorų

Ruošimas:

  1. Smulkiai kubeliais supjaustyti silkę, avokadą ir raudoną svogūną. Jei norite gardžiau, supjaustykite ir saulėje džiovintus pomidorus.
  2. Sudėkite viską į dubenėlį, įpilkite žiupsnelį citrinų sulčių, druskos ir pipirų. Svarbu, kad pipirai būtų apelsininiai, jie sukuria nepakartojamą skonį.
  3. Viską sumaišius galima tartarą formuoti su specialia forma, arba palaikius šaldytuve dubenėlyje. Atsargiai nuėmus formą arba dubenėlį, tartarą papuoškite pasirinktais žalumynais.

„Gaunasi labai gardžiai. Skanaus!“ – receptą rekomendavo Laima Tamulytė-Stončė.

Shutterstock nuotr./Silkės tartaras su avokadais / Iliustracinė nuotrauka
Shutterstock nuotr./Silkės tartaras su avokadais / Iliustracinė nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau