Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Larisa Kalpokaitė tapo blondine: „Galbūt iš šviesiaplaukių reikalaujama mažiau“

Aktorę Larisą Kalpokaitę (61) lietuviškų filmų ir serialų gerbėjai matė visokią – pusilgiais, garbanotais, tiesiais, o dabar ir trumpais, šviesios spalvos plaukais. Ryškiems išvaizdos pokyčiams pasiryžusi moteris šypteli, kad šį kartą pasikeisti pasisekė taip gerai, kad net ir sutuoktinis, aktorius Jonas Braškys (68), nuskubėjo į kirpyklą keistis.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / Gedmanto Kropio, asmeninio albumo nuotr.

„Tai yra antras kartas, kai bandau būti blondine. Po vaidmens seriale „Nekviesta meilė“ buvau pakviesta prisijungti prie serialo „Emilija“ komandos, kur reikėjo įsikūnyti į visai kitokį personažą – banko generalinės direktorės. Kadangi reikėjo pakeisti personažą, tapau blondine“, – 15min pasakoja Larisa.

Vis dėlto tąkart šviesiaplauke ilgai užsibūti neteko, o pagrindinė priežastis – labai susilpnėję plaukai. Staigiai iš tamsiaplaukės į šviesią tapusi Larisa sako, kad užtruko, kol pavyko atkurti plauko struktūrą. O tokia patirtis kuriam laikui nuo ryškių pokyčių atbaidė.

Tiesa, aktorė neslepia, kad plaukus jai teko dažyti nuo jaunystės. Vos 19-os metų pasirodė pirmosios žilos sruogos, trisdešimties jų jau buvo ganėtinai daug, tad be dažymo kitos išeities nebuvo.

Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė
Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė

Kita priežastis, kodėl Larisa neskubėdavo keisti plaukų spalvos, yra komiškesnė. Kaip pati sako, ji ilgą laiką galvojusi, kad tas dvi valandas stilisto kėdėje galima praleisti kur kas įdomiau.

„Galiu pasakyti, kad anksčiau grožio procedūras man tekdavo atkentėti“, – juokiasi Larisa.

Vis dėlto patrumpinti plaukų Larisa niekada nebijodavo. Priešingai, ji teigė nuo vaikystės mėgusi pokyčius, o ir bėgantys metai, anot jos, tarsi pasufleravo, kad laikas į veidrodį pažvelgti su trumpesniais plaukais.

„Nereikia senai moteriškei su kasomis vaikščioti, – juokėsi Larisa. – Kasos sendina, juolab žili plaukai. Žinoma, yra moterų, kurioms ilgesni plaukai tinka, bet ne man. Jaunystėje norėjosi ilgesnių kasų, o teatre man taip pat sakė jų nekirpti, o aš juk – paklusni aktorė.“

Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė
Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė

Tad atėjo laikas, kai nuo dažymo išsausėjusius ilgus plaukus teko trumpinti, todėl Larisa atsidavė į kirpėjos rankas: „Tuo metu mano plaukai jau buvo nukirpti iki pečių. Stilistė paklausė, ar leisiu jai daryti, ką panorėjusi. Žinoma, leidau. Ir mane nukirpo dar trumpiau. Labai patiko, vėliau, daugiau kaip dvejus metus juos po truputį šviesino, todėl pavyko išsaugoti sveiką ir gražų plauką.“

Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė
Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė

Naują šukuoseną viešai pristačiusi Larisa džiaugiasi sulaukusi daug teigiamų atsiliepimų, o paklausta apie stereotipus, numoja ranka ir juokiasi: „Galbūt iš blondinių reikalaujama mažiau. Kažkur skaičiau, kad brunetės intelektualesnės, o šviesiaplaukės kvailos. Na ir tegu, nukvailėti niekada nevėlu.“

Ateityje panašiems pokyčiams Larisa, jei prireiks, dar tikrai ryšis. Juk, kaip pati sako, yra aktorė, todėl scenos žmonėms kartais tenka eksperimentuoti su savo išvaizda.

„Ką gali žinoti, kas bus ateityje, pavyzdžiui, mano ir dabar išskusti smilkiniai, man tai labai patinka. Visko gali būti, kad dar tikrai pasiautėsiu“, – kalbėjo L.Kalpokaitė.

Nebijo gyvenimiškų pokyčių, tačiau vertina draugų pastovumą

Žinoma moteris 15min papasakojo, kad nebijo ne tik išvaizdos, bet ir gyvenimiškų pokyčių. Namuose pamačiusi, kad koks nors daiktas jau senas, jį pakeičia lengva ranka.

Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė
Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė

„Mano vidinė nuostata ir intuicija sako, jeigu aktorius bijo rizikuoti, negali išeiti iš savo ribų, turėtų rinktis kitą profesiją. Scenoje, kine rizikuoti taip pat nebijau, nors kartais tai kainuoja begalę nervų“, – sakė L.Kalpokaitė.

Tačiau paklausta apie santykius ir artimus žmones, Larisa save vadina pastovia ir ištikima žmona, mama ir drauge.

„Labai vertinu draugus, esu linkusi jiems atleisti, nusileisti, suprantu, kad draugai sunkiai įgyjami. Ir aš labai vertinu tuos, kurie su manimi praėjo nemažą gyvenimo kelią. Pažįstamų turiu taip pat nemažai, todėl jei prarandu vieną, kitą, žinau – tai neišvengiama. Labai vertinu pastovumą, ištikimybę, o duotas žodis man yra aukso kaina“, – sakė Larisa.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kardinaliems pokyčiams L.Kalpokaitė ryžosi suprastėjus sveikatai: „Angelas sargas pričiupo laiku“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas