Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leonardas Pobedonoscevas sulaukė netikėto likimo smūgio: „Banko kortelėse – tik minusai“

Leonardas Pobedonoscevas papasakojo apie likimo smūgį, kuris ištiko likus savaitei iki filmo filmavimo. „Pasižiūrėjau į visas tris savo korteles, ir visose buvo minusai – virš dviejų tūkstančių!“ – prisiminė aktorius.
Leonardas Pobedonoscevas
Leonardas Pobedonoscevas / E.Rudžio nuotr.

Šeštadienį, likus vos dienai iki Seimo rinkimų, TV3 gero kino vakare žiūrovų laukia Roberto Kuliūno režisuota lietuviška komedija „Aš gyvas“, kurioje sarkastiškai ir ironiškai aptariamos ir politinės bei rinkiminės aktualijos, rašoma televizijos pranešime spaudai.

Filmo siužetas pasakoja apie pagrindinio veikėjo Tomo Paparčio (akt. Leonardas Pobedonoscevas) kovą su biurokratine sistema. Dėl absurdiškos klaidos, Tomas oficialiai paskelbiamas mirusiu – jo asmens dokumentai tampa nebegaliojantys, banko kortelės neveikia, taip pat jis netenka ir namų. Tačiau Tomas nesutinka pasiduoti ir imasi neįprastų priemonių, kad įrodytų, jog vis dar yra gyvas. Vienas iš jo planų – eiti į politiką ir kandidatuoti į miesto merus.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis, Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis, Vaida Poderytė-Bernatavičė

„Ši komedija yra tikrai labai gyvenimiška, nors ir turi tam tikrų absurdiškų elementų. Tačiau net ir šiais laikais tokia situacija, kokia nutiko pagrindiniam filmo herojui, atrodo visiškai įmanoma. Kai Tomą sistema klaidingai paskelbia mirusiu, jis susiduria su didžiule dilema: kaip gyventi toliau, kai visos sistemos tave laiko negyvu? Tomas Papartis tampa faktiškai mirusiu, bet praktiškai yra gyvas“, – intriguojantį filmo siužetą nupasakojo laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė.

Vaidai pritarė ir jos kolega Laurynas Suodaitis. Anot jo, režisierius puikiai perteikė filmo tematiką – viskas yra prieš akis, žvelgiant į dabartinę Lietuvos politinę ir biurokratinę realybę.

„Akivaizdu, kad režisierius tikrai yra lietuvis. Manau, toli ieškoti įkvėpimo jam nereikėjo – pakako įsijungti žinias. Tai – tarsi mūsų kasdienybė, perkelta į ekraną – absurdiški biurokratiniai iššūkiai, kuriuos kiekvienas bent kartą esame patyrę“, – su šypsena dalijosi Laurynas.

Abiejų laidos vedėjų dėmesį patraukė ir įspūdinga filmo aktorių komanda. Tai – Leonardas Pobedonoscevas, Andrius Žiurauskas, Milda Noreikaitė bei daugelis kitų.

„Žinoma, pagrindinė žvaigždė ir tas, kuris griežia pirmuoju smuiku, yra mano kolega ir mylimas bičiulis Leonardas“, – sakė Vaida.

E.Rudžio nuotr./Leonardas Pobedonoscevas
E.Rudžio nuotr./Leonardas Pobedonoscevas

O ką prie Vaida ir Laurynas prie šio filmo siūlė pasigaminti? Jau laidos pradžioje Laurynas juokais užsiminė, kad gali tekti ruošti pieniškas dešreles – juk tai buvo mėgstamiausias filmo veikėjų patiekalas!

Visgi galiausiai vedėjai žiūrovams paruošė staigmeną – vietoje paprastų pieniškų dešrelių, jie pristatė kur kas rafinuotesnį, autentišką ir itin lietuvišką patiekalą.

„Su Laurynu šįkart nusprendėme įsikūnyti į istorikų vaidmenis, todėl giliai išanalizavome lietuvišką virtuvę. Norėjome pristatyti autentišką, tikrą ir šimtmečius skaičiuojančią virtuvę. Todėl šiandien gaminsime rašytojos bei bajoraitės Lazdynų Pelėdos ristinius zrazus su pomidorų salotomis ir bulvių koše“, – dalijosi Vaida.

Šį gardų patiekalą ragavo ne tik laidos vedėjai, bet ir jų ypatingas svečias – pagrindinis filmo „Aš gyvas“ aktorius Leonardas Pobedonosevas. Atvykęs į filmavimo studiją, Leo žiūrovams ir laidos vedėjams atskleidė negirdėtus faktus apie šį filmą, o taip pat pasidalino ir už kadro nutikusiais kuriozais.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis, Leonardas Pobedonoscevas, Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis, Leonardas Pobedonoscevas, Vaida Poderytė-Bernatavičė

„Likus kažkur savaitei iki filmavimų, įvyko likimo smūgis. Norėjau atsiskaityti kortele, tačiau man to padaryti nepavyko. Pasižiūrėjau į visas tris savo korteles, ir visose buvo minusai – virš dviejų tūkstančių! Kaip ir mano herojus, skambinau į banką, tačiau jie nukreipė mane kitur. O šie ir vėl liepė kreiptis į dar kitą instituciją – visur teko ilgai ir nuobodžiai klausyti tos pačios melodijos. Pasirodo, laiku nesumokėjau pridėtinės vertės mokesčių...“ – savo patirtimi, panašia į pagrindinio filmo herojaus, dalijosi Leo.

Anot jo, aktorių komanda buvo itin vieninga ir linksma, o tai neabejotinai prisidėjo prie malonios darbo atmosferos ir filmavimo aikštelėje.

„Šis filmas paremtas ne visai išgalvotais faktais. Man ypač patiko epizodas, kai mūsų trijulė, kartu su šunimi, ruošėsi debatams – vyko jų repeticija. Apskritai, ši mūsų trijulė plius šuo, buvo labai smagi. Mildą Noreikaitę filmavimų metu tiesiog įsimylėjau. Žinoma, kaip puikią aktorę...“ – šypsojosi L.Pobedonoscevas.

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas