Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepą Norkevičienę prie austrių pripratino vyro tėvai: „Apie jas nežinojau, dabar – dievinu“

Liepa Norkevičienė pripažįsta – ji tikra jūros gėrybių gerbėja. Žinoma atlikėja negali atsispirti nei krevetėms, nei midijoms, nei austrėms – jas sako mėgstanti labiausiai. Todėl tradiciškai rugsėjo pabaigoje sezono startą skelbiantis austrių gliaudymo čempionatas nepraėjo be jos – Liepa drauge su kitais garsiais svečiais dalyvavo Vilniuje vykusioje gurmanų šventėje.
Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Liepa ir Evaldas Norkevičiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renginyje ji apsilankė su vyru, verslininku Evaldu Norkevičiumi, kuriam jūros gėrybės didelio įspūdžio niekuomet nedarė. „Vyras šį vakarą – tiesiog mano kompanionas. Jis nėra austrių mėgėjas, tačiau įkalbėjau jį pabandyti paragauti“, – 15min pasakojo Liepa.

Pasak jos, Evaldas sužavėtas neliko, tačiau, kaip sakoma, skonio reikalas, anaiptol ne visų skrandžius džiugina ši moliuskų šeimos gėrybė. „Kiekvienas mes turime skirtingus skonio receptorius“, – sakė pašnekovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa Mondeikaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa Mondeikaitė

Vyrą ji vadina labiau mėsiniu, jis esą prioritetą teikia mėsos patiekalams, priešingai nei Liepa, kuri jau kurį laiką mėsos apskritai nevartoja, o jūrinį maistą vadina tikru delikatesu. Prieš daugelį metų Liepa atsisakė kiaulienos, jautienos, o neseniai iš valgiaraščio išbraukė ir paukštieną. „Žuvį valgau ir labai mėgstu, tai mano baltymų šaltinis“, – sakė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa ir Evaldas Norkevičiai

Paradoksalu tai, kad prie austrių ją pripratino jų nemėgstančio vyro tėvai – Liepos uošviai yra tikri gurmanai, besidomintys maisto kultūra. „Jie daug apie tai skaito, domisi, kalba ir su mumis, todėl nori nenori įsitrauki į visa tai. Netrukus pajaučiau, kad ir pati ėmiau domėtis – ir apie pačias austres, ir apie jų paruošimą, vietas, kuriose jos gardžiausios. Anksčiau nieko apie jas nežinojau, bet dabar – tiesiog dievinu. Šiandien austrės mano vienas mėgstamiausių patiekalų“, – pasakojo ji.

Todėl jei tik yra galimybė, jūros gėrybių ji niekuomet neatsisako. „Austres apskritai labai mėgstu, o jei nueinu į restoraną, kuriame galiu rasti austrių, jas valgau pirmiausia. Man jos – be galo skanu. O kartu su Evaldu mums sunkiai sekasi sutarti dėl maisto – aš mėgstu japoniškus restoranus, todėl jei ką valgome abu, tai renkamės įvairias sriubas, miltinius patiekalus“, – kalbėjo Liepa.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa Mondeikaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa Mondeikaitė

Pora yra ragavusi ir įvairių egzotinių patiekalų. Pavyzdžiui, viename japoniškame restorane Ispanijoje jiedu pabandė ryklienos. Nors itin reti, delikatesiniai patiekalai jų per daug nežavi – daug smagiau rinktis tai, kas patikrinta.

„Nemėginčiau ragauti įvairių vabzdžių, kirmėlių – nelabai noriu. Nors gal kada gyvenime ir teks“, – juokiasi Liepa.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aristokratiškų jūros gėrybių mėgėjai šventiškai atidarė austrių sezoną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento