Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuviška „The Tinder Swindler“ afera: sporto treneris D.Žičkus iš moterų išviliojo dešimtis tūkstančių

Praėjusių metų pradžioje dokumentika „The Tinder Swindler“, pasakojanti istoriją apie sukčių Simoną Levievą, išviliojusį iš moterų pinigus apgaulės būdu, prikaustė viso pasaulio dėmesį. Visgi panašu, kad panašios istorijos atitikmenį turime ir Lietuvoje – į santykius su modeliu, sporto treneriu Domantu Žičkumi įsivėlusios moterys patyrė manipuliacijas ir nukentėjo finansiškai.
Domantas Žičkus
Domantas Žičkus / Asmeninio albumo nuotr., stopkadras

„Tinder Swindler“ dokumentikai prilygstančią D.Žičkaus aferą prieš kelias dienas paviešino tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas. Jis savo „Youtube“ paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame išsamiai dalijosi dviejų nukentėjusių moterų istorijomis.

Kaip pasakojo S.Malinausko istorijos herojės, jos abi su D.Žičkumi susipažino sporto klube, kuriame jis dirbo treneriu. Savo tapatybės neslėpusi ir nuo D.Žičkaus apgavysčių nukentėjusi Ieva Puriuškytė teigė, kad sporto treneriu dirbęs vyras puikiai gebėjo manipuliuoti, rodyti moterims išskirtinį dėmesį, o dėl savo apsukrumo sugebėjo vienu metu susitikinėti net su keliomis moterimis.

„Visos mes jam būdavome unikalios, visos buvome kosmosas ir nerealios. Kas įdomiausia, visos sportuodavome pas jį. Ateidavome kone kas valandą“, – pasakojimą pradėjo I.Puriuškytė.

Asmeninio albumo nuotr./Domantas Žičkus
Asmeninio albumo nuotr./Domantas Žičkus

Jai antrino ir kita savo tapatybės atskleisti nenorėjusi pašnekovė. Moteris tikino, kad santykiai su D.Žičkumi vystėsi greitai ir atrodė rimti, iš pradžių jokių įtarimų nekėlė.

„Aš atėjau pas jį sportuoti praėjusiais metais, vasario mėnesį. Mes pradėjome bendrauti, jis pradėjo labai rodyti dėmesį, rašinėti, klausinėti, kaip aš gyvenu. Tikrai rašinėdavo dažnai ir vasario viduryje jis mane pakvietė į savo gimtadienį. Tai įvyko po dviejų savaičių pažinties“, – prisiminė ji.

Tuo pačiu metu, kaip teigia S.Malinauskas, D.Žičkus mezgė santykius ir su dar mažiausiai trimis savo klientėmis. Nuo aferos nukentėjusios moterys teigė, kad neilgai trukus sulaukė Domanto prašymo padėti sunkioje finansinėje situacijoje ir paskolinti pinigų.

„Aš jam pervedžiau 500 eurų, o po mėnesio jis man vėl skundžiasi. Sakau, ar neužteko tų pinigų? Sako: ne, tu man praeitą kartą taip padėjai, aš tau žiauriai dėkingas, ar galėtum vėl padėti? Man tas labai nepatiko, bet klausiau, kiek dar reikia? Ar užteks tiek pat? Jis sakė, kad ne, ar gali tūkstantį“, – prisiminė tapatybės neatskleidusi moteris.

Stopkadras/Domantas Žičkus
Stopkadras/Domantas Žičkus

Moterų pervestas nemažas pinigines sumas vyras naudojo įvairiems asmeniniams poreikiams – automobilio lizingui, buto Žvėryne nuomai, kelionėms, drabužiams ir įvairioms pramogoms.

„Aišku, man buvo keista. Juk žmogus dirba, uždirba. Paskaičiavus, tų asmeninių treniruočių turi nemažai, bet jis nuolat sakydavo, kad tai čia už nuomą žiauriai daug, tai čia tą projektą reikia įvykdyti, reikia daryti“, – pasakojo S.Malinausko tyrimo herojė.

I.Puriuškytė sakė, kad D.Žičkus iš jos išviliojo apie 50–60 tūkst. eurų. Vyras į ją kreipėsi ne tik su įvairiais pagalbos prašymais, bet ir su pasiūlymais tapti jo verslo partnere. Laidos vedėjui S.Malinauskui buvo sunku patikėti išviliotų piniginių sumų dydžiais, todėl savo pašnekovės I.Puriušytės prašė pateikti kvitus ar kitus įrodymus.

„Man buvo atsiųsti išrašai, kuriuose matosi, kas ir už ką mokėjo. Na, ir sumos tikrai įspūdingos. Mes kalbame apie 16 mėnesių laikotarpį, mes kalbame apie nuomojamą butą Žvėryne, lizinguojamą automobilį, įvairiausias keliones į koncertus, viešbučių bei lėktuvų bilietų apmokėjimus. Mano pašnekovė apmokėjo viską iš savo kišenės“, – sakė S.Malinauskas.

Stop kadras/Ieva Puriuškytė
Stop kadras/Ieva Puriuškytė

S.Malinauskas paaiškina, kad D.Žičkaus atvejis skiriasi nuo „barakudomis“ vadinamų moterų, kurios už gaunamas naudas atsilygina savo kūnu. Treneris imdamas iš moterų pinigus joms aiškino, esą jos yra jo verslo partnerės, o pinigai vėliau joms sugrįš.

Į D.Žičkų savo asmenines lėšas investavusiai I.Puriuškytei verslo sritis nėra svetima. Ji jau keletą metų užsiima papuošalų prekyba ir turėjo ne vieną parduotuvę didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Tačiau moteriai nesisekė santykiai – atėjusi į sporto klubą, kuriame dirbo D.Žičkus, ji buvo neseniai išgyvenusi santuokos griūtį. Būtent todėl nusprendė, kad atėjo metas investuoti į save ir savo išvaizdą.

„Pagalvojau, kad man reikės asmeninio trenerio, o registratūroje pasiūlė Domantą. Na, o per treniruotes viskas ir prasidėjo. Jis vis kokią romantišką dainą per treniruotes užleisdavo“, – S.Malinausko laidoje pasakojo I.Puriuškytė.

Treniruočių metu Domantas viliojo ir kitą nuo jo nukentėjusią moterį. Ji pasakojo, kad treneris jos palankumą pelnė prisilietimais.

„Man buvo labai įsitempęs petys, o jis dažnai jį liesdavo, masažuodavo tą petį. Kartais darant sporto pratimus jis paliesdavo man klubus ar dar ką nors“, – kalbėjo tapatybės atskleisti nepanorusi moteris.

S.Malinauskas išsiaiškino ir tą slaptą Domanto projektą, apie kurį pastarasis tiek pasakojo savo pasirinktoms moterims. Tai buvo „Mad Cat Fitness“ su sportu susijusi veikla. Projekto paskyroje treneris siūlo prisijungti prie sporto programos.

Stop kadras/Domanto Žičkaus projektas
Stop kadras/Domanto Žičkaus projektas

Pasirodžius S.Malinausko laidai, sporto klubas „Re.Formatas“, kuriame iki šiol dirbo aferomis pagarsėjęs D.Žičkus, pranešė, kad su treneriu nutraukė visus ryšius.

„Įvertinę Skirmanto Malinausko epizode „Lietuviškas Tinder Swindler – asmeninis treneris Domantas Žičkus“ pateiktą informaciją, priėmėme sprendimą nedelsiant nutraukti visus mūsų klubo ir minėto trenerio santykius“, – rašoma sporto klubo „Re.Formatas“ paskyroje feisbuke.

Visa D.Žičkaus aferos istorija – Skirmanto Malinausko vaizdo įraše:

VIDEO: Lietuviškasis "Tinder Swindler" - asmeninis treneris Domantas Žičkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius