Į „LT trispalvės skonio“ vakarėlį, paragauti virtuvės meistro R.Bulgovo Šimtmečiui skirtų patiekalų atvyko baleto primarijus Nerijus Juška, buvusi grupės „Funky“ lyderė, atlikėja Beata Wilkin, dainininkas Arvydas Martinėnas-Vudis, Europos kultūrizmo čempionas, asmeninis treneris Andrius Pauliukevičius ir kiti.
Vakaro vedėjas ir maisto gurmanas Vitalijus Cololo patikrino susirinkusių svečių istorines žinias, pažerdamas eilę klausimų, susijusių ne tik su Lietuvos istorija, bet ir pasaulio kulinariniu paveldu.
Virtuvės šefas ir Šimtmečio mėsainių idėjos įgyvendintojas R. Bolgovas svečiams atskleidė pagrindinius ingredientus, kuriais skanino ir puošė Šimtmečiui skirtus mėsainius. Taip pat susirinkusius svečius paragino savo virtuvėje naudoti Lietuvoje auginamą mėsa, daržoves, mūsų šalyje gamintus produktus, kurie, jo įsitikinimu, yra kokybiški ir turi būti vertinami.
Idėja, surengti „LT trispalvės skonio“ vakarėlį, gimė iš noro išskirtinai atšvęsti Lietuvos šimtmetį.
„Esu įsitikinęs, kad artėjant Lietuvos šimtmečiui, kiekvienas lietuvis galvoja, kaip išskirtinai paminėti šią istorinę datą. Mūsų picerijos kolektyvas nusprendė, kad geriausiai paminėti Lietuvos gimtadienį galime pasiūlydami savo svečiams specialius Šimtmečiui skirtus mėsainius, kurių pagrindiniai ingredientai yra iš kokybiškų ir išskirtinai lietuviškų maisto produktų, o bandelės nuspalvintos Trispalvės spalvomis. Labai džiugu, kad Ruslanas Bolgovas įgyvendino šį mūsų užmojį profesionaliai ir su didžiuliu entuziazmu“, – teigė idėjos autorius ir restorano savininkas Igoris Jaromlenka.
Pagundai neatsispirė ir Europos kultūrizmo čempionas
Ne tik savo, bet ir kitų kūno linijas puoselėjantis Europos kultūrizmo čempionas, asmeninis fitneso treneris Andrius Pauliukevičius vakarėlio metu pripažino, kad kartą į savaitę suvalgyti skanų mėsainį ar gardžią picą jis leidžia net sau. Išskirtine figūra besipuikuojantis sportininkas neslepia, kad sekmadieniais mėgsta padaryti išimtį ir po rytinės treniruotės suvalgyti riebų, tačiau skanų mėsainį.
„Valgymas – vienas iš gyvenimo malonumų. O greitas, tačiau iš kokybiškų produktų gaminamas maistas – atsipalaidavimas smegenims. Juk net Dievas šešias dienas dirbo, o septintą ilsėjosi (juokiasi).
Tą patį sakau ir savo klientams. Jei pasakyčiau jiems, kad niekada nebegalės valgyti mėsainių, picų – esu įsitikinęs, kad po kiek laiko jie palūžtų. O kai žmogus žino, kad kartą į savaitę galės pasmaližiauti, laikytis sveikos gyvensenos principų jam yra kur kas paprasčiau. Ir tos menkių kepenėlės vėl pirmadienį būna skanios,“ – su šypsena patarimais dalinosi A.Pauliukevičius.