Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos balse“ – išskirtinio balso tembro Sakalas: atskleidė, kurį atlikėją siekia pakeisti

LNK eteryje tęsiasi „Lietuvos balso“ aklosios perklausos. Premjerinėje laidoje paaiškėjo netikėta žinia – savo komandas rinksis ne tik mokytojų kėdėse sėdintys Jessica Shy, Benas Aleksandravičius, Mantas Jankavičius ir Gabrielė Vilkickytė, bet ir slaptas mokytojas – Free Finga, kuris komandą formuos iš tų dalyvių, kuriems neatsisuks nei viena mokytojų kėdė.
Sakalas
Sakalas / LNK nuotr.

Antroje laidoje savo sėkmę projekto scenoje bandys ir Sakalas Čiumačenko. 28 metų vyras muzikuoja nuo paauglystės – jo scena dažnai tapdavo tiesiog gatvė.

„Muzika buvo mano hobis, tačiau laikui bėgant ta mano muzikinė karjera kažkur pasimetė. Netikėtai sulaukiau pasiūlymo dirbti radijo stotyje OPUS. Ir tuomet kelis metus nuo muzikos kūrimo ir atlikimo atsitraukiau, stengiausi tobulinti savo radijo diktoriaus įgūdžius. Muzikinis kelias sustojo“, – pasakoja Sakalas.

LNK nuotr./Sakalas Čiumačenko
LNK nuotr./Sakalas Čiumačenko

Po Europą ne vienerius metus pėsčiomis keliavęs dalyvis sako savo kelionėse ilgai ieškojęs savęs. Galop, sugrįžęs į Lietuvą, iš naujo atrado namus, sutiko antrąją pusę ir, paėmęs merginos gitarą į rankas, prisiminė, kaip stipriai myli muziką.

„Vėl pradėjau groti. Ir dėl to jaučiuosi labai gerai. Jaučiu, kad pagaliau save pilnai išpildau. Vėl pradėjau muzikuoti. Kartais net nueinu pagroti į gatvę. Nemeluosiu, paskutinį kartą nedaug uždirbau. Gal aš čia per senas darausi ir nebe taip traukiu žmonių akį“, – juokiasi Sakalas.

Šiandien dalyvis savo išskirtinį balso tembrą išnaudoja ne tik dainuodamas, bet ir įgarsindamas knygas: „Prasidėjus karui Ukrainoje kilo idėja, kad savo balsą galiu panaudoti ne tik radijuje ar muzikoje. Kelis metus ir diktoriumi dirbau, teko garsinti įvairius dalykus, bet pradėjau galvoti, ką aš pats norėčiau daryti ir kuo galėčiau prisidėti prie šios situacijos. Nusprendžiau, jog galėčiau garsinti ukrainiečių knygas, būtent pasakas. Dabar aš tai darau jau kiekvieną vakarą.“

Sakalas Čiumačenko
Sakalas Čiumačenko

Dabar Sakalas mato aiškią savo kryptį muzikoje ir puoselėja svajonę pakeisti patį kantri muzikos tėvą Virgį Stakėną: „Niekas nebedaro kantri muzikos. Nematau, kas galėtų užimti tą nišą. Bet matau, kad ta vieta scenoje tikrai yra. Manau, kad Lietuva tam yra pribrendusi ir galvoju, kad su mano daina scenoje net ir pasijaus, kad šis stilius nebūtinai turi būti klišinis, bet kitoks, įdomesnis, toks, kokį galėtume turėti Lietuvoje.“

Įdomu tai, jog būtent Sakalas kažkada sutiko groti pirmąsias Gabrielės Vilkickytės dainas alternatyvią muziką grojančioje radijo stotyje, o dabar pats bus pusėje, kuomet savo balsu mokytojus bandys įtikinti priimti jį į savo komandą.

Ar unikalus Sakalo Čiumačenko balso tembras ir netikėtai perdainuota Jessica Shy dainos versija įtikins mokytojus atsukti savo kėdes, o gal nepasirinktą dalyvį į savo komandą priims ją slapčia renkantis mokytojas, pamatyti bus galima „Lietuvos balse“ – sekmadienį, 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas