Daiva Anužytė-Kasiulaitienė (33): Tobulos figūros savininkės patarimai
1. Pati ne kartą įsitikinau, kad geriausia maitintis pagal tam tikrą režimą. Sveika valgyti po 5 kartus per dieną, reguliariai ir panašiu metu. Tuomet organizmas puikiai funkcionuoja, žmogus nejaučia diskomforto, pagerėja jo gyvenimo kokybė.
2. Svarbu nepersivalgyti. Jei maitinsitės 5 kartus per dieną, tai bus nesunku padaryti, nes organizmas paprasčiausiai nenorės priimti didelių maisto kiekių.
3. Aš negaliu gyventi be pusryčių. Mėgstu išgerti karštos arbatos ir suvalgyti nesunkaus, bet energijos suteikiančio maisto – varškės, košių ar kažko panašaus.
4. Negaliu konkrečiai įvardyti produktų, kuriuos reikėtų būtinai valgyti, nes tai labai individualu. Tačiau man patinka pietų metu suvalgyti sriubos. Taip pat mėgstu daržovių salotas su vištiena arba jautiena.
5. Nevalgykite po 18 valandos arba likus 2–3 valandoms iki miego. Kai neprisikemšame prieš miegą, ryte jaučiamės tiesiog puikiai. Be to, gausiai pavalgius prieš lipant į lovą, sapnuojasi košmarai.
Viganto Ovadnevo nuotrauka/Natalija Bunkė |
Natalija Bunkė (28): Būsimosios mamytės mitybos įpročiai
Palaikydama sesers Kristinos (23) idėją leisti knygą apie sveiką gyvenseną, motinystės atostogose esanti dainininkė atskleidė savo sveikos mitybos įpročius: „Daug ko išmokau iš sesers ir noriu pasidalyti su visais. Nors tai nebūtinai tiks kiekvienam, kviečiu pasinaudoti patarimais.“
1. Vos atsikėlę išgurkšnokite didelę stiklinę mineralinio vandens ir kuo daugiau gerkite dienos metu. Jis puikus pagalbininkas mūsų odai. Bent jau aš taip stengiuosi daryti.
2. Nepamirškite pusryčių. Labai mėgstu juos gaminti. Dažniausiai kepu kiaušinienę su kumpiu ir pomidorais. Mėgstu užsibarstyti krapų iš savo daržo. Tiesa, sesuo Kristina nerekomenduoja maišyti kiaušinių ir mėsos, bet man taip skaniau.
3. Dienos metu siūlau valgyti sriubas, o jei mažoka, mėgaukitės salotomis. Taip pat pietų metu mėgstu valgyti jautienos karpačą, kartais tartarą. Jautiena yra neriebi ir maistinga mėsa.
4. Vakarienei dažniausiai renkuosi keptą žuvį arba mėgaujuosi ant laužo čirškintu kepsniu. Pabandykite, gal ir jums patiks.
5. Šiuo metų laiku stengiuosi valgyti kuo daugiau uogų bei vaisių – trešnių, braškių, obuolių. Beje, man skaniausi šiek tiek rūgštoki. Dievinu obuolių tyres. Perku jas blokais, o paskui, suprantama, ilgai sėdžiu tualete. Bet tai tik į naudą – kuo dažniau, tuo geriau (šypteli).