Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 10

★★☆☆☆ / M.Govedaitė apie filmą „Amsterdamas“: kodėl kelis kartus norėjosi išeiti iš seanso

Apžvelgus spalio kino premjeras Lietuvoje, akivaizdu, kad vienas stipriausių „holivudinių“ projektų šį mėnesį turėjo būti amerikiečių režisieriaus Davido O.Russello naujausias filmas „Amsterdamas“.
Filmas „Amsterdamas“
Filmas „Amsterdamas“ / „Scanpix“ nuotr.

Penkiems JAV kino meno ir mokslo akademijos „Oskarams“ praeityje nominuotas režisierius bei scenaristas, kino industrijos terminais šnekant, yra „A kategorijos“ kūrėjas, o tai reiškia, kad jo pavardė pritraukia žiūrovus į kino sales bei kino studijoms garantuoja taip trokštamas nominacijas apdovanojimų ceremonijose.

Vis dėlto labiau nei žiūrovus režisierius D.O.Russellas moka pritraukti aukščiausios prabos kino aktorius į savo projektus. Naujausias jo darbas – ne išimtis. Žiūrint į žinomų žmonių sąrašą šiame filme, antakiai lengvai kyla į viršų – tiek kino žvaigždžių savo projektuose dažniausiai turi tik elitiniai kino grandai.

„Scanpix“ nuotr./Christianas Bale'as, Margot Robbie and Johnas Davidas Washingtonas filme „Amsterdamas“
„Scanpix“ nuotr./Christianas Bale'as, Margot Robbie and Johnas Davidas Washingtonas filme „Amsterdamas“

Žiūrime, ką turime „Amsterdame“: „Oskarų“ laimėtojai ir nominantai Christianas Bale'as, Rami Malekas, Robertas De Niro, Margot Robbie ir Michaelas Shannonas, europinio kino žvaigždė Matthias Schoenaerts, popmuzikos primadona Taylor Swift, televizijos ekranuose spindinčios žvaigždės Anya Taylor-Joy ir Timothy Olyphantas, elitinis komikas Chrisas Rockas ir, žinoma, vyšnia ant torto, vienas filmo prodiuserių yra ir pats reperis Drake‘as.

Nors šis talentingas režisierius prieš dešimtmetį turėjo problemų dėl seksualinio pobūdžio skandalų bei garsėja kaip ne pats maloniausias žmogus filmavimo aikštelėje (aktorius George'as Clooney darbą su Davidu yra pavadinęs blogiausia savo darbine patirtimi gyvenime), akivaizdu, kad tai neturi didesnės įtakos jo darbams – žvaigždės ir toliau deda parašą prie kūrėjo projektų.

Juodas humoras, bet kam Holivude nepasitaiko koks sekso skandalas ar skandaliukas, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas