Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2022 11 30

★★★★☆ / M.Govedaitė apie filmą „Kaulai ir visa kita“: ar žinote, kaip reikėtų valgyti žmogieną?

Paskutinį lapkričio savaitgalį, žemę klojant pirmam sniegui, šalies kino teatrus pasiekė prieš kelis mėnesius Venecijos kino festivalyje pristatyta tik suaugusiems žiūrovams skirta dviejų simpatiškų ir žmogieną valgančių kanibalų meilės istorija „Kaulai ir visa kita“.
Filmas „Kaulai ir visa kita“
Filmas „Kaulai ir visa kita“ / „Scanpix“ nuotr.

Makabrišką romantinę dramą Lietuvoje pristatė kino forumas „Scanorama“, sukvietęs garbingus svečius į festivalio uždarymą ir šios kino juostos peržiūrą. Nors, reikia tikėtis, žiūrovai žinojo, į kokio filmo seansą renkasi, visgi pasirodžius „pirmiesiems kąsniams“ ekrane, keliolika jų iš karto paliko kino salę.

Improvizavus lietuvišką folklorą, aš ten irgi buvau, per seansą vandenį gėriau ir stengiausi atsilaikyti silpnumo akimirkos norui išeiti anksčiau laiko. Guodžiau save mintimi, kad, jei Venecijos festivalio žiūrovai atlaikė šį seansą, mes irgi galime.

„Scanpix“ nuotr./Filmas „Kaulai ir visa kita“
„Scanpix“ nuotr./Filmas „Kaulai ir visa kita“

Jei atvirai, nesu „kraujinių“ ir kūno žalojimą propaguojančių siaubo juostų gerbėja. Darosi silpna vien pagalvojus apie pjaustomus, kapojamus, deginamus bei kitaip žalojamus kūnus ekrane. Stebėti tai visada buvo kančia ir dažniausiai šiuos filmus kęsdavau tik dėl vaizduojamojo meno. Bent jau taip save motyvuodavau mintyse.

Tačiau visi tikrai pažįstame žmonių, besimėgaujančių šiomis kino juostomis. Tokiems gerbėjams kuo šlykštesnė egzekucija ekrane, tuo smagiau. Tikrai nesmerkiu – kiekvienas atsipalaiduoja savaip.

Keletas bičiulių chirurgų traukdami mane per dantį sakė, kad jiems šios kino juostos yra grynų gryniausia pramoga, nes jas žiūri per mokslinę prizmę, stebėdami, ar viskas mediciniškai ir logiškai teisinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius