Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Magas R.Bernatonis prisiminė skausmingą laikotarpį: pinigų tuomet trūko viskam

„Atsimenu pokalbį su tėčiu pirtyje. Jis klausė: ko toks liūdnas atrodai? Sakau, viskas gerai, šiaip, pavargęs. Prieš važiuojant į Vilnių jis sako: gal pinigų reikia? O aš toks – ne, ne, tikrai nereikia.... O iš tiesų galvojau, kaip būtų gerai... Pinigų tuomet labai trūko viskam“, – pasakoja vienas garsiausių Lietuvos iliuzionistų Rokas Bernatonis.
Rokas Bernatonis
Rokas Bernatonis / LNK nuotr.

Skausmingas laikotarpis, kai neturėjo pinigų net maistui, pasak Roko tetruko vos keletą mėnesių, tačiau jį iliuzionistas puikiai pamena iki šiol, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Buvau tik atsikraustęs į Vilnių iš tėvų namų, trūko pinigų, tad išgyventi padėjo darbą turėjusi draugė“, – laidoje „Nuo... Iki...“ pasakoja Rokas, davęs sau pažadą niekada neprašyti pinigų iš tėvelių.

Neseniai 29-erių lietuvis, dukart Gineso pasaulio čempionas Rokas pasirodė kultiniame šou JAV mieste Las Vegase „Penn and Teller: Fool us“ – Penas ir Teleris: „Apkvailink mus“. Čia kasmet patekti siekia tūkstančiai iliuzionistų ir magų iš viso pasaulio žinodami, kad pasirodymas garsiajame šou gali lemti ne tik pripažinimą, tačiau ir sėkmę, o į vieną šou patenka vos 4-5, iš kurių geriausiu atveju laimi vos vienas.

LNK nuotr./Rokas Bernatonis
LNK nuotr./Rokas Bernatonis

Šou esmė – apgauti du garsiausius magijos ir iliuzijų meno profesionalus, tikras įžymybes Penną ir Tellerį – jų įspaudai puikuojasi Holivudo šlovės alėjoje, vyrai net 11 kartų nominuoti „Emmy“ apdovanojimams, ir pelnė vieną statulėlę.

Apkvailinti šou žvaigždes Rokui, šou pasirodžiusiam su kolega amerikiečiu Ricku Smithu jaunesniuoju pavyko atlikus neįtikėtiną triuką. Vyrukai į specialią lentą pasikeisdami svaidydami kortas sudėliojo Londone esantį tiltą – tokį patį paveikslėlį, kurį tik po to, atsitiktinai mėtydami kortas, ir vienąsyk pataikę, magai Penas ir Teleris išrinko iš gausybės kitų.

Kaip tai pavyko lietuvio ir amerikiečio duetui, šou žvaigždėms išsiaiškinti taip ir nepavyko. Išgirdęs, kad sėkmingai apkvailino Penną ir Tellerį, ir pamatęs besileidžiančią apdovanojimo statulėlę Rokas negalėjo patikėti pergale, ir sunkiai tramdė emocijas.

„Nuo... Iki...“ – pirmadienį 20 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius