Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„MaNNazz“ nariai mini 5-ąsias vedybų metines: daugiausia pamokų suteikė dukra

Grupės „MaNNazz“ nariai, sutuoktiniai Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius penktadienį pasitinka penktąsias vestuvių metines. Jų meilės istorijoje buvo ir dvejonių, ir pamokų, ir viską pakeitęs dukros Liukos gimimas. O 15min sukakties proga kalbinta Kamilė sako, kad nesvarbu, kokia skirtinga yra pora, tačiau tarp mylimųjų neturėtų likti paslapčių.
 Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius
Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius / 15min, Vido Černiausko ir Daivos Kielės nuotr.

Nemanė, kad gali tapti šeima

Savo kūryba gerbėjus džiuginantys grupės „MaNNazz“ nariai Kamilė ir Bogdanas 2016-aisiais jiems pateikė netikėtą staigmeną – tais metais nusprendė žengti bendro gyvenimo link. Prisiminusi, kaip viskas pakrypo tokia linkme, moteris sako anksčiau nė neįtarusi, kad su scenos partneriu taps šeima.

„Iš pradžių bendravome kaip kolegos. Pusę metų dirbome muzikos srityje, bet minčių, kad viskas išsirutulios į meilės istoriją, tikrai nebuvo. Galiausiai išėjo kaip geriausias variantas, nes mes buvome ne tik kolegos, bet ir geri draugai“, – tikina ji.

Kamilė mano, kad daugiausia prie jų šeimos susikūrimo prisidėjo būtent Bogdanas. Ji prisipažino iš pradžių abejojusi, kad su juo galėtų būti kartu.

„Čia jau mano vyro nuopelnas, nes jis buvo iniciatorius, kuris užkūrė tarp mūsų ugnį. Tuo metu dar mano mama buvo gyva, ir ji taip pat buvo už tai, kad būtume kartu. O aš kategoriškai sakiau „ne, baik tu, mes esame skirtingi, niekada nebūsime kartu“. Bet va, prašau. Žodžiu, jis kaltas“, – juokiasi K.Kielaitė-Sienkievič.

Moteris prisimena dvejojusi, ar iš šių santykių kas nors išeis. Tačiau Bogdano vyriškumas, vertybės tapo didžiausiu rodikliu, Kamilei parodęs, kad tokį žmogų šiais laikais susirasti nėra taip paprasta.

„Galima sakyti, kad aš gal šiek tiek jį rinkausi vadovaudamasi protu, o ne širdimi. Ir man keista, nes pas mane gyvenime viskas buvo labiau iš aistros, meilės reikalų. Čia kaip senais laikais, kai pasirenka pagal protą, o tik vėliau žiūri, kaip seksis gyventi.

Daivos Kielės nuotr./Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius
Daivos Kielės nuotr./Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius

Bet tikrai nebuvo taip, kad neturėjau iš viso jausmų. Manau, kad viską reikia puoselėti, tą augalą laistyti, ir jis išauga į dar didesnį medį“, – mintimis apie vyrą ir šeimą dalijosi Kamilė.

Ir augalą moteris tikrai laistė. Juk Bogdanas buvo po pasaulį keliaujančios, viskuo besidominčios ir į gilias temas neriančios Kamilės priešingybė. Kartą vietoj atsakymo jis pradėjo bytboksinti!

„Aš anksčiau juokdavausi, nes bandžiau diskutuoti, kalbėtis, bet jis nežinodavo, kaip atsakyti, todėl išrado kitą būdą atsakymams. To gilumo nebuvo, todėl gal tai mane ir gąsdino. Aišku, kolegos buvome puikūs, juk susitinki, pakoncertuoji ir viskas.

O jei nori su žmogumi kurti gyvenimą, tai norisi pasišnekėti daugiau, nei tik apie muziką. Tačiau laikui bėgant viskas ateina, keičiasi, ir kartu pradedame augti. Jau praėjo penkeri metai, kai mūsų santykiai labai pasikeitę“, – pastebi atlikėja.

Daugiau Kamilės ir Bogdano gyvenimo akimirkų – galerijoje:

Beveik nesipyksta

Netikėtumu Kamilei tapo ir sužadėtuvės. Su Bogdanu apie santuoką ji buvo kalbėjusi ne vieną kartą, tačiau išvydusi žiedą ir išgirdusi klausimą, dėl kilusio jaudulio pasimetė.

„Aš gal apskritai buvau per daug pasimetusi tuo momentu“, – prisimena ji.

Panašiai Kamilė jautėsi ir per vestuves. Na, tačiau kita prasme – ji, kaip pati prisimena, buvo tarsi ant debesų, nes šventė vyko taip, kaip jie ir įsivaizdavo.

„Nieko nekeisčiau mūsų vestuvėse. Tikrai buvo labai faina. Sakiau, jei daryčiau su tuo pačiu žmogumi sutvirtinimą, viskas labai panašiai vyktų“, – šyptelėjo K.Kielaitė-Sienkievič.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kamilė Kielaitė ir Bogdanas Sienkievičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kamilė Kielaitė ir Bogdanas Sienkievičius

Tačiau Kamilei iki šiol svarbiausi išlieka saldžiausi gyvenimo kartu vaisiai. Jos manymu, šventė neatperka tos gražios bendrystės, kuri po ištartų „taip“ sutuoktinių laukia.

„Vedybinio gyvenimo kelionė man yra žymiai vertingesnė nei ta šventė. Šventė toks kaip patvirtinimas, kad mes bandysime naują projektą“, – sakė ji.

Naujas Kamilės ir Bogdano projektas prasidėjo ir su pirmaisiais iššūkiais. Štai į medaus mėnesį išsiruošusi pora įlipusi į traukinį susipyko ir nesikalbėdama sėdėjo visas 2 valandas. Pasirodo, tai buvo vienas iš kelių kartų, kai pora buvo rimtai susipykusi. Įprastai jie labiau linkę spręsti problemą čia ir dabar.

„Visada kalbamės. O jei labai rimtos problemos, tai mūsų pagrindas yra maldos. Mes visada meldžiamės. Aš be tos dvasinės linijos neįsivaizduoju mūsų darnos. Gal per penkerius metus kelis kartus buvome susipykę, bet tikrai stengiamės vienas kitą išklausyti.

Dvasinėje plotmėje vienas kitą tiriame ir neskubame pyktis. Sakau, jei tu pyksti, tai dar nereiškia, kad ant žmogaus pyksti. Gal neišsimiegojai, gal kažkas kitas supykdė. Kai išsiaiškini tikrąją priežastį, nelieka prasmės aiškintis kažko apie santykius“, – mintimis dalijasi Kamilė.

Daivos Kielės nuotr./Bogdanas Sienkievičius ir Kamilė Kielaitė-Sienkievič
Daivos Kielės nuotr./Bogdanas Sienkievičius ir Kamilė Kielaitė-Sienkievič

Viena iš didžiausių poros pamokų tapo į pasaulį atėjusi dukra Liuka. Ir nors pradžia nebuvo iš lengvųjų, tačiau dviese jie daug ko išmoko. Kamilė juokaudama sako, kad įvyko tam tikras perversmas.

„Kai būna sudėtingi santykiai, tai gali lengviau išvardinti, ko jie išmoko. Bet mums viskas atėjo natūraliai ir organiškai. Man buvo 30 metų, kai susituokėme. Iki to perėjau daug dalykų. O jis toks žmogus, kuris nekonfliktuoja.

Galbūt kartu labiau mylėti išmokome, pastebėjome kai kurias detales. O tikslaus atsakymo apie išmoktas pamokas neturiu. Reikėtų atsisėsti ir gerai pagalvoti.

Vaikas išmokė kantrybės, nesiginčyti tam tikrose vietose, kai šaukia. Daug pamokų, kai atsiranda vaikas. Labai faina patirtis“, – šypteli Kamilė, kuriai prieš dvejus metus žiemą gimė dukra.

Daivos Kielės nuotr./Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius su dukra Liuka
Daivos Kielės nuotr./Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius su dukra Liuka

Ir būtent Liuka tapo stebuklą primenančia jos gyvenimo dalimi. Iki tol moteris net neįsivaizdavo, kad turės vaikų, nes kasdienybėje ji daugiau dirbo. O šiandien klausia Bogdano: „Ką darytume be šios triukšmadarės?“

„Kiti klausia, ar norėtume antro, ir visi iškart galvoja, kad atsakysime, jog ne. Bet mes aišku, kad norime, nes tai faina, kaifas. Aišku, kiti į dukrą pasižiūrėję sako, kad ji su charakteriu, bet aš iškart atsakau, kad kokia mama, toks ir vaikas. Natūralu, kad ji su charakteriu. Jei to nebūtų, tai būtų blogai.

Todėl man iki šiol šviesiausiu momentu išliko jos gimimas. Aš įsivaizduoju, kad tie, kurie neturi vaikų, dažnai girdi tokias frazes, bet kol pats neturi, tai nieko nesupranti. Panašiai ir aš anksčiau reagavau“, – kalbėdama apie dukrą prisiminė Kamilė.

Tarp sutuoktinių neturi likti paslapčių

O koks, jų nuomone, yra tvirtos santuokos receptas? Į šį klausimą moteris neskuba atsakyti, nes yra įsitikinusi, kad kiekvienam žmogui receptas yra skirtingas. Pavyzdžiui, jos šeimoje svarbu kalbėtis apie viską, net tokiomis temomis, kurių kartais stengiamasi išvengti.

„Anksčiau buvo rašoma, kad pora turi turėti paslaptis, o moterys negali atskleisti savo visų kortų. Galvoju, kad ne taip turėtų būti. Kaip tik atvirkščiai. Jie turi šnekėtis apie viską, įskaitant nepatogius dalykus, pavyzdžiui, intymų gyvenimą.

Pastebėjau, kad kai kurie to santuokoje dažnai nedaro. Tai tokia tabu tema, kuri išliko nuo tarybinių laikų. Bet santuoka nėra tik namų ruoša, todėl reikia kalbėtis. Kai žmonės išsako nepatinkančius dalykus, nelieka vietos abejonėms. Kai prasideda kažkokie slapti dalykai, žmonės tada ir išsiskiria“, – pastebėjo K.Kielaitė-Sienkievič.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje — grupė „MaNNazz“
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje — grupė „MaNNazz“

Todėl slėpti nieko neketina ir pati moteris. Štai šįkart nekaltai pamiršo apie medines vestuvių metines, tačiau juokiasi, kad vis tiek pasidalins kokia nors žavia nuotrauka socialiniuose tinkluose. Kamilė mano, kad didesnė svarba šiai dienai ateis su amžiumi.

„Dabar vis tiek smagiau vaiko gimtadienį švęsti. Savo gimtadienio nesureikšminu, bet niekada to neišryškiname. Pats mūsų gyvenimas kaip šventė, todėl tokių tradicijų neturime“, – atskleidė ji.

Sukakties proga Kamilė sau ir Bogdanui linki išlikti tokiems, kokie yra. Ji nori, kad jų pora niekada nesustotų ir nepamirštų, kad viduje dar tūno vaikas, kuris nuolat nori žaisti.

„Kiekvieną dieną reikia suprasti, kad tas žmogus yra su tavimi. Nepriimti to kaip savaime suprantamo dalyko. Kiekvienas žmogus pasirenka, todėl jis turi dėti pastangas, kad galėtų būti mylimas, priglaustas ir išgirstas. Reikia įvertinti, kad po kelių metų kartu eitume ir judėtume į priekį“, – kalbėdama su 15min vestuvių metinių proga sau ir vyrui linkėjimą skyrė Kamilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas