Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantą Stonkų sužavėjo Manto Jankavičiaus daina: „Ji bus naujas mano žadintuvo tonas“

„Ačiū už šią dainą, smagu, kad ji nuskambėjo pradžioje ir uždavė tokį gerą toną. Esate pavyzdys, kaip reikia atrodyti, elgtis, profesionaliai atlikti savo darbą, dainuoti ir žinoti, ką dainuoji. Be to, supratau, koks bus naujas mano žadintuvo tonas!
Mantas Stonkus
Mantas Stonkus

Kasryt man skambės pozityvūs žodžiai: „Reikia gyventi dabar“ – keliamės ir einam į darbą“, – LRT projekte „Dainuoju Lietuvą“ gerų žodžių atlikėjui Mantui Jankavičiui negailėjo vertinimo komisijoje šįvakar dalyvavęs aktorius Mantas Stonkus.

Pirmadienio vakarą muzikinio projekto filmavime pasirodė dar dešimt žinomų šalies dainininkų, atlikusių garsiausius lietuviškus kūrinius.

Muzikiniame projekte atlikėjams akompanavo Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, kuriam diriguoja Modestas Barkauskas, kartu su LRT ritmo grupe. Atlikėjus vertino etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, muzikos apžvalgininkas, radijo laidų vedėjas Ramūnas Zilnys ir aktorius Mantas Stonkus.

Pirmadienio vakarą vykęs filmavimas prasidėjo nuo gimtadieninių sveikinimų žinomam Lietuvos atlikėjui ir prodiuseriui Deivydui Zvonkui.

„Lygiai prieš 40 metų gimė Lietuvai nusipelnęs žmogus, tai Deivydas Zvonkus. Buvo pasveikintas scenoje“, – D.Zvonkų sveikino projekto vedėjas Andrius Rožickas.

Pirmoji nuskambėjo šilta ir įkvepianti M.Jankavičiaus daina „Gyvenam kartą“.

VIDEO: Mantas - Gyvenam kartą

Muzikos apžvalgininkas R.Zilnys žavėjosi šio atlikėjo profesiniu augimu. Taip pat atskleidė, kad nuolatos ragina M. Jankavičių dalyvauti „Eurovizijos“ konkurso atrankoje.

„Žavu matyti, kaip jis auga scenoje. Jis ir kine, ir miuzikluose dainuoja, labai gerai šoka. Žmogus – su didžiuliu talentu. Neduodu jam ramybės kiekvienais metais, esu visiškai įsitikinęs, kad jam reikia eiti į Euroviziją. „Gyvenam kartą“ yra viena naujausių dainų šio projekto šimtuke. Tai jau daug ką pasako apie šį kūrinį, jis vertas čia būti“, – teigia R.Zilnys.

Muzikos apžvalgininkas taip pat pasveikino atlikėją su ypatinga proga – dainininkas M. Jankavičius ką tik tapo šviežiai iškeptas daugiavaikis tėvas.

V.Radžiūno (LRT) nuotr./Mantas Jankavičius
V.Radžiūno (LRT) nuotr./Mantas Jankavičius

Su puikiu pasirodymu atlikėją sveikino ir bendravardis aktorius M.Stonkus. Aktorius juokavo, kad išgirdęs šią puikiai nuteikiančią dainą jis žino, koks nuo šiol bus jo žadintuvo skambėjimo tonas.

„Ačiū už šią dainą, smagu, kad ji nuskambėjo laidos pradžioje ir uždavė tokį gerą toną. Esate pavyzdys visiems artistams. Esate pavyzdys, kaip reikia atrodyti, elgtis, profesionaliai atlikti savo darbą, dainuoti ir žinoti, ką dainuoji. Labai jus myliu. [...] Be to, supratau, koks bus mano žadintuvo tonas! Kasryt man skambės pozityvūs žodžiai „Reikia gyventi dabar“ – keliamės ir einam į darbą“, – su šypsena kalba aktorius.

Simpatijų dainininkui neslėpė ir Z.Kelmickaitė, sakydama, kad šis atlikėjas visada kelia tik geriausias emocijas.

„Ką tik matėte žmogų, kuriam nereikia jokių pribombasų. Jis gali išeiti ant scenos ir savo akių žvilgniu jus nusmeigti. Kur rasi, kad žmogus galėtų ir taip dainuoti ir dar tris vaikus turėti? Čia unikalu. Kokia graži ir išraiškinga kalba. Nuo to mano meilė dar labiau gilėja. Taip atrodo tikras profesionalas“, – sako Z.Kelmickaitė.

Antrasis su kūriniu „Dalužė“ pasirodė dainininkas Gytis Paškevičius. Beje, ši visiems puikiai žinoma daina šįkart skambėjo naujai – regio stiliumi.

„Norėjosi, kad daina įneštų kitokio vėjo, dėl to pateikėme kitą jos aranžuotę“, – sako G.Paškevičius

R.Zilnys atskleidė žinanatis, kad G. Paškevičiaus santykis su šiuo kūriniu – sudėtingas.

„Žinau, kad jo santykiai su šiuo kūriniu sudėtingi. Sykį girdėjau, kai Gytis koncertavo, jis sugrojo viena kūrinį, kitą ir iš salės pasigirdo šūkavimai: „Dalužė“. Gytis tramdėsi, sakė: „Gal baikit“, bet galiausiai pagrojo. Žinau, kad šią dainą jis mielai išleistų atostogų. Beje, daina įgavo naują pliūpsnį, kai prezidente buvo išrinkta Dalia Grybauskaitė“, – juokauja R. Zilnys.

M.Stonkus teigė, kad šį kūrinį yra girdėjęs 1000 kartų įvairiose situacijose.

V.Radžiūno (LRT) nuotr./Gytis Paškevičiaus
V.Radžiūno (LRT) nuotr./Gytis Paškevičiaus

„Kaip bent viena šventė Lietuvoje bus be G.Paškevičiaus dainų? Šis kūrinys ne tik apjungia jauną ir seną kartą. Atkreipiau dėmesį, kad jei šventė įsismarkuoja ir kas nors pradeda raitotis rankoves, žmonėms tereikia išgirsti „Dalužę“ ir visi nurimsta“, – yra pastebėjęs aktorius.

Grupė „El Fuego“ atliko kūrinį „Dieve laimink Lietuvą“. Komisijos narė Z. Kelmickaitė išgirdusi kūrinį sakė, kad ši daina, tai geriusias įrodymas, kad turime iškilmingų ir gražių kūrinių apie Lietuvą.

R.Zilnys kalbėjo, kad tai yra svarbi, graži ir didinga daina ypač didingai skambėjusi, kai Lietuva kovojo už nepriklausomybę, tačiau labai svarbi ir dabar.

Šią dainą sukūrė Gintautas Abarius ir Gintaras Zdebskis. Buvo labai įdomu sužinoti, kaip šis kūrinys atsirado. Pasirodo, pačios gražiausios dainos gimsta labai paprastai. Ši daina buvo sukurta Lietuvos televizijos prašymu. Anot G.Zdebskio, laiko kūrybai buvo labai mažai – tik dvi popietės. Kaip jis sakė: „Sėdome ir parašėme. Atkreipkite dėmesį, kad antras posmas kartojasi kelis kartus, nes paprasčiausiai pritrūkome laiko“, – filmavimo metu kalba R.Zilnys.

V.Radžiūno (LRT) nuotr./„El Fuego“
V.Radžiūno (LRT) nuotr./„El Fuego“

Vakaro metu taip pat nuskambėjo kūrinys „Tu ateik į pasimatymą“, kurį atliko dainininkai Erica Jennings ir Rafailas Karpis.

Z.Kelmickaitė pastebėjo, kad šį kūrinį atgaivino būtent E. Jennings su Jurgiu Didžiuliu.

„Pagalvojau, kaip gerai sugalvojo – nufilmavo „Neringos“ kavinėje. Prisiminiau, kaip tada „Neringoje“ pabendraudavome ir paragaudavome tokio suomiško spanguolių likerio. Tai buvo laikas, kai išties žmonės į „Neringą“ ateidavo su noru pašokti. Puiki ir graži daina, tik man pritrūko J.Didžiulio“ – kalba Z.Kelmickaitė.

Kūrinį „Širdele mano“, kurį naujam gyvenimui yra prikėlęs šviesaus atminimo kūrėjas Vytautas Kernagis, šįvakar atliko aktorius Vidas Petkevičius.

Muzikos apžvalgininkas R.Zilnys pastebėjo, kad tam, jog suprastum šią dainą, turi būti daug gyvenimę matęs. Su tuo sutiko ir M. Stonkus.

„Sutinku su R.Zilnio žodžiais, vaikystėje, kai išgirsdavau šį kūrinį, galvodavau: „O Dieve, ar gali būti dar liūdnesnė daina?“ Dabar klausau ir galvoju, kokia graži ši daina. Ir dar galvoju – sensu ir aš“, – sako M.Stonkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas