Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius įsiuto: privačiam priėmimui jo išpuoštas kiemas atsidūrė čiužinių reklamoje

Floristas Mantas Petruškevičius pasipiktinęs – ketvirtadienį pasirodžiusioje ir internautų kandžiai aptarinėjamoje čiužinių reklamoje jis netikėtai išvydo savo kurtas gėlių kompozicijas. Reklamos kūrėjai, anot Manto, į jį nesikreipė ir leidimo filmuoti jo kurto dekoro neprašė.
Manto Petruškevičiaus gėlių kompozicija čiužinių reklamoje
Manto Petruškevičiaus gėlių kompozicija čiužinių reklamoje / Video kadras ir 15min/Irmanto Gelūno nuotr.

M.Petruškevičius 15min pasakojo, kad pamatęs čiužinių reklamą, nustėro – viename epizodų jis pastebėjo paties kurtas gėlių kompozicijas.

„Jie tas gėles panaudojo savo tikslams. Nei derino, nei atsiklausė. Ten yra privati erdvė, privačioje vietoje, kur turėjo jie gauti leidimą filmuoti ne tik dėl kiemo, bet ir iš manęs, kaip kompozicijos autoriaus. Tą kompoziciją kūriau konkrečiam privačiam renginiui ir konkretiems žmonėms. Tai yra visiška autorinio kūrinio vagystė. Taip būti negali – čia juk ne gatvė“, – 15min stebėjosi M.Petruškevičius.

Floristas teigė, kad piniginės kompensacijos neprašys – užteks pašalinti epizodą, kuriame matosi jo kurtos gėlių kompozicijos.

„Aš nenoriu jokių pinigų, aš noriu, kad jie draugiškai išimtų. Jų vaizdo įrašas nuostabus bus ir be mano gėlių – jos yra kitoj orbitoj, ne šioje vulgarioje reklamoje. Į juos kreipsis mano advokatė ir mano gėlių tame klipe tikrai neliks“, – sakė M.Petruškevičius.

Video kadras/Manto Petruškevičiaus gėlių kompozicija čiužinių reklamoje
Video kadras/Manto Petruškevičiaus gėlių kompozicija čiužinių reklamoje

Nuostabą ir pasipiktinimą M.Petruškevičius išliejo ir socialiniame tinkle:

„Negana to, kad esu pakraupęs reklaminiu klipu, tai dar ir esu šokiruotas naglumu! Mano dekoras, kuris buvo skirtas privačiam ir uždaram priėmimui, puikuojasi šioje absurdiškoje reklamoje be jokio atsiklausimo. Jau nekalbu apie sutikimą. Chamizmas nestebina matant ir įspūdingą videosiužetą.

Kadangi tai buvo mano autorinis darbas, dėl kurio pasirodymo videoklipe reikėtų mano asmeninio susitikimo, o jo, kaip žinia, NĖRA, nes šis dekoras jau turi savo oficialų videoįrašą, kuris priklauso „Flower Couture by Mantas Petruskevicius“. Todėl draugiškai būtų gražu iš jūsų pusės vietas su dekoru pašalinti iš šio videoklipo, su kuriuo „Flower Couture“ nėra susijęs.“

Suderinta ar nesuderinta su viešbučiu?

Čiužinių kompanijos „Classmed“ vardu portalui 15min komentarą pateikė viešųjų ryšių bendrovė „Vilnius Life Style“: „Stiklių“ viešbučio kiemelyje ir patalpose buvo filmuota viena iš reklamos dalių ir viskas buvo suderinta su viešbučio savininkais. Dekoracijos kiemelyje buvo paliktos jau ne pirmą dieną po kažkokio renginio, o mums filmuojant jos netgi trukdė. Gėlės jau buvo pavytusios ir galiu patikinti, kad reklama toje vietoje buvo filmuojama tikrai ne dėl ten buvusių kompozicijų.“

Tačiau toks atsakymas M.Petruškevičiaus neguodžia.

„Aš skambinau ir „Stiklių“ savininkams, ir marketingui – nedavė jie jokio leidimo mano dekoro filmuoti ir jie nieko apie tai nežinojo. Be to, „Stikliai“ nėra to dekoro savininkai, – 15min akcentavo M.Petruškevičiaus ir pridūrė: – Mano prekės ženklas yra patentuotas – nenoriu, kad bet kas ir bet kur naudotų mano kūrybą. Nenoriu, kad tokiuose vaizdo įrašuose būtų mano darbai.“

Ketvirtadienį pasirodžiusioje reklamoje nusifilmavo Jolanta Leonavičiūtė, Žilvinas Grigaitis, atlikėjas Grūdas ir kiti. Klipą režisavo Modestas Karnaševičius, operatorius ir montuotojas – atlikėjas Vudis. Klipo herojų makiažu rūpinosi Oksana Pikul-Jasaitienė ir Milita Daikerytė.

Video kadras/Jolanta Leonavičiūtė ir Algirdas Grudinskis-Grūdas čiužinių reklamoje
Video kadras/Jolanta Leonavičiūtė ir Algirdas Grudinskis-Grūdas čiužinių reklamoje
Video kadras/Žilvinas Grigaitis čiužinių reklamoje
Video kadras/Žilvinas Grigaitis čiužinių reklamoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito