Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mantas Wizard Las Vegase susitiko su Davidu Copperfieldu: „Apie tai svajojau nuo vaikystės“

Mantas Wizard ką tik grįžo iš 2 savaites trukusių magiškų atostogų Las Vegase. Į kelionę jis leidosi dviem tikslais: pasimokyti iš vieno geriausių magų scenos paslapčių ir pagaliau pasimėgauti poilsiu, pažiūrėti aukščiausio lygio artistų pasirodymų. Ir netikėtai čia išsipildė jo svajonė, kurią jis turėjo nuo pat vaikystės – asmeniškai susipažino su pačiu magijos karaliumi Davidu Copperfieldu.
Mantas Wizard ir Davidas Copperfieldas
Mantas Wizard ir Davidas Copperfieldas

Mantas Žmuidinavičius-Wizard paskutinį sykį atostogavo prieš 5 metus, tačiau per šitiek laiko sako ir nė kiek nepervargo – jis tiesiog dievina savo darbą ir gyvenimą. Tąkart jis viešėjo Las Vegase - buvo dar tik pradedantis magas, gavęs galimybę pasirodyti kartu su 6 talentingiausiais jaunaisiais iliuzionistais. Kadangi jo pečius tuo metu užgulė didžiulė atsakomybė ir Amerikoje jis nespėjo tinkamai pailsėti, Mantas nusprendė, kad reikia vėl traukti į Las Vegasą, tik šįkart viskas bus kitaip.

Ir čia jis kaip reikiant pasilepino: gyveno viename iš trijų didžiausių pasaulio viešbučių „MGM Grand“, apie kurį visada svajojo, ėjo į įdomiausius pasirodymus, sėdėjo geriausiose eilėse ir tiesiog mėgavosi kiekviena akimirka.

„Nors šiais laikais jau galima nuvykti bet kur, bet pagalvojau, kad noriu aplankyti Las Vegasą, gauti įkvėpimo, pasižiūrėti, kas vyksta pasaulio pramogų sostinėje, kaip vyksta šou programos, kaip pasirodo aukščiausio lygio magai ir kiti artistai. Be to, čia gyvena Jeffas McBride‘as – garsiausias iliuzijos pasaulio mokytojas, kuris moko sceninio judesio, įvairių technikų ir triukų. Tad nutariau, kad tai bus ir atostogos, ir galimybė pasimokyti iš geriausio meistro“, – 15min pasakojo Mantas Wizard.

Mantas Wizard
Mantas Wizard

Jis apie pažintį su Jeffu McBride‘u svajojo jau būdamas 18-os metų. Tik tuomet tai atrodė kaip utopija, už kurią jis niekada negalės išsimokėti, tačiau dabar – visiškai įgyvendinamas noras.

„Tai yra didžiulė investicija. Bet per tris paras darbo su šiuo meistru ir jo komanda, gavau labai daug, buvo tikrai verta. Šios pamokos vyksta su dar 8–10 žmonių, tad Jeffas spėja su kiekvienu padirbti ir individualiai. O ir kiti mokiniai yra aukšto lygio profesionalai, mes galėjome mokytis vieni iš kitų“, – sakė jis.

Mago komandą sudarė ir kiti magai, ir prodiuseriai, duodantys patarimų iš rinkodarinės pusės, ir režisieriai. Mantas sako, kad iliuzijos pasaulis labai didelis – čia svarbu ne tik kokį triuką parodysi, sėkmė priklauso ir nuo to, kaip išeisi į sceną, nusilenksi publikai ar ištarsi pirmą sakinį: „O aš turėjau galimybę ne tik gauti puikių patarimų, išbandyti savo triukus, bet ir per vakarėlį sėdėti prie vieno stalo, kalbėtis tiesiog apie gyvenimą, kaip šie profesionalai supranta, kas yra sėkmė, ir kada jos gana.“

Mantas Wizard ir Jeffas McBride'as
Mantas Wizard ir Jeffas McBride'as

Manto draugai netikėjo, kad iliuzionistas Las Vegase turės ką veikti 14 dienų – juk čia pakanka praleisti ir porą parų. Tačiau Mantui laikas visai neprailgo, kiekviena diena jį stebino ir atnešė naujų patirčių.

„Aš visada buvau užimtas – iš pradžių pamokos pas Jeffą, o po to kiekvieną vakarą eidavau vis į kitą šou. Ir ne tik magijos, bet ir į muzikinius ar cirko pasirodymus. Norėjau pamatyti, kaip atrodo šou numeriai, kai scenos pastatytos būtent tiems artistams. Ateidavau likus valandai iki pasirodymo, apžiūrėdavau, kaip atrodo salė, dekoracijos, kaip dirba personalas. Po to nueidavau pavakarieniauti, atsigerti kavos, eidavau vienas, ne su draugais, kurių ten nemažai turiu, nes norėdavau apgalvoti tai, ką mačiau“, – tikino jis.

Viešint Las Vegase turbūt būtų nuodėmė praleisti „Cirque de soleil“ pasirodymą, kai čia jie turi keletą savo scenų skirtingoms programoms. Maža to, Mantas gavo progą išskirtinei ekskursijai po jų užkulisius.

„Gyvenau viešbutyje, kuriame kas rytą eidamas kavos praeidavau to teatro įėjimą. Kartą pamačiau būrį žmonių ir pasidomėjau, kas ten vyksta. Susipažinau ir susibendravau su cirko personalu, jie pasiūlė ateiti į išskirtinę ekskursiją. Pamačiau, kaip atrodė milžiniška hidraulinė scena, kuri visaip sukiojasi. Darbuotojai aprodė, kaip jie ten dirba ir išgauna įvairiausius efektus. Buvo nerealu visa tai pamatyti! Čia viskas susijungia į vieną fantastišką reginį: komercija, kičas, menas, cirkas, talentas ir nereali muzika“, – šypsojosi jis.

Mantas Wizard
Mantas Wizard

Taip pat jis apsilankė „Cirque de soleil“ prodiusuotame šou „Zumanity“, kuriame pamatė, kas yra skoninga erotika: „Tai yra vienintelis jų šou, skirtas suaugusiesiems. Čia yra šiek tiek kabareto, nuogumo, erotikos – bet viskas subtilu. Buvo įdomu pamatyti, kaip gražiai tai pateikta.“

Susitikimas su pačiu Davidu Copperfieldu

„Vilties susitikti su Davidu Copperfieldu aš neturėjau jau daug metų. Jis susitikimų su gerbėjais jau nedaro, savo užimtoje darbotvarkėje neturi tam laiko. Pastaraisiais metais jis išvis vengė viešumos. Tačiau viešbutyje, kuriame buvau apsistojęs, yra jo teatras. Kiekvieną dieną praeidamas pro bilietų kasas, galiausiai susibendravau su žmonėmis, kurie ten dirba. Vieną dieną tiesiog pasipuošiau, susiruošiau ir nusprendžiau eiti pirkti bilietų. Aš taupiau labai daug metų, tad atėjęs prie kasos pasakiau – duokit man patį geriausią bilietą, kokį turite. Kaip tik buvo likusi viena vieta VIP ložėje prie pat scenos. Paklausiau, ar būtų galimybė su pačiu Davidu susitikti, bet ten dirbantys žmonės sakė negalintys nieko žadėti“, – pasakojo Mantas.

Mantas viso pasirodymo metu buvo taip arti scenos, kad net kelis kartus Davidui Copperfieldui paspaudė ranką. Jau vien tai jam teikė labai daug laimės – juk magas vis dar yra geriausias pasaulyje – kokia garbė!

„Kai Davidas padarė, kad scenoje pasirodė mažas žalias marsietis, o po to milžiniška skraidanti lėkštė virš galvos, aš pagalvojau: dabar aš jau mačiau viską, – susižavėjimo neslėpė Mantas. – Pasibaigus pasirodymui, visa publika išėjo, nes netrukus turėjo prasidėti kitas pasirodymas. Tačiau viena prižiūrėtoja nusivedė mane ir dar kelis žmones į užkulisius. Ir koridoriuje išgirdau jo balsą, kurį nuo 12 metų puikiai pažįstu... Ir matau, kad jis ateina... Pasikalbėjęs su tais kitais žmonėmis, Davidas Copperfieldas priėjo pasisveikinti ir su manim.“

Mantas Wizard ir Davidas Copperfieldas
Mantas Wizard ir Davidas Copperfieldas

Mantas juokiasi, kad iškart Davidui žėrė kalbą, kurią jis turbūt jau girdėjęs milijonus kartų – kaip smagu jį matyti, kaip apie tai svajojo dar būdamas mažas... Tačiau jis liko maloniai nustebintas – magas nebuvo vienas tų, kurie po pasirodymų tiesiog atiduoda duoklę savo publikai, Davidas Copperfieldas nuoširdžiai bendravo ir domėjosi Mantu Wizard.

„Jis pažiūrėjęs į mane sako: tu turbūt iliuzionistas? Aš galvoju: geras, negi taip matosi! Be to, jis paklausė, kuris šou triukas man labiausiai patiko. Man tai atrodė neįtikėtina – aš susitinku su žmogumi, kuris yra tikras autoritetas, kiekvienas iš jo gali kažko pasimokyti – nuo viešųjų ryšių iki elgsenos, laikysenos. Ir jo pirmas klausimas buvo apie mano nuomonę! Po to jis dar pasiteiravo, iš kur atvykau, truputį pasišnekėjome. Žinojau, kad jis nesidaro asmenukių, bet jis pasiūlė, kad jo fotografė mus įamžintų“, – džiaugėsi Mantas.

Išpildęs svajonę susitikti su Davidu Copperfieldu, Mantas iškart sugalvojo naują. Kadangi magas turi muziejų, kuriame laiko neįkainojamą, didžiausią magijos pasaulio kolekciją, kurią aprodyti galėtų tik pats – Mantas Wizard nepraleido progos to paprašyti.

„Aš jam pasakiau, kad labai norėčiau apsilankyti. O jis pasakė, kad kai bus baigtas remontas, kitą kartą, kai svečiuosiuosi JAV, parašyčiau jam elektroninį laišką ir jis galbūt kažką suderins! Jis kiekvieną svečią priima tik asmeniškai – čia neseniai svečiavosi Oprah, Nicole Kidman, ir štai gal ir man pavyks! Žodžiu, buvo nerealu pamatyti jį ir tą žmonišką šilumą. Esu daug sutikęs žinomų žmonių, kurie nėra tiek pasiekę, bet yra tokie arogantiški... O Davidas yra visai kitoks, tai yra neįtikėtina, ką aš patyriau“, – šypsojosi Mantas.

Mantas Wizard
Mantas Wizard

Keliauti reikia vienam

Didžiausias paradoksas keliaujant be kompanijos yra tai, kad nėra kada nuobodžiauti, visada atsiras tų, kurie norės bendrauti. O Mantui čia pavyko susipažinti su geriausiais savo srities žinovais ir pasisemti įkvėpimo iš jų.

„Buvo nerealu, kad galėjau susitikti su pasauliniais artistais, pasikalbėti. Juk pramogų pasaulio rinka pradeda vienodėti, visur pradeda įsigalėti vienodos taisyklės, visur reikalaujama kokybės – žiūrovai matydami „Youtube“ vaizdo įrašus tave gali lyginti su kitais atlikėjais. Bet, tiesą sakant, aš pastebėjau, kad viskas grįžta į gyvą talentą – kartais nedidelis, subtilus triukas yra kur kas stipriau nei kokie perdėti efektai, asistentės dingimai ar automobilių atsiradimai. Be to, kalbėjau su kolegomis, rodžiau ištraukas iš savo pasirodymų Lietuvoje ir man buvo visiškai ne gėda – visgi kai kurie renginiai, kuriuose man tenka dalyvauti, yra tokio paties lygio. Nesijaučiau kaip berniukas, atvykęs iš kaimo. Jaučiausi kaip jų kolega“, – džiaugėsi jis.

Mantas Wizard netyčia Las Vegase sutiko vokiečių iliuzionistą Siegfriedą
Mantas Wizard netyčia Las Vegase sutiko vokiečių iliuzionistą Siegfriedą

Pasak jo, jis vienišas nesijautė nė akimirką. Atvirkščiai – tik būdamas be pažįstamų iliuzionistas iš kelionės pasiėmė visą įmanomą patirtį.

„Jurga Ivanauskaitė grįžusi iš Tibeto yra man sakiusi, kad keliauti reikia tik vienam. Kiekviena kelionė yra kelionė į save. Todėl žinojau, kad ir aš keliausiu vienas. Man labai reikėjo pailsėti, norėjau susikaupti ir pasiimti viską, ką galiu, maksimaliai. Ir pailsėjau tobulai“, – 15min kalbėjo Mantas Wizard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas