Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijonas Mikutavičius taps naujo projekto vedėju: ieškos atsakymo į ypatingą klausimą

Nėra nieko nuoširdesnio už vaikus. Jie visuomet sako tai, ką galvoja, niekuomet nepagražina realybės, o kai kurie jų pastebėjimai priverčia ne tik juoktis, bet ir susimąstyti – kaip viso to nepastebėjome anksčiau patys? Tačiau net ir tuomet, kai jie pasako nepatogią tiesą, ant jų pykti niekaip negalime… Užtenka mielos šypsenos, ir viskas atleista! Tačiau viena yra aišku – vaikai žino tikrai daug mūsų paslapčių.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / TV3 nuotr.

O ar kada susimąstėte, kiek daug linksmų ir netikėtų dalykų apie savo tėvus galėtų papasakoti garsenybių atžalos? Būtent tą jau greitai atskleis naujasis, pirmas toks Lietuvoje TV3 projektas „Žvaigždžių žvaigždutės“.

Kiekvienoje laidoje trys įžymybės ir jų vaikai ar anūkai pasiners į linksmą žaidimą, kurio metu ne tik geriau visus juos pažinsime, bet ir apie mums visiems puikiai žinomus šalies veidus išgirsime tokių dalykų, kurie, tikriausiai, nustebintų net juos pačius!

O svarbiausia, kad kiekvienos laidos pabaigoje laimėjusios šeimos piniginis prizas kas kartą bus skiriamas kilniam tikslui – daugiau nei 20 metų gyvuojančiai „Išsipildymo akcijai“.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Marijonas Mikutavičius
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Marijonas Mikutavičius

Šio išskirtinio, pirmojo tokio projekto Lietuvoje vedėju, taps žmogus, kuriam žaidimai – tikrai ne svetimi. Tai – ir pats puikiai tėvystės džiaugsmus ir vargus pažįstantis Marijonas Mikutavičius. Vis dėlto žinomas vyras neslepia – toks projektas, kuriame pirmuoju smuiku griežia vaikai, ir jam bus pirmasis.

„Vaikai yra gėris ir grožis, todėl, jei jų neišgąsdinsiu, manau, kad viskas bus gerai (šypsosi). Projektai su vaikais visuomet yra šventi, švelnūs ir nuoširdūs, todėl tikiu, kad sudalyvauti šioje laidoje bus įdomu ne tik vaikams, bet ir jų tėvams, kadangi šalia jų bus artimas ir mylimas žmogus“, – įsitikinęs M.Mikutavičius.

Stebėdamas augantį sūnų, M. Mikutavičius geriau prisimena ir savo paties vaikystę

Vedėjo rolė tokiame projekte Marijui tinka idealiai – juk ir jis pats su žmona Ieva augina 8-metį sūnų Majų. Tiesa, žinomas vyras neslepia – jei Majus taptų šio projekto dalyviu, matyt apie savo garsų tėtį taip pat išduotų ne vieną įdomų dalyką...

„Manau, kad jis pasakytų kažką, kas man nepatiktų (juokiasi). Mes, suaugę, dažnai įsivaizduojame save kitaip negu mus mato kiti, o ypač – vaikai. Jie visuomet pastebi kitokius dalykus – kartais kitaip juos užfiksuoja, o kartais juos nuneša fantazija. Dažnam sūnui galbūt atrodo, kad tėtis vien tik žiūri futbolą, o mamytė – tik kepa blynus. Bet iš tiesų vaikas galbūt nemato, kaip tėtis dirba, ir nežino, kad mama vadovauja didžiulei verslo kompanijai. Vaikai apie mus tikrai gali turėti kitokį įspūdį, bet būtent čia ir slypi visas žavesys“, – įsitikinęs Marijus.

Ir nors įprastai vaikų auginimu užsiima tėvai, ne vienas esame girdėję frazę, jog vyksta ir atvirkštinis procesas. Tėvystė leidžia apie save sužinoti tai, ko niekuomet anksčiau nebūtumėte pagalvoję. O kartais – net savimi nusistebėti.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Marijonas Mikutavičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Marijonas Mikutavičius

Kad pasikeitė tapęs tėvu, patvirtina ir Marijus. „Manau, kad vaikai iš tėvų atima didelį dalį egoizmo. Jiems atsiradus, tu nustoji būti pasaulio centras. Nors, vis dėlto, galbūt tai nutinka ir dar anksčiau – kai sutinki antrąją pusę, su kuria turi ieškoti kompromisų ir išsitekti po vienu stogu. O atsiradus vaikams, pasikeičia ir tavo paties suvokimas apie save. Tai, kas anksčiau buvo svarbu, tampa nereikšminga, nes tavyje pabunda kažkas naujo. Tik tie, kurie turi vaikų, gali pažinti tikrąją savo kaitos būseną. O jei visgi nesikeiti, matyt, vaikas užauga vienas“, – sako jis.

Augant sūnui, kai kuriuos savo paties vaikystės epizodus ar įpročius geriau prisimena ir M.Mikutavičius. O pažvelgęs į Majų, jis prisimena ir save vaikystėje – ypač tuomet, kai ankstyvą rytą reikia keltis iš lovos…

Tiesa, dabar Marijus ima atkreipti dėmesį ir kitą savo pusę – kartais, kad ir nenoromis, žinomas vyras ima kalbėti savo tėčio žodžiais. Ir nors stengiasi su tuo kovoti, Marijus šypteli – būna, kad kitaip tiesiog neišeina.

„O kartais, stebėdamas savo vaiką, pamatai jame ir save – prisimeni tai, ką buvai pamiršęs. Atpažįsti tam tikrus vaikystės jausmus ir staiga supranti, kad buvai toks pats. Taip pat nenorėjai valyti kilimo, kai tėtis liepdavo, nesiaudavai šlepečių, ir pykai, jei tėtis pernelyg audringai iš lovos keldavo rytais. Istorija kartojasi – tik dabar mes jau kitoje barikadų pusėje“, – pastebi M.Mikutavičius.

Asmeninio archyvo nuotr./Marijonas Mikutavičius
Asmeninio archyvo nuotr./Marijonas Mikutavičius

Nepaisant to, kiekvienas tėtis ar mama tikriausiai svajoja užauginti ne tik vaiką, bet ir savo draugą. Tokį, kuris turėtų tokius pat pomėgius, klausytų panašios muzikos, žiūrėtų tam tikro žanro filmus ar mėgautųsi tos pačios virtuvės patiekalais.

Pats Marijus tikina, kad berniukus ir jų tėčius geriausiai sujungia sportas. „Kartu kompiuterinių žaidimų dar nežaidžiame, bet, matyt, pradėsime – man reikės tai prisiminti. Taip pat mes kartu einame į gamtą pasivaikščioti, kartu žvejojame. Bet, jokiu būdu nesakau, kad man hobiai automatiškai tampa jo hobiais – galbūt aš kartais dar tempiu jį paskui (juokiasi). Bet, manau, su laiku vaikams natūraliai pereina tai, ką mėgsta ir jų tėvai“, – sako jis.

Naujasis žaidimas – ne tik linksmas, bet ir turintis kilnų tikslą, kadangi nugalėtojų pelnytas piniginis prizas bus paaukotas „Išsipildymo akcijai“. Tai – projektas, kuris puikiai pažįstamas ir M.Mikutavičiui. Žinomas vyras yra ilgametis šios akcijos šventinio koncerto vedėjas.

Paaukoti prizą būtent šiai akcijai, anot Marijaus – puikia idėja. Kaip pastebi vedėjas, žmonės į šį žaidimą ateis tikrai ne užsidirbti, o tik smagiai kartu praleisti laiko. O taip pat – prisidėti prie to, kad sunkiai sergančių vaikų kasdienybė taptų bent kiek lengvesnė.

„Žvaigždžių žvaigždutės“ – nuo lapkričio mėnesio per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito