Sužavėjo mylimąjį
„Maistą su didžiausiu malonumu gaminu kasdien. Dažnai net po kelis kartus. Man tai labai patinka. Tiesa, anksčiau, kai gyvenau viena, dažniausiai valgydavau ne namie, bet dabar viskas yra kitaip. Gyvenu su draugu Jaroslavu, todėl noriu, kad jis valgytų naminį maistą. Man patinka jam gaminti“, – pokalbį apie maisto ruošą pradeda Marina, o jos mylimasis, žiūrėdamas į savo širdies draugę, gaminančią salotas, palaimingai šypsosi. Vėliau vaikinas išduoda, kad dainininkė gamina itin gardžiai, todėl jis niekada neatsisako mylimosios sukurtų kulinarinių šedevrų.
Dievina sušius ir karpačą
M.Bui virtuvėje sukasi kaip tikra virtuozė ir tam visai netrukdo ilgi dainininkės nagai. Viena ranka mergina plauna daržoves, kita pjausto produktus ir dar tuo pačiu metu ruošia kvapią kavą. „Dažniausiai gaminu greitai paruošiamus patiekalus. Mėgstu salotas, ypač vasarą, nes jos nekaloringos. Bet negalėčiau tokio maisto valgyti kasdien... O štai sušius tiesiog dievinu ir man jie turbūt dar ilgai nepabos. Tiesa, pati namuose dar nebandžiau gaminti, bet reikės pamėginti“, – apie naujus kulinarinius iššūkius užsimena pašnekovė. Paprašyta paminėti dar bent vieną mėgstamą patiekalą, Marina nustebina: „Labai mėgstu žalią mėsą, tiksliau – jautienos karpačą.“
Marina Bui |
Didžkukuliai nepavyko
Koks yra pats sudėtingiausias Marinos kada nors gamintas patiekalas? „Žinoma, didžkukuliai. Kartą bandžiau gaminti, bet man nepavyko. Jie tiesiog nesulipo, – atsidūsta „pupytė“. – Gaila, kad pati nemoku virti didžkukulių, nes labai mėgstu šį patiekalą. Daugiausiai suvalgau du, jei dideli. Svarbiausia nepadauginti šių skanėstų, kad nepakenktų figūrai.“
Paklausta, be kokio maisto produkto negalėtų įsivaizduoti savo kasdienio raciono, Marina susimąsto. „Valgau beveik viską, todėl sunku kažką išskirti. Mėgstu žuvį, daržoves, įvairius sūrius“, – atvirauja atlikėja.
Sveika mityba padėjo sulieknėti
Vos pradėjusi draugauti su mylimuoju Jaroslavu, Marina kardinaliai pasikeitė. Atsiskleidė jos šeimyniškumas, be to, pasikeitė mitybos įpročiai. „Dabar stengiuosi valgyti po labai nedaug ir kuo sveikesnį maistą. Jau seniai iš savo valgiaraščio išbraukiau mėsainius, dešrainius ir kitokį greitąjį maistą. Be to, atsisakiau įpročio prisikimšti prieš miegą. Apskritai per dieną dažniausiai valgau du kartus“, – sako Marina. Toks dainininkės mitybos planas pasiteisino: sulieknėti norėjusi mergina jau atsikratė 3 kilogramų.
Dietinės Marinos salotos „Vasara be kalorijų“
Reikės:
• saujos lietuviškų salotų,
• saujos šviežių špinatų lapų,
• saujos gražgarsčių salotų,
• saujos vyšninių pomidoriukų,
• kelių griežinėlių šaltai rūkytos jautienos ir kiaulienos,
• kelių šaukštų tarkuoto parmezano,
• šlakelio balzaminio acto,
• druskos ir pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
Pirmiausiai kruopščiai nuplaukite visas daržoves. Tada išdėliokite po visą lėkštės plotą salotas, gražgarstes bei špinatų lapus. Ant salotų pamėtykite nepjaustytų vyšninių pomidoriukų. Jautienos ir kiaulienos griežinėlius susukite į ritinėlius ir gražiai išdėliokite lėkštėje. Galiausiai viską apibarstykite tarkuotu parmezanu, druska, pipirais ir apšlakstykite balzaminiu actu. Skanaus!