Tarp svečių buvo galima išvysti dainininką Martyną Kavaliauską su drauge Rusne Jankauskyte, verslininkę ir švenčių organizatorę Inga Budrienę, Lauros Vagonės komandą, fotografę Svetlaną Baturą, floristą Antaną Mažoną ir būrį savo srities profesionalų.
Susirinkę svečiai dalinosi vestuvių sprendimais su kolegomis gyvenančiais vestuvių organizavimo ritmu.
Renginio metu svečiai degustavo molekulinius kokteilius ir naują užkandžių meniu, kuriuos ruošė „Čiop Čiop“ šefai. Rokas Vasiliauskas gamino elegantiškus ir gaivius šventinius užkandžius, griliaus meistras Jonas Jonušas kepė rūkytą lašišą, bei sultingus jautienos tako, o tuo tarpu Ignutis Klimavičius pristatė netradicines itališkų desertų interpretacijas.
Renginio metu Vilniaus kulinarijos studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė pristatė naujausias vestuvių koncepcijos ir maisto tendencijas.
Tarp naujausių tendencijų pasaulyje ir Lietuvoje jaučiamos tokios kryptys:
- gatvės maistas: meksikietiški tako, mėsainiai,
- vienas bendras patiekalas puode ar kepamas ant laužo: plovas, paelja, avis,
- vakarienės koncepcija pagal tam tikros šalies tematiką,
- švęsti vestuves ryte ir pateikti svečiams vėlyvuosius pusryčius,
- naktipiečiai,
- „nuogi tortai“,
- įvairūs kokteiliai ir netikėti skoniai, pvz. agurkų jelapeno margarita.
Renginyje molekulinių kokteilių barmenas Edgaras Rutkauskas svečius pasitiko sluoksniuotu kokteiliu bei nealkoholiniu granatų limonadu.
Vėliau siūlė paragauti meliono likerio kamuoliukus bei gervuogių želė alkoholinį desertą. Popietę vainikavo putojantis, rožinis džino kokteilis su granatais ir rozmarinu.
„Molekulinė gastronomija, tai kokteilių šou, kuriame pasitelkiant medžiagų chemines ir fizines savybes, pakeičiama gėrimų tekstūra, spalvos ar konsistencijos “, – pasakojo „Čiop Čiop“ vestuvių koordinatorė Ieva Marija Stauskytė. Ji pridūrė, jog molekuliniai kokteiliai - tai nauja kokteilių kryptis Lietuvoje, ir šiuo metu itin geidžiama renginiuose bei vestuvių vakarėliuose.