Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miesto sodo“ 20-mečio jubiliejuje žinomi kauniečiai prisiminė legendinį salotų barą

Ketvirtadienį kviestiniai svečiai rinkosi į legendinio restorano „Miesto sodas“ 20-ojo gimtadienio šventę. Vakaro metu netrūko prisiminimų bei netikėtumų. Susirinkusieji buvo vaišinami ne tik atnaujinto restorano meniu patiekalais. Specialiai šiam vakarui atgimė ir visiems kauniečiams nostalgiją keliantis salotų baras, centus skaičiuojantiems studentams leisdavęs pademonstruoti visą savo išmonę.
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, Daiva Rudokaitė ir Vytautas Blaževičius, Gabrielė Rutkauskienė-Vasha
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, Daiva Rudokaitė ir Vytautas Blaževičius, Gabrielė Rutkauskienė-Vasha / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pranešime spaudai rašoma, kad renginio svečius pasitikusi TV laidų vedėja ir virtuvės šefė Ilona Juciūtė-Čibirkienė negailėjo gražių žodžių restoranui, prisimindama čia praleistas geriausias akimirkas su savo jaunystės bičiuliais.

„Puikiai prisimenu, kaip šis restoranas kūrėsi ir augo. Prisimenu jo rūsyje, naktiniame klube „Siena“ vykusius vakarėlius, pirmuosius pasimatymus. 20 metų – solidus skaičius. Žmogaus amžiuje tai ilgas laiko tarpas, ką bekalbėti apie restorano gyvavimą – visoje šalyje maža tokių vietų, kurios gebėtų tiek metų ne tik išsilaikyti, bet ir būti vienos populiariausių mieste“, – kalbėjo Ilona.

Šventės nepraleido būrys žinomų svečių. Renginyje buvo galima sutikti legendinės grupės „16hz“ narius Robertą ir Petrą Jucevičius, TV laidų prodiuserius Gediminą Juodeiką (to paties naktinio klubo „Siena“ vienas įkūrėjų) ir Vaidą Skaisgirę, TV3 televizijos programų direktorių Arvydą Rimą su žmona Kristina, iliuzijos meistrą bei mentalistą Nicholą Kin, aktores Daivą Rudokaitę ir Sandrą Daukšaitę-Petrulėnę, buvusią „TV pagalbos“ narę Neringą Mažeikienę, ryškiaspalvę papuošalų kūrėją Elvyrą Monginienę, dainininkę Gabrielę Rukauskienę-Vasha bei kitus žinomus verslo, pramogų pasaulio ir maisto pramonės atstovus.

Renginio metu svečiai išvydo video filmą, kuriame žinomi kauniečiai ir ištikimiausi restorano svečiai pasidalino prisiminimais bei mintimis apie šią miesto simboliu jau tapusią vietą. Vieniems tai – pirmųjų pasimatymų vieta, kitiems – neatsiejama apsilankymo teatre dalis.

„Ši vieta turi dvasią. Mes sakom ne meniu, o programa. Vartai, vartai penkias minutes, kol ateina padavėjas ir vis tiek užsisakai tai ką visada – „Cezario“ salotas su vištiena. Kartais net namie tingisi gaminti, nes gali ateit čia ir gaut geriau“, – juokavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Kristina Siurbytė.

Prieš du dešimtmečius, kuomet dar Kaune net nebuvo susiformavusi restoranų lankymo tradicija, šalia savivaldybės ir muzikinio teatro duris atvėręs „Miesto sodo“ restoranas nepabijojo naujovių – jie pirmieji atvėrė virtuvę, padarydami ją matoma visiems restorano lankytojams, o legendinis salotų baras, atgijęs gimtadienio šventės metu, kėlė iššūkį kiekvienam – kaip į mažą lėkštutę įsidėti kaip galima daugiau salotų. Studentams, skaičiuojantiems pinigus, tai būdavo didžiausias iššūkis. Juk moki nedidelę sumą, o į lėkštę gali krauti salotų tiek, kiek nori. Kiekvienas demonstruodavo daržovių dėliojimo meną. Salotų baras tarnaudavo kaip užkandis itin išalkusiems, pagrindinio užsakyto patiekalo laukiantiems svečiams.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Renginio akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Renginio akimirka

„Visus 20 metų, nuo pirmos darbo dienos, restoranas laikosi savo vizijos. Tikslingai einam išsikeltų tikslų link, niekada nesimėtom ir nedvejojam dėl vizijos ir tai, manau, yra šio restorano sėkmės paslaptis. Norime, kad mūsų lankytojai pajustų miesto šurmulį ir gamtos harmoniją, jog susilietų su jį supančia aplinka, juk už didelių mūsų stiklinių vitrinų verda tikras gyvenimas“, – susirinkusiems kalbėjo „Miesto sodo“ šeimininkas Gintautas Ruminas, iki tol valdęs geriausiu šalyje laikytą „Astros“ restoraną.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Renginio akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Renginio akimirka

Tris kartus jaunesnį savo kaimyną „Miesto sodą“ pasveikino ir Kauno valstybinis lėlių teatras, dovanojęs aktorės Rasos Bartninkaitės ir lėlės, parodijuojančios estrados karalių Edmundą Kučinską, pasirodymą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Renginio akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Renginio akimirka

Sveikinimo žodžius gimtadienio proga dalino ir Kauno Filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta bei šviesaus atminimo architekto Algimanto Kančo, projektavusio „Miesto sodo“ restoraną, žmona, architektūros istorikė Jolita Kančienė. Pats G.Ruminas pripažino, kad ilgą laiką „Miesto sodo“ statybas stabdė toje vietoje stovėję viešieji tualetai.

Jau daugybę metų restoraną lydintys saksofonistas Sergej Vichrov ir klavišininkas Kęstutis Paulaitis vakaro metu gyva muzika kvietė visus šokti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas